Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 5 de febrer del 2009

Tancament d’unitats al col•legi públic Perputxent

L’Ajuntament de Beniarrés va rebre el dia 16 de gener de 2009 una comunicació de la Conselleria d’Educació en la que li se comunicava que es pretenen modificar les unitats escolars al col·legi públic Perputxent per al proper curs 2009/2010.

A data d’avuí al grup municipal socialista no li s’ha informat en cap moment sobre aquesta comunicació de la Conselleria d’Educació en la que es pretén reduir el nombre d’unitats escolars per al proper curs. Tal vegada no cal fer-ho segons la llei que tant els agrada aplicar a l’equip de govern (cas de al·legacions al compte general o pressupost per a l’any 2009) però si que èticament i políticament és deu comunicar a la resta de membres que formem l’Ajuntament de Beniarrés. Amb un simple telefonada es pot fer si hi ha voluntat política i no crec que siga una gran despesa per al poble ( hi han 6.000 € en la partida de comunicació).

Si s’hem assabentat d’aquesta proposta de reduir el nombre d’unitats escolars ha sigut per una noticia publicada al diari INFORMACION el passat dia 3 de febrer, es a dir 20 dies després d’arribar el comunicat a l’Ajuntament de Beniarrés. Per la informació d’aquest periòdic l’assabentem que es pretén eliminar una unitat de primària i un altra d’infantil per al proper curs .

Sincerament crec que el col·legi públic Perputxent l’hem de defendre tots i totes, i tots i totes hem d’estar al mateix costat per a garantir una educació gratuïta i de qualitat. No es pot amagar aquesta noticia al partit més nombrós que forma part de l’oposició de l'Ajuntament de Beniarrés (desconeixc si el BLOC ha rebut alguna informació), ni als pares i mares que portem als nostres xiquets i xiquetes a la guarderia municipal i que l’any que ve els portarem al col·legi públic Perputxent.

No he fet aquest article per criticar si hem d’assabentar-se abans o després sobre la intenció de la Conselleria d’Educació de reduir aquestes unitats escolars, sinó perquè podem aportar idees, propostes, esmenes per a que aquestes dues unitats es segueixen impartint al col·legi públic Perputxent però si no se'ns facilita la informació i els motius dificilment podem col·laborar.

Però no queda ací la sorpresa, doncs el dia 2 de febrer amb el número d’eixida 100 del registre general de l’Ajuntament de Beniarrés, s’envia un escrit a la Conselleria d’Educació en la que diu: “ Escrit d’al·legacions a la proposta d’eliminació d’una unitat infantil per al curs 2009/2010”. Es a dir, amb aquest escrit, es dona ja per reconegut que l’any que ve una unitat de primària desapareixerà del col·legi públic Perputxent. Novament el PSPV-PSOE no ha participat en l’elaboració d’aquestes al·legacions ni s’ha informat a la corporació municipal. Com diu la dita castellana “Yo me lo guiso y yo me lo como”.

Com a regidor de l’Ajuntament de Beniarrés en cap moment se’ns ha informat ni de la comunicació de supressió d’unitats escolars per al curs que ve ni de l’escrit d’al·legacions presentat per l’Ajuntament de Beniarrés del qual jo i el meu grup municipal formem part.

Amb aquest escrit vull denunciar dues coses:

1.- L’equip de govern del Partido Popular no compta mai amb la resta de formacions polítiques que formem l’Ajuntament de Beniarrés i més en afers tant importants com el futur del col·legi públic Perputxent, al mateix temps que dona ja per suprimida una unitat escolar. L’alcalde i molts alcaldes de la comarca son del mateix partit dels qui ens governa a València. Deuen fer pressió i fer valdre la seua força per a que poc a poc no ens vagen tancant col·legis i aules.

2.- La Generalitat Valenciana no pot tractar a les poblacions menudes iguals que a les grans. Deu disminuir el ràtio per unitat escolar en les poblacions on la despoblació és un greu problema com quasi totes les de la nostra comarca. També deu mirar per el futur de l’educació dels nostres fills, doncs a diferents edats tenen que tindre diferent educació i agrupant-los amb edats diferents l’educació dels nostres fills pot eixir malparada. I com no, no poden haver tots els diners que facen falta per a Fomula 1, America’s Cup, Terra Mítica i tancar unitats escolars i escoles per estalviar-se el sou d’uns quants mestres.

1 comentari:

Wilson Ferrús Peris ha dit...

A Catarroja, amb prop de 30000 habitants totes les escoles estan masificades, amb unes ratio d'uns 25 xiquets i xiquetes per aula, però no obstant, la Consellería d'Educació ha ficat uns barracons nous, que fan les funcions del "col·legi nº 5", on els xiquets i xiquetes de 1º i 2º estudíen a la mateixa aula.
No té cap sentit, a banda de la pocavergonya que suposa tindre 2 col·legis sencers en barracons,
un d'ells porta més de 30 anys en barracons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...