Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 21 de desembre del 2009

Recull de noticies breus

Noticies breus aparegudes a l'apartat "Noticies de Beniarrés" a la columna lateral d'aquest blog.

S’acaba l’any i les dues places de l’oferta pública de treball de l’Ajuntament de Beniarrés pressupostades per aquest any no veuen la llum, i això que l’alcalde ens va dir que “prompte” es traurien. No se perquè però em sembla que “mai” ha hagut intenció de traure-les.

La nova piscina municipal que s’està construint a Beniarrés, ja va pillant forma i ja es pot veure la piscina per als més menuts, així com la gran.

El Nadal s’apropa, i ja es poden veure als carrers de Beniarrés els llums nadalenques.

Açò va de mal en pitjor. Si el passat ple es va celebrar a les 9:15 hores (del matí), aquesta vegada la sessió extraordinària, ha sigut convocada a les 8:00 hores ( del matí). Al pas que anem açò semblarà com a Pego quan estava d’alcalde el senyor Carlos Pascual que es feien a les 6 del matí.

Finalment l’Ajuntament de Beniarrés si que adquirirà una carpa per “grandes eventos” amb un cost entre 9.000 i 12.000 € (desconeixc el preu exacte) i subvencionada al 100% per la Diputació d’Alacant. Al meu parer, hi ha al tres prioritats en aquests moments en que gastar-se aquests tipus de subvencions.

Comença hui dia 26 de novembre la temporada de la recollida de l’oliva a Beniarrés 2009-2010. Amb un rendiment baix, d’absència de fred i amb troços carregats i altres amb molt poques olives comença aquesta temporada on desgraciadament, la gent sense treball te posades algunes expectatives de guanyar-se algun jornal.

La Conselleria de Cultura deixa a Beniarrés sense ajuda per a la realització d’activitats culturals de foment de l’hàbit lector en la biblioteca per renuncia a l’ajuda, no haver justificat en termini o haver justificat tota l’ajuda incorrectament ( més informació en aquest enllaç). Especial atenció a les “importants ajudes” que la Conselleria de Cultura atorga a altres poblacions (per a plorar).

Segons un informe redactat per l’arquitecte municipal, la remodelada parada de l’autobús que hi ha a la carretera de Castelló compleix la legalitat vigent per al seu ús i la seua construcció, no existint “cap inconvenient tècnic per a la seua realització”.

Les regidores de Sanitat i Foment del Valencià han quedat amb 0 € de pressupost per a tot l’any 2009 després de les darreres modificacions de crèdits. Per contra la regidoria de Festes ha quedat amb més de 66.000 €.

L’any 2008 va eixir dels dipòsits municipals 137.766 m3 ( 1m3= 1000 litres) dels quals 86.072 m3 van ser consumits i facturats per els comptadors d’aigua que depenen de l’ajuntament, la diferencia 51.694 m3 on es van perdre per la xarxa municipal d’aigua potable o es van gastar en comptadors d’aigua que depenen de l’ajuntament.

Segons paraules de l’alcalde en la darrera sessió plenària, els 143.000 € que el nou Pla E per a l’any 2010 ha concedit el govern central al nostre poble, aniran destinats a ampliar l’edifici que s’està construint en el primer Pla E al costat del col•legi Perputxent i que ara no es sap a qui anirà destinat.

S’ha sol•licitat a la Diputació d’Alacant una subvenció de 90.000 € per a construir els vestidors de la nova piscina municipal de Beniarrés.

Beniarrés passa de tindre 5 places dintre del programa “Menjar a casa” a 3 places, de les quals, sols un es utilitzada per una veí o veïna de Beniarrés. Que estarà fallant en aquest programa quan sols una persona el sol•licita al nostre poble?.

L’Ajuntament de Beniarrés segueix sense traure a licitació la construcció d’un centre per a usos diversos ( per a un bar per a la nova piscina segons l’alcalde) valorat en 139.000 € i que ha sigut inclòs dintre del Pla Camps per al poble de Beniarrés.

El passat diumenge 8 d’octubre hi havia convocada una reunió, a petició de l’alcalde de Beniarrés, amb la Unió Musical de Beniarrés. La reunió no es va poder realitzar degut a que l’alcalde de Beniarrés va excusar la seua impossibilitat d’assistir.

Han començat les obres de la nova piscina municipal de Beniarrés licitada per la Diputació d’Alacant i adjudicada a l’empresa ESCLAPES E HIJOS SL per 231.318 €, 650 € menys per baix del preu de licitació.

El ciclista beniarresí Iñaki Gozalbez, es proclama líder en la seua categoria sub 23 després de la prova celebrada el passat diumenge 8 de novembre a l’acabar novè en la categoria absoluta i segon en la seua categoria.

Beniarrés arriba a la xifra dels 104 aturats inscrits a les llistes del SERVEF, després dels 7 més del darrer més d’octubre. Cal dir que en tota la comarca del Comtat i l’Alcoià, l’atur a pujat en 17 persones.

La Diputació d’Alacant ha atorgat una subvenció de 1.683 € a l’Ajuntament de Beniarrés per a sufragar reparacions en la xarxa d’aigua potable i del clavegueram municipal. Encara que és una aportació important, queda molt lluny dels més de 7.000 € que s’han rebut altres anys pel mateix concepte.

Festes local per a l’any 2010: El PP amb els seus vots va acordar declarar festes patronals per a l’any que ve els dies 18 d’Agost i 11 d’Octubre. El grup municipal socialista va proposar els dies 11 d’Octubre i 7 de Desembre per considerar-los mes favorables per als interessos del treballadors doncs eren dos dies que rodejats de festius i així es podien fer bons ponts laborals.

La Unió Musical de Beniarrés actuarà aquest dissabte dia 31 d’Octubre a les 19:00 hores a la localitat d’ El Pinós dintre de la campanya de la Diputació “Segueix a la teua Banda”. Les persones interessades en acompanyar a la Banda poden fer-ho apuntant-se a l’Ajuntament.

L'Ajuntament de Beniarrés ha convocat un sessió extraordinària i urgent per a demà a les 14:00 hores per a sol•lictar un prèstec de 12.000 € a la Caixa de Crèdit Provincial per a " hacer frente a necesidades transitorias de tesoreria". Realment és més que preocupant si l'ajuntament no té 12.000 € estalviats per a imprevistos, realment preocupant.

Hi han diners per al que es vol. La regidoria de Cultura denega ajuda econòmica a l’Esportí per a celebrar els seus 10 anys de vida el passat dia 3 d’octubre però si que té diners (367 €) per a convidar a dinar a un grup de teatre que va actuar a Beniarrés el dia 4 d’octubre.

El ciclista beniarresi Iñaki Gozalbez acaba en tercera posició en la prova inaugural de la Challenge de ciclocròs disputada a Potries el passat diumenge 18 d’octubre. Mes informació en aquest enllaç.

El proper dilluns 26 d’octubre entraran a treballar, dintre del programa EMCORP, 3 treballadors a l’Ajuntament de Beniarrés per un termini de temps de 4 mesos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...