Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 8 de juny del 2007

XX Trobada d'Escoles Valencianes a Penàguila



Aquest dissabte 9 de juny la festa de la nostra llengua

El proper dissabte dia 9 de juny, es celebra a la veïna població de Penàguila la XX Trobada d’Escoles Valencianes.
Ja son vint les trobades que es realitzaran a l’Alcoià – Comtat i cal recordar que la primera es va celebrar a Beniarrés en aquells temps tan difícils per a la nostra llengua. També al nostre poble es va celebrar la desena trobada amb una afluència de gent com poques voltes es recorda al nostre. Aquella nit va actuar al nostre poble el grup valencià Al Tall. Va ser un set de juny de 1997.

I com no , tocava fer la vintena trobada d’Escoles Valencianes a Beniarrés. Es va intentar, es van fer reunions amb representants de l’ajuntament de Beniarrés i amb organitzacions col·laboradores però per diferents motius alièns a l’esperit de la trobada per part del nostre ajuntament no es va arribar a bon port i es va desestimar el fer-la a Beniarrés.

La Trobada que es celebrarà a Penàgula estarà caracteritzada pels valors d’Enric Valor, ja que la localitat apareix en moltes rondalles de l’autor de Castalla. En la cita participaran prop d’una trentena de col·legis i instituts de la zona, que organitzaran diversos tallers al llarg de la jornada. Comptarà amb l’exposició Sendes i Carenes que fa un recorregut visual per aquells paratges de les comarques del sud que Valor plasma a les seues obres. Dues activitats prèvies que podem destacar són la visita al Jardí de Santos o la ruta literària d’Enric Valor per Penàguila i els voltants el 3 de juny. El 9 de juny tancarà la Trobada una nit de foc el grup “Dimonis rafolins”, de l’Alqueria d’Asnar, realitzaran un correfocs pels carrers del poble.
Quedeu tots convidats a gaudir d’un dia festiu i reivindicatiu juntament amb els xiquets, xiquetes i mestres del nostre col·legi.


1 comentari:

ana ha dit...

mira por primera se supone que les trobades deberian de ser de escoles valencianes, cosa que es mentira, si no la habeis celebrado en beniarres es porque no habeis querido nadie os lo ha prohibido.
los representantes del ayuntamiento y otras organizaciones que se reunieron, sí, estaban dispuestos a colaborar con las mínimas condiciones lógicas para celebrar este acto en memoria de nuestras escuelas valencianas, hasta ahí estamos orgullosos de ser valencianos.
pero cuando os escondeis con el lema valenciano en vez del catalano,mucha gente estamos hasta los hu..... de que nos tomeis el pelo,sois unos falsos no os importa para nada la lengua valenciana, y utilizais a nuestros hijos (los maestros no estan para eso, sino para enseñar a los niños, no para inculcarles sus fines politicos cosa que es lo que más les importa en este pueblo) para hacer manifestaciones sacadas de internet, solo que cambiais lengua catalana por lengua valenciana,eso es de ser unos autenticos cobardes.
termino, se pedia que se respetara la senyera valenciana y que no hubiera ningun grupo con fines politicos catalanes, habeis demostrado que eso es más importante que los niños puedan disfrutar de un dia que pudiese ser muy bonito pero bien enfocado, sin fines POLITICOS CATALANES PORQUE NO LO SOMOS,Y DE ESO ESTAMOS MUY SEGURITOS,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...