Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 26 de febrer del 2009

Ja no és obligatori dur el rebut del segur

Amb l'aprovació a mitjan mes passat del nou Reglament d'Assegurança Obligatòria de Responsabilitat Civil queda suprimida l'obligació de dur el rebut del segur sempre que se circule. Gràcies al principi que el ciutadà no haja de presentar documentació que ja es trobe en poder de les Administracions Públiques, la responsabilitat de comprovar que el vehicle estiga assegurat recau en els agents, que haurien de comprovar-lo en el Fitxer Informatiu de Vehicles Assegurats (FIVA).

Sorpresos? És curiós la poca publicitat que s'ha donat a aquesta norma que beneficia als conductors enfront de l'Administració. En un sondeig improvisat a una vintena de motoristes, ni un solament coneixia la norma. Encara més, molts no se l’han cregut al comentar-los el fet. Vaja amb l'escepticisme!

Canviar comportaments arrelats costa molt. I ja és tradicional la fórmula "el permís de conduir, els papers de la moto i el rebut del segur" quan ens para algun agent. Solament en l'any 2007 es van imposar 160.000 denúncies per no dur damunt el rebut del segur. Atès que la sanció era de 60 euros, representa el no-res menyspreable xifra d'una mica més de 9,5 milions d'euros. En un sol any.

Sembla que a la Direcció general de Tràfic no li ha fet massa gràcia aquest nou dret dels conductors a poder circular sense haver de dur damunt el rebut del segur. En la nota de premsa on ho fan públic, s'acompanya d'altres informacions intimidatories (les sancions per circular sense segur, els vehicles capaços de la comprovació automàtica i la insolidaritat de no tenir segur) i finalitza amb una de les seues benvolgudes contradiccions: "Amb aquesta nova mesura se suprimeix la infracció per no dur el justificant, encara que des de la DGT es recomana adjuntar-lo a la resta de la documentació obligatòria del vehicle". O siga, que ara no és obligatori, ha passat a ser recomanat.

El que jo vaig a imprimir per a adjuntar a la documentació obligatòria, és la nota de premsa de la pròpia DGT en la qual reconeix que ja no és obligatori. Per precaució. No siga que algun agent despistat no conega la nova situació. Per allò dels anys i el costum. La podeu imprimir clicant damunt d’aquest enllaç: http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/prensa_campanas/notas_prensa/notaprensa102.pdf

El descompte en les multes passarà del 30% al 50% als qui paguen prompte.

L'acord entre els grups polítics al Congrés dels Diputats, elevala rebaixa pel prompte pagament de les multes de tràfic, que ara és del 30%, del 40% que incloïa el text remès pel govern al 50%. El que sí es manté tal com venia en la proposta de l'Executiu, és la reducció del temps en el qual es permetrà aquesta bonificació, que passa dels 30 dies actuals a 15 dies naturals contats des de l'endemà al de la notificació de la sanció.

L'objectiu d'aquesta reforma és augmentar els premis per a evitar que, tal com ocorre avui dia, el 25% de les multes de la Direcció general de Tràfic es quede sense pagar. Percentatge que s'eleva fins al 75% en els ajuntaments. AL mateix temps, també s'incrementen les penalitzacions als dolents pagadors ja que aquells conductors que tinguen tres o més multes greus o molt greus no podran realitzar cap gestió en Tràfic com renovar el permís o transferir la propietat d'un cohce, per exemple; i es pot arribar a decomissar el vehicle.

Lleig la noticia sencera clicant El País
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...