Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 13 de novembre del 2008

Muro no tindrà un nou Centre de Salut

Els veïns i veïnes de Beniarrés i altres pobles de la comarca del Comtat acudim al Centre de Salut de Muro existent quan el consultori de Beniarrés, en el nostre cas, tanca les seues portes. També patim la manca de serveis del Centre de Salut existent que fa que tingam que anar a Alcoi a fer una simple rehabilitació entre altres coses i com no, també patim l’aglomeració d’usuaris, doncs la població que pertany a aquest Centre de Salut s’ha vist incrementada en més del 35 % des de la seua construcció.

La construcció d’un nou Centre de Salut milloraria i molt, la presentació que rebem els usuaris de Beniarrés i la resta del pobles i ens evitaria desplaçaments cap a Alcoi al augmentar els serveis prestats. Però ja es veu, que per als nostres governants de la Generalitat , no es prioritari la construcció d’aquest nou Centre de Salut. Sols, posaren una mínima part dels diners que es van gastar i es donaren l’infima part de pressa que es van donar per construir el Circuit Urbà de Formula 1 a la ciutat de València altra cosa seria.

El Consell descarta construir un nou centre de salut fins a 2011 per falta de diners.

La Conselleria de Sanitat ha descartat construir un nou centre de salut a Muro almenys fins a 2011, per falta de disponibilitat pressupostària. Així l'hi va fer saber ahir a l'alcalde el director general d'Assistència Sanitària qui, no obstant això, s'ha compromès a visitar les actuals instal·lacions i a interessar-se pel projecte.

Tal com va informar aquest diari, l'Ajuntament de Muro va oferir mesos arrere a la Conselleria de Sanitat un solar de 2.000 metres quadrats en la zona de l'antiga estació, amb l'objectiu de construir un nou centre de salut que solucione els problemes d'espai que presenta l'actual.

L'alcalde, Rafael Climent, es va desplaçar ahir a València per a entrevistar-se amb el director general d'Assistència Sanitària, Manuel Yaruz, i conèixer de primera mà quins són les intencions del Consell en relació a aquest tema. Segons la informació facilitada pel propi Climent, en principi està descartat escometre el projecte fins a 2011, bàsicament per raons pressupostàries. "Pel que sembla -va indicar-, ja estan totes les obres programades fins a aqueix any, i no és possible emprendre noves actuacions".

En qualsevol cas, el director general s'ha compromès a visitar l'actual centre de salut per a conèixer personalment les instal·lacions i avaluar de cara al futur la construcció d'un nou edifici que cobrisca els actuals dèficits.

L'alcalde va insistir en els problemes d'espai que pateixen en l'actualitat tant el personal sanitari com els usuaris, i en la falta d'alguns serveis, com és el cas de rehabilitació, que es consideren necessaris per a no haver de desplaçar-se a Alcoi. A més, es reclama un increment de les guàrdies, per a evitar que el centre quede tancat si el personal ha d'atendre alguna urgència en els municipis de la zona. "El solar que hem oferit és prou gran per a tenir un centre de salut ampli i amb més espai per a aparcaments", va concloure.

Noticia apareguda al diari INFORMACION
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...