Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 29 de novembre del 2008

Beniarrés podria rebre fins a 245.000 € del Pla del Govern Espanyol per a la crisi

Es repartira una ajuda màxima de 175 € per cada habitant del municipi

El Consell de Ministres ha donat avui el vistiplau al Reial decret-Llei pel qual es constituiran dos fons, dotats en conjunt amb 11.000 milions d'euros, que serviran per a invertir en sectors econòmics estratègics i en obra pública municipal, amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball. Un conjunt de mesures que elevaran el dèficit públic al límit del 3% durant els dos pròxims anys, ha avançat avui el vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes. De cara a 2010, ha afegit que "és prematur" apuntar que baixarà d'aquesta xifra.

Amb el Fons d'Inversió Municipal, que repartirà els 8.000 milions en funció de la població, amb el que cada corporació local podrà rebre fins a un màxim de 175 euros per habitant, els municipis podran finançar només obres de nova planificació i d'execució immediata -aquelles que no estiguen previstes en els pressupostos de 2009 i la licitació dels quals comence abans que transcórrega un mes des que l'autorització per a que el Fons la finance es publique en la web del Ministeri d'Administracions Públiques-. Solbes ha garantit una resposta per part d'aquest departament en deu dies.

L'import màxim per contracte no podrà superar els cinc milions i, per a adjudicar-los, els ajuntaments tindran en compte les ofertes que creen més ocupació i exigiran que el personal contractat per a l'execució de les obres estiga aturat, al mateix temps que haurien de constatar el nombre de treballadors una vegada conclosa l'obra. "Pretenem que aquells que no tinguen treball ho tinguen", ha emfatitzat Solbes. El termini per a això és el primer trimestre de 2010, encara que es contemplen pròrrogues de 6 mesos.

Per a llegir la noticia sencera al diari EL PAIS clica ací

L’Ajuntament de Beniarrés s’ha de posar a treballar.

Davant aquesta importat ajuda que pot arribar per la nostre poble d’uns 245.000 € ( un màxim de 175 per cadascun dels 1400 habitants), l’ajuntament té que preparar un programa d’actuació i complir els requisits que l’ordre demana com siga obra nova i que no estiguen al pressupost de l’any 2009.

Unes primeres ideees en que es pot invertir aquests diners el nostre ajuntament és la construcció d’una nova Biblioteca, urbanitzar alguns carrers, començar a construir un Centre Social, construcció de nous camins rurals, construcció d’habitatges per a després llogar-los, una nova xarxa d’aigua del nou pou fins al poble ( en el cas de que el pou siga municipal), La Casa de la Música o altres coses que amb més temps podran anar eixint. Però el que cal es que l’ajuntament es pose a treballar el més aviat per tindre la documentació preparada quan es demane.

Malauradament, aquests diners no es podran gastats en ampliar el polígon industrial de Beniarrés perquè els nostres dirigents locals no han fet els deures des de que estan al capdavant del consistori beniarresí doncs no s’han requalificat els terrenys ni s’ha modificat el Pla General d’Ordenació Urbana ni els terrenys son municipals.

Crec que potser una gran ajuda, aquests diners que poden arribar al nostre poble de la ma del govern de Jose Luis Rodirguez Zapatero si son ben emprats per els nostres dirigents locals per a crear noves infraestrucutures i nous llocs de treball.

Aquesta és l’adreça del Ministeri d’Administracions Públiques on s’han de tramitar les sol·licituds i recavar tota la informació

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que govern municipal i oposició deurien posar-se a treballar conjuntament i redactar els projectes escaients per tal de beneficiar-se d'aquestes ajudes. No val a dir allò de que com és Zapatero qui ens ho dóna, no ho volem. Tampoc seria convenient que l'oposició s'anotara un punt dient que gràcies al president del govern d'Espanya, tenim aquestes ajudes.
Estem davant d'una oportunitat en què el govern i l'oposició municipals es posen a treballar conjuntament i elaboren un pla conjunt per poder rebre les ajudes.

Beniarres al dia ha dit...

Si es criden anirem a oferir les nostres propostes i la nostra ajuda perquè açò beneficia al poble de Beniarrés.

Si aquest mateix pla el fa el president Camps, ho haguera posat igual i la satisfacció seria la mateixa.

Ara cal buscar un projecte que no estiga dintre del pressupost de l'any 2009 i que cree riquesa i futur. Per exemple ara mateix se m'ocorreix que es podria construir un alberg o casa rural per incentivar el turisme rural.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...