Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 29 de gener del 2008

La revisió cadastral a Beniarrés, ja es una realitat

Aquests dies estàn arribant als propietaris dels habitatges de Beniarrés ,la notificació de la nova valoració cadastral de bens immobles urbans.

El document va certificat i a banda, de la notificació del nou valor cadastral, es notifica la quota líquida del impost de l’IBI per a l’any 2008. A més a més, de altra documentació sobre dades del immoble, informació d’on recurrir, etc.

Una veïna de Beniarrés m’ha deixat la seua notificació i es aquesta (podeu ampliar-la punxant damunt d'ella):


Revisió cadastral Beniarrés



A la fotografia es pot veure algunes dades força interessant. La primera és el valor que li s’ha atorgat al construcció 475 €/m2 i el valor que li s’ha atorgat al sol 210 €/m2. Aquests valors son aproximadament el 50% del valor real de mercat que té realment, es a dir, una metre quadrat de sol a Beniarrés té una valor mitjà de 420 €/m2 (70.000 ptes) i el valor del metre quadrat construït de 950 € /m2 (158.000 ptes). Com podeu comprovar és una autèntica barbaritat la ponència de valors que el Partido Popular de Beniarrés ha aplicat. Sols recordar, pel que fa referència a aquestes dades, que el grup municipal socialista, li va demanar a l’alcalde que recurrira aquest ponència per considerar-la excessiva, trobant-se amb un NO com a resposta.

En el cas d’aquesta valoració passa de tenir un valor de 9.809 € a un de 42.666 €, es a dir, sofreix un increment del 435 % en la seua valoració cadastral com a conseqüència dels tipus de valors emprats (475 € per a lo construït i 210 per al terreny).

Un altra dada, molt significativa és que dels 42.666 € en que s’ha valorat l’habitatge, 25.937 € corresponen al valor del terreny i 16.728 € corresponen al valor de la construcció . Es a dir , el terreny val quasi el doble que lo construït. Una autèntica barbaritat que demostra que la ponència de valors, per al nostre parèixer està sobrevalorada i s’havia d’haver recurrit.

I per acabar, està el que es pagarà en el impost del IBI. La pujada al ser tan exagerada , s’ha partit en 10 anys, per tant, enguany serà l’any que menys es pagarà de tots, sempre que es mantiga el tipus de gravamen aprovat per l’ajuntament que en aquest cas és del 0’6500.

En aquest cas concret, aquesta veïna, pagarà per un valor de 13.095 €, que ve a ser el 28% del valor que hauria de pagar si s’aplicara tota la nova valoració, que correspon a 42.666 €. Amb les dades es pot comprovar millor: si l’any 2008 paga 85,12 € del impost del IBI amb una valor cadastral de 13.095, l’any 2017 per aquest mateix habitatge pagarà 277 €, sempre que es mantinga el tipus de gravamen del 0’65 que pot oscil·lar entre 0’40 i 1’10, es a dir, que pots pagar menys o que encara pots pagar més. El grup municipal socialista va proposar que s’aplicara un 0’40 de tipus de gravamen, sent que el PP i el BLOC van aprovar un tipus del 0’65.

Cal dir que açò no es cosa de Zapatero ni dels socialistes com ja s’està dient per ahí o a vore si des de l’oposició també governem però sols per a lo roin. I si així fos, perquè no s’aplica el 0’40 com voliem els socialistes en conte dels 0’65 que s’aplica actualment i que volia PP i BLOC? Amb aquesta nova valoració l’ajuntament de Beniarrés recaptarà molts més diners amb l’impost del IBI i el de plusvalies, esperem que milloren els serveis que ofereix l'ajuntament als beniarresins i beniarresines.

En aquest blog s’han publicat altres articles referents a aquest tema que complimenten aquest article i que donen altres dades força interessants:

Aprovació definitiva de l’ordenança del IBI

Una pujada del IBI disfrassada de baixada

1 comentari:

Anònim ha dit...

Perquè el Bloc está en companya del PP ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...