Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 19 de gener del 2008

L’Alcoià, El Comtat i La Foia de Castalla diuen NO al tancament de TV3

Participació massiva en la concentració de rebot al tancament de TV3

La plaça d'Espanya d'Alcoi va acollir anit una massiva concentració de rebot el pla del Consell per a tallar les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana.

L'acte va reunir a més de cinc-centes persones (un miler segons els organitzadors) i en el transcurs del mateix es van corejar eslogans a favor de la llibertat d'expressió. En la lectura de parlaments va haver dures crítiques contra el Partido Popular pel tancament del repetidor de La Carrasqueta.

L'acte havia estat organitzat per Acció Cultural del Pais Valencià (ACPV) i el Centri Ovidi Montllor. A les vuit de la tarda, la plaça d'Espanya s'omplia totalment i alguns manifestants havien de situar-se en la zona de voreres. A l'acte acudien nombroses persones a títol particular, així com representants de tots els partits de l'oposició municipal, d'associacions de veïns i d'entitats culturals i cíviques. Un grup de percussió i dolçaina posava fons musical. En les pancartes, esgrimides per alguns manifestants, es podien llegir revindicaciones de la llibertat d'expressió i crítiques contra la Generalitat Valenciana. Un petit lloc, recollia signatures de suport per al manteniment de les emissions de la Televisió Autonòmica de Catalunya.

Representants de Acció Cultural van tancar l'acte llegint un manifest, en el qual es feia una defensa de la llibertat d'expressió, dedicant dures crítiques al Consell pel tancament de repetidors. Així mateix, s'exigiria l'immediat reinici de les emissions. Un grup de joves va intentar penjar en va una pancarta de l'Ajuntament, atès que un Policia Local els va negar l'accés a la Casa Consistorial, enmig de fortes protestes.

Ahir, ACPV va presentar en la seu del Síndic de Greuges a Alacant 1.322 signatures contra el tancament del repetidor de La Carrasqueta. En l'escrit adjunt, l'entitat denunciava el "greuge comparatiu" que suposa deixar a gran part de la província sense la recepció del senyal de TV3, atès que en altres zones de la Comunitat encara és possible sintonitzar el canal. En concret, els signants al·ludien a la resolució judicial que va permetre que seguís funcionant el repetidor del Montdúver, a Gandia. En aquest sentit, recordaven que el jutjat no apreciava "cap dany per a l'interès públic", atès que les emissions corresponen a "una televisió pública d'una comunitat autònoma i no a una televisió clandestina". A més, assenyalava que "es veurien afectats els drets fonamentals de comunicar i rebre informació" en cas de tancar-se aquest repetidor. Per tot això, els signants denunciaven aquesta mesura de la Generalitat i el seu ordre de "execució forçosa". A més, confiaven a recaptar més suports després de la concentració que tindrà lloc aquesta tarda a Alacant, similar a la d'ahir a Alcoi. L'acte serà a les 18.00 en la Plaça de l'Ajuntament de la capital.

Noticia estreta del diari INFORMACION
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...