Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 12 de febrer del 2009

La TV3 es vorà al País Valencià

El Congrés aprova la moció sobre l'emissió de TV-3 al País Valencià i reciprocitat de Canal 9 a Catalunya

El Congrés ha aprovat hui la moció presentada ERC, sobre l'habilitació i normalització de l'emissió de TV-3 a la País Valencià i la reciprocitat de Canal 9 a Catalunya, en els termes de l'esmena de substitució del propi grup proponent i del PSOE.

Per al diputat d'ERC, Joan Ridao, qui ha assenyalat que amb esta moció s'arribarà a "un acord històric", que passarà dels "mers compromisos", "no és lògic" que es posen barreres al camp de la lliure informació, així com que puga veure's Al jazira a Gandia o Sagunt i no la televisió de Catalunya.

En este sentit, ha destacat que fa unes quantes setmanes es va poder veure com el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, "s'inhibia del tema com si no fos de la seua incumbència", i en canvi hui es denota de manera "clara" com amb este acord es "assumix la responsabilitat" del Govern.

Per la seua banda, la diputada del PP, Marta Torrado, ha destacat que la Comunitat no té perquè resignar-se, i per esta raó, ha reclamat "tindre les mateixes oportunitats que altres autonomies". Així, la diputada ha recordat que el Reial decret que garantia a la regió a tenir un tercer multiplex, "seguix paralitzat" des de 2007, pel que va instar al Govern que li "pose en marxa".

Per la seua banda, el diputat del PSOE, Ferrán Bono, ha destacat que ha estat la Generalitat la que "va decidir tancar els repetidors" que han permés veure TV-3 en la Comunitat. "Si hui no es pot veure TV-3 en diverses comarques valencianes és perquè el Govern del PP va manar tallar el senyal analògica de la televisió catalana mentre mira cap a altre costat amb les desenes d'emissores i cadenes alegals o il·legals que fins i tot funcionen en el seu territori", ha recalcat.

Per a Bono, "el Govern ha afavorit la pluralitat, que brilla per la seua absència a la televisió valenciana". Així, ha indicat que esta, fins ahir, "no havia informat res" sobre el cas instruït pel jutge Garzón sobre corrupció que "esquitxa algunes contractacions de la Generalitat i del PP".

Alhora, la diputada de Ciu, Montserrat Surroca, ha destacat que el seu grup al senat va aconseguir que s'aprovara la moció referent a este mateix tema, de manera que, tot i que ha destacat que hauria aspectes que es deurien haver inclòs en esta, ha assenyalat que "recull l'esperit" de la presentada pel seu grup.
Informació apareguda a EUROPA PRESS

3 comentaris:

Anònim ha dit...

It's true?

Beniarres al dia ha dit...

I cry that the notice is true. ( El meu anglés com pots comprovar no es massa bo.

La previsió es que es puga veure al País Vaelncià tots els canals de la corporació catalana cap la primavera de l'any 2010.

El mateix passarà a Catalunya amb els canals de Canal 9.

Aquesta vegada no son compromisos, és un acord pres al Congrés.

Anònim ha dit...

Llàstima que el M.H. no entenga eixa llengua tan extranya que és el català, el pobre no podrà pendre nota del que és una tv pública de qualitat.
Tanta defensa de la Constitució i no accepta les sentències del Tribunal Constitucional per a l´homologació del valencià i el català. Estos l´única llei que coneixen és la de l´embut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...