Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 7 de novembre del 2008

L’oli de Beniarrés tindrà denominació d’origen

L'oli de la comarca queda inclòs en la Denominació d'Origen de la Comunitat

La iniciativa serà aprovada en breu i els productors ja podran usar el distintiu a partir de la campanya que està a punt d'iniciar-se

L'oli d'oliva verge de la comarca estarà emparat per la Denominació d'Origen de la Comunitat Valenciana, l'aprovació del qual serà efectiva en breu. La normativa contempla per a la província les zones de producció de la Muntanya d'Alacant i el Vinalopó, i els productors ja podran usar el distintiu a partir de la campanya que està a punt d'iniciar-se.

El producte emparat per aquesta nova Denominació d'Origen és l'oli d'oliva verge procedent de les olives conreades en les parcel·les situades en vuit subzonas de la Comunitat Valenciana. En el cas de la província estaran incloses la Muntanya d'Alacant i el Vinalopó, subzonas que, no obstant això, inclouen parcel·les de la pràctica totalitat de comarques.

La Muntanya d'Alacant engloba als municipis productors de l'Alcoià, El Comtat, part de l'Alacantí, la Marina Alta i la Marina Baixa. El Vinalopó, a part de les poblacions englobades en aquesta comarca, també inclou a la Vega Baixa, part de l'Alacantí i la Foia de Castalla.

S'espera que la Denominació d'Origen beneficie la comercialització de l'oli i potencie al mateix temps el seu prestigi.

Més informació sobre aquesta noticia al diari INFORMACION

La collita de l’oliva es reduirà enguany prop d'un 50%

La collita d'oliva per a almàssera en la província d'Alacant es reduirà enguany al voltant d'un 50% respecte a l'any anterior, de manera que es preveu una producció d'unes 15.000 tones.

La disminució ve motivada per diferents factors. Segons han assenyalat els experts "la producció d'oliva de almazara presenta unes oscil·lacions bastant brusques degudes en part a l'alternança en la producció de l'olivera i a les condicions climatològiques de cada any".

En aquest sentit, cal ressaltar que "a més de veure'ns afectats per la vecería, les contínues precipitacions durant la floració, juntament amb la deterioració de l'oliva per l'excés d'humitat patit a l'octubre, han provocat aquest minvament tan notable" han dit els experts.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Fede, Podies dir cuant s´obri la cooperativa, grasies.

Beniarres al dia ha dit...

Primerament dir que no vaig assitir a la junta de la Cooperativa celebrada el passat diumenge 9 de novembre.Per tant no vull clavar la pata.

Si que m'han dit que s'obrirà el dijous dia 20 de novembre i es començarà a pesar el dissabte 22 de novembre (crec que es així)

Ho he posat dalt , a l'apartat d'actualitat

Anònim ha dit...

Fede, s'obri i es pesa el 20 de vesprada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...