Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 26 de novembre del 2008

L'ús de cadenes és obligatori en set carreteres d'Alacant per neu

L'ús de cadenes és obligatori per a circular per set carreteres de la província d'Alacant a causa del temporal de neu que afecta a alguns municipis de les comarques de l'Alcoiá, El Comtat i la Marina Alta, han informat el Centre de Coordinació d'Emergències i la Guàrdia Civil.

En concret, la circulació està condicionada en la CV-700, que uneix Bocairent i El Verger, al seu pas pel terme municipal de Muro; en la CV-70, que connecta Alcoi i Benidorm, i en la CV-705, a l'altura de Beniarrés.

També estan afectades la CV-790, que uneix Benilloba amb Cocentaina, i la CV-720, al seu pas per Parcent, entre Gorga i Pedreguer.

L'ús de cadenes també és obligatori en la CV-770, entre Alcoleja i Seia, al seu pas pel port de Tudons, i en la CV-785, que uneix Benifallim i Penàguila.

A més, s'han suspès les classes en les tres seus que el Centre Rural Agrupat Mariola-Benicadell té a Gaianes, Alfajara i Agres.

El col·legi 'Verge dels Dolors', de Benilloba, i l'institut d'educació Secundària 'Manuel Broseta', de Banyeres de Mariola també han tancat les seues portes.

Els serveis de màquines quitanieve de les comarques de l'Alcoiá i El Comtat romanen en alerta per si el temporal empitjora durant aquesta nit, si bé la neu que cobrix el paisatge a més de 600 metres d'altura sobre el nivell del mar no supera els dos centímetres en aquest moment.

En Alcoi, on ha nevat des de les 8.30 hores, aproximadament, fins a les 12.30 del migdia, la temperatura exterior tot just arriba a els tres graus centígrads.

Aquest ainformació ha sigut publicada ala diari La Verdad, hui a les 16:16 hores provinent de l’Agència EFE.

Bancals al Comtat i el Benicadell nevat ( imatge d'arxiu)


La neu visita Beniarrés

Aquest matí ens ha sorprès la primera nevada de la temporada. Els cotxes i les teulades s’han cobert de neu, encara que als carrers no ha arribat a cuallar. La pluja que ha acompanyat després a la neu l’ha desfeta.

Les temperatures son molt fredes i s’espera per als propers dies més pluja encara que la neu pujarà a quotes més elevades.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

De manera massa continuada s'escolta en molts mitjans de comunicació que "la temperatura és molt freda".
Aquesta expressió, pense, no és molt adequada, ja que la temperatura podrà ser alta o baixa, però mai calenta o freda, no es pot calfar o refredar.
No us pareix?

Beniarres al dia ha dit...

En part tens raó però crec que tu quan dius "baix o alta" fa referència a valors numèrics, mentre que quan u diu "freda o calenta", fa referència a la sensació física respecte al nostre cos que ens dona la temperatura existent. Crec jo.

Anònim ha dit...

Entenc el que dius, però per a mi, la sensació física que dius de fred o calor, no la dóna la temperatura, que tan sols l'utilitzem per a mesurar una magnitud: la calor, com el metre linial a la longitud, el litre al volum, etc.
Pense que les temperatures no poden ser fredes o calentes, tan sols altes o baixes.
Un salut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...