Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 3 de desembre del 2009

Circumval•lació d’Alcoi: Ara si que és una realitat

El ministre de Foment, Jose Blanco, inaugura aquesta vesprada la circumval·lació d’Alcoi amb una inversió de 73 milions d'euros.

El somni fet realitat. Alcoi ja té circumval·lació i ja no és necessàri traspassar tota la ciutat per anar a Alacant o vindre des de València. S'estalviem així més de trenta minuts de calvari i Alcoi millora pel que fa al trànsit i a la contaminació. El ministre Pepe Blanco ha inaugurat la via que ha costat 73 milions d'euros. El ministre ha avançat que els trams del Barranc de la Batalla, el Port d'Albaida i Muro estaran acabats a finals de 2010.

Ha estat una fita històrica. Alcoi deixa de ser la única població que travessa la Nacional 340 que no té circumval·lació. Des que als anys 60 Rafael Terol, alcalde, negociara esta carretera, han passat molts anys i governs. En aquell moment triaren construir l'autopista A-7 de la Costa. Ara, quasi 50 anys després, s'ha fet realitat. El ministre Blanco, acompanyat pel conseller Mario Flores i l'alcalde d'Alcoi, entre d'altres personalitats, ha fet els honors d'inaugurar-la oficialment.


Més de 500 persones han assistit a un acte protocolàri de primer orde que ha començat amb un recorregut per autobús pels 5 kilòmetres del nou traçat i que ha fascinat els primers privilegiats en xafar la carretera. L'obra, de gran complexitat pel traçat i l'orografia de la zona, ha costat més de 73 milions d'euros i quasi cinc anys. Inclou tres viaductes i pantalles anti-soroll.

La ciutat d'Alcoi i la vila de Cocentaina canvia radicalment amb aquesta nova carretera que permet passar Alcoi en només 5 minuts sense semàfors. Només resta aclarir la construcció de l'eixida a l'hospital, que sí es farà perquè així està previst.

Pepe Blanco, després d'escoltar les demandes del conseller Flores, ha anunciat que el primer tren preparat amb tecnologia AVE viatjarà entre Alacant i Madrid l'any que ve. D'altra banda, ha avançat que els tres trams de l'autovia central que resten per acabar: Port d'Albaida, Muro i Barranc de la Batalla, estaran acabats en abril, estiu i desembre respectivament.

Noticia apareguda a alcoidigital.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...