Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 19 de febrer del 2009

La fiscalia implica a Francisco Camps en la trama de corrupció

El president valencià és un dels aforados que investiga Garzón

Anticorrupció també troba indicis de delicte en tres diputats d'Aguirre, un d'ells el president de la comissió de l'espionatge, i altre alt càrrec de València

Les ramificacions de la trama de corrupció que investiga Baltasar Garzón arriben, amb més o menys intensitat, a un dirigent de primer nivell del Partit Popular: el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps. Així ho entén, almenys, la Fiscalia Anticorrupció, que en un escrit subjecte al secret sumarial cita Camps entre els cinc aforats --càrrecs públics protegits pel fur parlamentari-- contra els quals té indicis de delicte. Per aquesta raó, el fiscal insta el jutge a inhibir-se en favor dels tribunals superiors de la Comunitat de Madrid i el País Valencià, competents per investigar els seus respectius aforats.

De la relació dels cinc diputats autonòmics investigats només n'han transcendit quatre noms: el de Camps i els dels parlamentaris de l'Assemblea de Madrid Alberto López Viejo, recentment dimitit com a conseller autonòmic d'Esports; Benjamín Martín Vasco, fins ahir president de la comissió d'investigació sobre la trama madrilenya d'espionatge, i Alfonso Bosch, gerent de l'Empresa Municipal de la Vivenda de Boadilla del Monte. El cinquè, valencià, no es coneixia al tancar aquesta edició.

Tampoc s'han fet públics els indicis de delicte concrets que pesen sobre cada un dels aforats. De fet, fonts del ministeri públic aclareixen que les evidències contra el president Camps podrien ser insuficients perquè siga objecte d'una imputació formal.

La Fiscalia Anticorrupció centra la trama de corrupció a la Comunitat de Madrid. Per aquesta raó, el ministeri públic recolza que la trama corrupta siga investigada "en la seua totalitat" pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), excepte determinats fets, "perfectament escindibles", que correspondria investigar a la mateixa instància del País Valencià. En suma, ahir va demanar al jutge que remeta el gruix del sumari al tribunal madrileny, excepte una part "escindible", que hauria d'enviar al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV).

Informació apareguda al El Periodico de Catalunya

Opinió personal

Desconeixc aquest mon judicial i les seues entramolles però al veure aquesta noticia m’ha vingut a la memòria com al mafiós de Al Capone, no va ser detés per els seus múltiples assassinats, sinó per un delicte fiscal.

Vivim en un país democràtic i hem de confiar amb la independència de la justicia, per tant el que no haja comés delicte que no siga condemnat però "el que la faça que la pague” com be va dir el nostre president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i no amb pàgines de periòdics ni imatges de televisió sinó amb sentencia judicial.

La justicia dictaminarà.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...