Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 21 de novembre del 2008

"Trueque": Perquè no?

És possible fer reparar el frigorífic sense pagar un euro, però oferint a canvi el propi treball, oli d’oliva, pastissos, cuidat de xiquets o malalts, classes d'idiomes o un DVD? Sí, és possible.

És possible aconseguir el telèfon mòbil que vols sense pagar un euro però oferint a canvi una bicicleta, la confecció d’una pàgina web o productes del camp? Sí, és possible

Es pot contractar un servei de traduccions i abonar amb productes d'horta, que t’arrepleguen les olives i abonar amb classes de solfeig, massatges o classes d'informàtica? Sí, és possible.

Podries baratar una casa o un pis per un altre perquè ara ja et ve gran o no pots pujar escales? Si es possible

El “Trueque” o Baratar és l'intercanvi d’objectes o serveis per altres objectes o serveis i es diferencia de la compravenda que no hi ha diners involucrats en l'intercanvi. Al contracte pel qual dues persones acorden una barata se li denomina permuta

Els diners condiciona seriosament la nostra realització plena com éssers humans. En èpoques de crisi com la que estem patint caldria plantejar-se si el “trueque” o el baratar productes o serveis per uns altres podria ser una possibilitat per minvar la manca de diners veins i veïnes de Beniarrés i poder tindre el que cal per a viure dignament.

En aquests temps en que els diners acurten i les entitats financeres estan pràcticament tancades a l’atorgament de crèdits, el baratar productes podria ser una excel·lent forma de obtindre el que ens cal. Per exemple si jo tinc un televisor que ja no vull i un altre veí té una consola que ja usa, es podrien barat aquests dos productes. O tinc un cotxe tipus turisme i algú té un furgoneta que ja no usa, es poden baratar aquests productes.

Crec sincerament que a Beniarrés i a la nostra comarca d’ El Comtat, hi hauria gent disposa a crear una xarxa per a baratar menjar, serveis, productes, pertinències, etc, es a dir coses que ens fan falta per a viure i que no caldria posar diners per obtenir-les. Tot seria crear un xarxa, com puga ser una web o un blog, o unes pàgines escrites periòdicament i posar les ofertes i les necessitats .Els interessats ja es posarien en contacte i baratarien els productes.

Deixe la idea en l’aire per si algú la vol recollir i estudiar com posar-la en pràctica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

JO CAMBIO SEXO POR DINERO.

Anònim ha dit...

Doncs jo canvie amor per amor, amistat per amistat, confiança per confiança, respecte per respecte i sexe per sexe.
Que et pareix?

Anònim ha dit...

esta be aço de la permuta, pero uno te que tindreu ben clar al formar part del trueque, uno pot sentirse estafat.

Beniarres al dia ha dit...

Està tot inventat. Açò del trueque ja hi han llocs on fa temps que està fent-se. Sols cal adapatar-ho a cadscun els contextes on es vol implantar.

Aquesta tasca d'implantar el trueque, no sols la pot fer una persona ni dues, fa flata molta gent concienciada.

Ja hi han pàgines a la xarxa on es pot veure el seu funcionament i les condicions en que es practica la " baratà"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...