Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 19 de novembre del 2008

Beniarrés se’n ix del Mancomunitat Mariola per a entrar en el Xarpolar

Sis municipis del PP deixen la comunitat de serveis socials de Mariola para anar-se al Xarpolar

L'alcalde de Muro aprecia interessos polítics en aquesta decisió que redueix a cinc el nombre de components de l'entitat

Sis municipis del PP han decidit deixar la mancomunitat de serveis socials de Mariola para rebre aquestes prestacions a través de la del Xarpolar. El president de l'entitat i alcalde de Muro, Rafael Climent, aprecia "interessos polítics" en aquesta decisió, que redueix el nombre de components a només cinc. La mancomunitat de Mariola ve prestant serveis socials des de fa anys als municipis situats en l'àrea d'influència de Muro. En l'actualitat està integrada per onze poblacions, xifra aquesta que es veurà sensiblement reduïda després de la decisió de sis d'ells de deixar l'entitat. Segons la informació facilitada, les poblacions que abandonaran són Benimarfull, L'Orxa, Beniarrés, Alcosser de Planes, Benillup i Almudaina, totes elles governades pel Partido Popular. L'únic municipi d'aquest partit que continuarà en la mancomunitat de Mariola és Agres, al costat de l'Alqueria d'Asnar i Alfafara, del PSOE; i Gaianes i Muro, del Bloc.

L'objectiu dels pobles sortints és rebre les prestacions a través de la secció de serveis socials que la mancomunitat del Xarpolar crearà a principis del pròxim any. Aquesta entitat, presidida per l'alcalde de Planes, Francisco Javier Sendra, aglutina a 27 pobles de menuda grandària de l'Alcoià, El Comtat i la Marina Alta, i fins ara havia limitat les seues funcions a la gestió dels residus sòlids. L'alcalde de Muro, Rafael Climent, no va dubtar a l'hora d'assenyalar que la decisió dels sis pobles d'abandonar la mancomunitat de Mariola "és una punyalada a la meua presidència. Darrere de tot hi ha una intencionalitat política impulsada per l'alcalde de Planes".

Climent va dir no compartir que la decisió tinga motivacions econòmiques, "ja que actualment ixen beneficiats amb serveis que paga l'Ajuntament de Muro i les subvencions del 65% que rep l'entitat". Per a l'alcalde murero, "el que hauria de fer Plans és integrar-se, en lloc de promoure la separació". La mancomunitat de Mariola ha sol·licitat un informe jurídic per a concretar les obligacions a les quals haurien de plantar cara els municipis que es van.

Noticia estreta del diari INFORMACION. Per a llegir més clicar ací

Perquè se’n ix Beniarrés de Mariola?

A Beniarrés els serveis que presta la Mancomunitat Mariola son el servei d’assitenta social, l’ajuda domiciliaria, la neteja a domicili, assessorament a immigrants i dones maltractades i munt de serveis que estan localitzats a Muro i que qualsevol veí o veïna de Beniarrés pot fer ús d’ells.

El Partido Popular de Beniarrés, fent ús de la seua majoria absoluta va votar en sessió plenària l’eixir-se’n de Mariola per entrar al Xarpolar, principalment per dos motius: un que es prestaran més i millors serveis, cosa que està per veure i l’altre és que al poble de Beniarrés ens anava a costar menys diners, cosa que no és veritat doncs per a l’any 2008 hi havia pressupostats 38.784 € per a fer front a les dues mancomunitats i ara que sols estarem en una hi han previstos per a l'any 2009 per a front a les despeses un total de 43.320 €. Darrere d’aquest dos motius hi ha un transfons polític per desfer Mariola ja que no es controlada per el Partido Popular.

Aquestes son les xifres, tal vegada hi ha alguna explicació més racional que no va ser exposada quan es van presentar els pressupostos per a l’any 2009 per part del nostre alcalde. Vorem?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...