Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 13 de juny del 2007

Una estona per a la història

Arxiu de l’encomanda de la Vall de Perputxent.Inventari de tots els papers existents en l’Arxiu de l’encomanda de la Vall de Perputxent de la militar Ordre de Nª Sra de Montesa (manuscrit)


Aquest document existent en la Biblioteca Cervantes, en la seua edició digital, inclou una reproducció digital del manuscrit datat a Alcoi, 25 de març de 1819 en la que s’ha modificat la brillantor, el contrast i l’enfocament per millorar la seua lectura.

El document està escrit en castellà i va ser escrit en virtut d’Ordre especial del Smo. Sor Ynfante D.Carlos maria de Borbon, forma D. Lorenzo Gozalbes, advocat dels Rs Cs. I assessor de la mateixa Encomanda en virtut de Reial aprovació.
El document el podeu trobar integre en:

Podreu llegir entre altres títols de nomenaments de Justícies per a les viles de Beniarres i L’Orxa dels anys 1744 al 1799, o documents sobre el reg de les hortes i partició del vi, o llibre de moreres i vinyes entre altres documents força interessants.

Crec que es un document molt valuós per a la gent que li agrada saber la historia i en especial la historia de Beniarrés i la Vall de Peputxent al llarg del mandat de l’Ordre de Montesa.

Espere que vos agrade i que tingau una mica de paciència alhora de llegir-ho.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...