Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 1 de febrer del 2009

A la recerca d’un dolçainer beniarresí

Hui he rebut aquest correu on aquest amic demana informació sobre Salvador Bataller veí de Beniarrés.

El correu diu el següent:

El que volia comentar-te es si pogueres obtindre informació sobre un tal Sr. Salvador Bataller, veí del teu poble, dolçainer i membre de la banda de Beniarrés com a saxofonista soprano a l'any 1924. Resulta que ens han aplegat a les nostres mans un treball de camp, encarregat per l'obra del "Cançoner Popular de Catalunya", de l'any 1924 i elaborat per un folklorista/músic del nostre poble anomenat Just Sansalvador.
Segons les dades que tenim Salvador Bataller a l'any 1924 tenia 37 anys, va naixer a Castelló de les Gerres i fou qui li va transmetre oralment unes danses que
ell tocava a Just Sansalvador(*).

(*)-més informació llibre "Cançons de Cocentaina I i II" editat pel Centre d'Estudis Contestans.

Moltes gràcies.

Hipòlit Agulló
La Inestable


Si algú té informació sobre aquest saxofonista i dolçainer de Beniarrés que l’envie a La Inestable a l’atenció de Hipòlit Agulló.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

estat llegin el article i he preguntat als mes veterans de la Banda de Musica i man dit que aquest home ve de la familia dels Orioles de castello de rugat, i de segur que algun parent pot donarte la informacio que demanes

Beniarres al dia ha dit...

Iganasi, gràcies per la informació. Li l'he fet arribar a Hipòlit Agulló per a que n'estiga assabentat. Potser un bon fil d'on anar estirant per a que troben el que estan buscant.

Salutacions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...