Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 14 de febrer del 2009

La nova factura de la llum

Com ja haureu vist en la facturació de les diferents companyies elèctriques, segons el BOE de data 31/12/2008 on es detallen les noves tarifes elèctriques per a 2009, apareix un xicotet detall amb el qual cal anar tenir molta cura:

A part que la factura passa de ser bimensual a mensual, existeix una penalització per "excés de consum" de potència al mes, fixant el llistó en 500 KWH. Tot aquell consum mensual que excedisca d'aquesta quantitat, durà una penalització (ho sé en les meues pròpies carns).

Ara ve lo bo, la lectura abans es feia bimensual i real, açò és, un empleat venia al nostre domicili a llegir el comptador de la llum. A partir d'ara, els mesos imparells (gener, març, maig..... etc) seguirà igual, venint l'operari a casa a llegir el consum del comptador, però els mesos parells (febrer, abril.... etc) la lectura serà APROXIMADA , o siga, que ells se suposa que fan un càlcul i posen en eixos mesos la lectura que creuen ells que duem.

Doncs bé, aquesta APROXIMACIÓ, sempre la fan a la baixa, a fi de que al mes següent quan arriba la lectura REAL per part del “currante” de torn (solen ser contractes les qui realitzen la lectura), sempre haurà una diferència de l’aproximació per baix del que realment consumim en eixe mes, i al mes següent és quan ens posen el que no paguem del mes anterior més la lectura real. Tot açò comporta que el mes que ens facen la lectura real, el nostre consum mensual siga major en moltes ocasions a eixos 500 KWH, podent així penalitzar-nos per consum excessiu en el mes real "X" KWH.

L'única solució que veig a l'assumpte, és donar nosaltres la lectura a la companyia el mes que toque l'aproximació en la lectura del nostre comptador. Amb Endesa podem registrar-nos en www.endesaonline.com i donar nosaltres mateixos la lectura. En Iberdrola és possible mitjançant el 901202020 o donant-se d'alta en http://www.iberdrola.és/

SOM DEU MILIONS DE CLIENTS.

AL DESEMBRE ENDESA MANA UNA FACTURA DE LA LLUM ALS USUARIS, DE POCA QUANTITAT DE DINERS, AMB UNA LECTURA DEL COMPTADOR APROXIMADA JA QUE L'EMPLEAT NO PASSA A VEURE EL COMPTADOR. AÇÒ HO FAN PEL SEGÜENT:

A PARTIR D'ARA LA COMPANYIA VA A COBRAR-NOS LA LLUM MENSUALMENT I NO COM FINS A ARA CADA DOS MESOS. NO OBSTANT AIXÒ LA LECTURA DEL COMPTADOR LA VAN A FER CADA DOS MESOS (PER A QUE A D’ELLS ELS COSTE MENYS DINERS AMB MÉS EMPLEATS) I LA LECTURA DEL MES INTERMEDI SERÀ APROXIMADA. TOT AÇÒ ÉS AIXII PER LLEI SEGONS M'INFORMEN PER TELÈFON.

EL “TRAMPA” ESTÀ QUE COM LA LLUM PUJA AL GENER, ARA AL DESEMBRE ET COBREN MENYS CONSUM DEL REAL, JA QUE L’APROXIMACIÓ QUE COBREN ÉS COM LA QUARTA PART DE LA FACTURA BIMESTRAL DE L'ANY ANTERIOR PER AQUESTES DATES, O SIGA T’ESTAN COBRANT LA MEITAT DEL CONSUM REAL QUE HAGES TINGUT EN AQUEST ÚLTIM MES, PERQUÈ AL GENER, JA AMB LA PUJADA, ET COBREN BASTANT MÉS DEL CONSUM REAL QUE HAS TINGUT EN AQUEIX MES, PERÒ JA A PREU NOU AMB LA PUJADA.

ÉS A DIR QUE ÉS FALS EL PUBLICAT QUE ET COBRARAN SEGONS UNA LECTURA APROXIMADA BASADA EN EL TEU CONSUM HISTÒRIC, ALMENYS EN AQUESTA OCASIÓ PER A APROFITAR EL DE LA PUJADA.

MIRA LA TEUA FACTURA DE DESEMBRE I VEURÀS COM AÇÒ ÉS AIXÍ.

CRIDAR A IBERDROLA I RECLAMAR DONANT-LI LA LECTURA REAL DEL COMPTADOR PERQUÈ ANUL·LEN LA FACTURA DE DESEMBRE I LA SUBSTITUÏSQUEN PER UNA ALTRA I SI JA ÉS TARD QUE NO LI APLIQUEN LA PUJADA A TOT EL CONSUM QUE ELLS POSEN EN LA FACTURA DE GENER. T’ho HAN DE FER I SI ES NEGUEN, QUE NO HO CREC, ELS DIUS QUE ACUDIRÀS A L'OFICINA DE CONSUM PER A DENUNCIAR-HO.

PER CERT PER A QUI TINGUEN TARIFA PLANA EN EL TELÈFON, EL NÚMERO 902 509 509 QUE TENEN PER A ATENCIÓ AL CLIENT, EQUIVAL AL NÚMERO 935074753. AMB AQUEST NÚMERO NO PAGUES RES SI TENS TARIFA PLANA (EL 902 SI PAGUES, ÉS ALTRE INVENT DE TELEFÒNICA PERQUÈ ELS USUARIS AMB TARIFA PLANA TAMBIEN ES GASTEN ELS DINERS INNECESSÀRIAMENT)

Gràcies al amics de Catarroja Descoberta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...