Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 15 de novembre del 2008

Crisis – What crisis?

Aquest és el títol d’un ábum d’uns dels millors grups de la història Supertramp i que traduït vol Crisi – Que crisi?. Aquest mateix títol és el que hauran pensat els nostres governats locals quan han redactat el pressupost de Beniarrés per a l’any 2009.

Resulta més que evident, que estem envoltats en una crisi mundial que afecta tant als països més preparats i rics com els que menys per afrontar-la. Aquesta mateixa setmana, Alemanya ha entrat en recessió ( dos trimestres amb un increment del PIB negatiu) i li seguiran una resta de països, entre ells el més segur, el nostre.

Arrere queden les paraules del president del govern espanyol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, quan deia que era una reblaniment de l’economia. El temps li ha llevat la raó i es clar que estem en una crisi que ningú preveia, ni el mateix Partido Popular que ara pregona que ja ho deien quan tenien una previsió de creixement per a l’any 2008 del 2’6 % i per al 2009 del 3 % (acoselle llegir un article al blog La Sombra de Aznar titulat :” LAS PREVISIONES DE LA MEMORIA ECONÓMICA DEL PP PARA LAS ELECCIONES DE MARZO: ¿QUIÉN DIJO QUE SOLBES ERA OPTIMISTA?. Per tant, ningú coneixia i crec que ni coneix, la magnitud d’aquesta crisi mundial.

Però la meua reflexió en aquest article és sobre el pressupost que ens ha presentat l’ajuntament de Beniarrés per al 2009, on estarem en plena crisi, com diuen els experts.

El nostre ajuntament ha presentat el pressupost més elevat de tota la seua història amb uns despeses de 1.677.004 € i uns ingressos de 1.680.929 €. On sols per al capítol d’inversions hi ha pressupostats 923.188 € per a despeses, de les quals CAP subvenció està confirmada. Per tant és un pressupost irreal i fictici. Perfectament es pot fer un pressupost de 5.000.000 € pressupostant en inversions la construcció d’una piscina coberta, un camp de futbol de gespa artificial, un polígon industrial nou, etc fins arribar als 5.000.000 milions d’euros com a despeses i el mateix concepte en ingressos per subvencions i ja tenim un pressupost de 5.000.000 milions d’euros i quedan més xulo que un huit. Després la realitat és altra i el que realment s’executa en inversions no arriba ni al 20 % del pressupostat, com serà el cas d’aquest any 2008.

L’ajuntament de Beniarrés, en aquest pressupost no ha retallat. Tot segueix igual com si no estiguérem en crisi . L’ajuntament de Beniarrés haguera tingut que posar-se la tisora en la ma i pegar una retallada a algunes despeses com és l’alliberament de la regidora, doncs sincerament no hi cal, doncs l’alcalde té el suficient temps per portar l’ajuntament i el treball que té a la Diputació. Partides com Festes i algunes regidories, treballs d’altres empreses, la fira de Beniarrés, despeses en actes protocol·laris, es podrien reduir. Aplicar plans d’estalvi d’energia elèctrica, reducció de la tarifa telefònica,entre altres coses.

En aquest mateix pressupost s’haguera tingut que invertir en futur, cosa que no s’ha fet com puga ser ampliar el polígon industrial i adquirir terrenys al seu voltant, cosa que no està pressupostat. Apostar per la instal·lació de plaques solars en edificis públics per estalviar energia i crear ingressos, cosa que no s’ha pressupostat. L’ajuntament podria adquirir solars i fer de promotor per donar treball i construir habitatges econòmics amb els guanys del polígon industrial, cosa que no s’ha pressupostat. Es tindria que contractar una Agent de Desenvolupament Local per assessor i ajudar a les persones emprenedores, cosa que no s’ha pressupostat. S’haguera tingut que invertir en la modernització del nostre camp amb la creació de xarxes de aigua per degoteig, cosa que no s’ha pressupostat i moltes altres coses que son inversions de futur per a crear prosperitat a Beniarrés.

Crec que ve un època difícil, tant per a les famílies com per a les empreses i el treball, per això cal ser valents i tindre mires de futur, i crec que aquest pressupost per a l’any 2009 per al nostre poble no ho és.

En posteriors articles, aniré explicant el pressupost que ha aprovat el Partido Popular per a l’any 2009 i que estarà a l’abast de tots els veïns i veïnes de Beniarrés a l’ajuntament del nostre poble per a ser consultat i presentar les oportunes al·legacions una vegada publicat al BOP.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...