Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 2 de febrer del 2009

Balanç laboral a les comarques de l'Alcoià i El Comtat

La central sindical UGT ha elaborat un balanç de l'evolució del mercat laboral en l'any 2008 en les comarques de l'Alcoià i El Comtat, reflexant xifres que no s'havien produït fins ara. En concret, l’increment del nombre de parats va ascendir a 4.679, passant dels 7.830 de desembre de l'any 2007 als 12.509 registrats en el mateix període de 2008. Només en 1993, la xifra va estar relativament pròxima al registrar-se 12.178 aturats, pel que l'any finalitzat fa escassament un mes ha aportat un nou rècord negatiu.

La desocupació s'ha cebat en poblacions com Alcoi, amb 1.831 parats més, seguida d'Ibi amb 1.136, Cocentaina amb 319, Muro 272 , Onil amb 259 i Banyeres de Mariola amb 135 nous aturats. Per sectors d'ocupació, els Serveis va ser els més castigats amb 5.351, seguit per la Indústria amb 4.489, la Construcció amb 1.544, el sector Sense Ocupació Anterior amb 1.020 i únicament, l'agricultura, ha deixat 105 nous parats sent així el sector menys perjudicat. També durant l'any 2008 s'han produït un total de 72 E.R.E (Expedients de Regulació d'Ocupació) que van afectar 908 treballadors. Del total, 51 van ser de Suspensió de les Relacions Laborals i va perjudicar 491 treballadors i 21 van ser catalogats com d'Extinció de les Relacions Laborals afectant 317 treballadors. Els sectors més castigats han sigut el Tèxtil amb 22 expedients, el Metall amb 19, la Construcció amb 10 i la Fusta amb 7. En quant a les poblacions, Ibi ha sigut la més afectada amb 21 expedients, seguida d'Alcoi amb 18 i Cocentaina amb 13.

Per a UGT, és el moment en què ha d'existir una major vigilància per a que no es produïsquen més E.R.E., ja que l'única cosa que perseguixen és aprofitar la crisi per ajustar les plantilles sense tindre una justificació des del punt de vista econòmic i productiu. Així mateix, s'insistix en el fet que encara hi ha massa precarietat laboral, donant-se majoritàriament entre les dones i els joves, recalcant el fet que per a reduir la temporalitat cal potenciar un canvi en la cultura empresarial i afavorir la contractació indefinida modificant algunes modalitats contractuals per a limitar l'encadenament de successius contractes temporals.


Igualment, s'insistix en l'escassa transparència del Govern Valencià a l'hora de facilitar l'evolució dels accidents de treball i malalties professionals, gràcies, una vegada més, a l'estratègia ocultista i de manipulació de les dades estadístiques de sinistralitat laboral

1 comentari:

Anònim ha dit...

PRO JA PROU DE PRECARIETAT LABORAL EN EL JOVENT, LES DONES I ADULT AMB MÉS DE 50 ANYS ELS SECTOR MÉS DEVIL PROU JA PRO.
PROU DE SINDICATS CAPITALISTES QUE PACTEN EN EMPRESARIS, PROU D´EMPRESARIS SENSE ESCRUPOLS ARA SI, COMPANYXS ARA SI PROU DESPERAR A QUE ELS POLITIC S´ENCREGUEN DE SOLUCIONAR UNA CRISIS QU E ELLS FORMENT PART, PROU DE PAGAR EL QUE NO FEM, NO SOM RESPONSABLES DE AQUESTA CRISIS PER TANT NO TENIM PER QUE PAGAR LES CONSEQÜENCIES D´ELLA. PROU CLASSE TREBALLADORA DE SER ELS PEON D´AQUESTA ECONOMIA D´EMPRESARIS SENSE EXCRUPOLS QUE PER A ELLS NO SOM RES, PROU DE INJUSTICIE.DE CLASSE.
CLASSE TREBALLADORA SABEM QUE TENIM EL DOMINI DE L´ECONOMI I SENSE NOSALTRES ELS EMPRESARIS NO SOM RES PER AIXÒ COMANYXS SOLS HI HA UN CAMI ÉS UN CANVI DE CULTURA DEIXAR EL CONSUMISE ABUSIU I EL CONSUMISME SENSE EXRUPOLS QUE ENS VENEN EN LA TELEVISIÓ I APOSTAR PER UN FUTUR SOCIALISTA.

ARA SI COMPANYXS ÉS LA SENYAL QUE ENS INDICA EL CAMI, APOSTEM PER UN CANVI I NO CAIGEM ALTRA VEGADA EN LA MANIPULACIÓ DELS POLÍTICS I DELS EMPRESARIS MITJANÇANT LA TELEVISIÓ, ARA SI COMPANYXS, ARA SÍ ÉS EL NOSTRE FUTUR I ELS DELS NOSTRES FILLS, SI COMPANYXS ARA SI

CAPITALISME ÉS CRISIS, PER UN CAMI SOCIALISTA

ASSEMBLEA DE JOVES DEL COMTAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...