Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 6 d’abril del 2010

Preguntes i respostes


El passat dimecres 31 de març es va celebrar se4ssió de caracter ordinari, per tant es poden fer precs, preguntes i presentar mocions. Existeix la possibilitat de presentar amb 24 hores d’antelació preguntes per escrit, aquestes existeix la obligació de contestar-les per part de l’equip de govern ( encara que no va ser el cas).

El grup municipal socialista va presentar aquestes preguntes per escrit i ací estan les contestacions oportunes per part de l’equip de govern:

1.- A data de la celebració de la sessió plenària, algun adjudicatari de les parcel·les industrials del polígon industrial de Beniarrés, ha incomplit el plec de condicions? Quines mesures ha adoptat l’equip de govern per incomplir-les?

A la primera part de la pregunta, l’alcalde no va voler contestar. Si que ens va dir que 2 o 3 adjudicataris, no volen les parcel·les i que es pensa convocar a tots els partits que estem a l’ajuntament a un propera reunió que es celebrarà en breu, per a veure quina posició adopta l’ajuntament.

2.- El dissabte 16 de gener al regidoria de cultura va organitzar la festivitat de “Sant Antoni 2010”. Quin ha sigut el seu cost econòmic i en que s’han gastat aquests diners?, l’Ajuntament de Beniarrés va demanar col·laboració econòmica als veïns de Beniarrés per pagar aquest acte?

La resposta per part de la regidora de Cultura va ser que el cost de la celebració de la festivitat de Sant Antoni va ser de 1271 € ( 212.000 pessetes) i amb cara d’estranyesa, se’ns va informar que “no s’havia demanat col·laboració econòmica a cap veí” es digueren com es digueren.

3.- Quants diners, a data d’avui, ha ingressat l’Ajuntament de Beniarrés de les obres incloses dintre del Pla Confiança o del Pla a la Innovació Productiva, corresponents a obres realitzades al llarg de l’any 2009?

Exactament no ho se, va respondre l’alcalde, doncs ha hagut un problema informàtic als ordinadors de l’Ajuntament però que de memòria , s’ha cobrat el 20% de totes les certificacions presentades (130.000 €) i un altra tota sencera per valor de 48.000 €” , per tant deu al poble de Beniarrés vora 60.000 €.

4.- Quines han sigut la totalitat de les despeses fins al dia 1 de gener de 2010 de la Guarderia Municipal de Beniarrés i quins han sigut la totalitat dels seus ingressos fins la mateixa data?

Aquesta va quedar sense resposta degut a l’errada informàtica dels ordinadors de l’ajuntament.

5.- L’any 2009, es van pagar diners provinent del Pla E per a fer front a despeses corrents de l’Ajuntament de Beniarrés o altres pagaments que no foren les certificacions de les obres incloses en aquest pla?

La resposta a aquesta qüestió per part de l’alcalde va ser de lo més aclaridora: “ Crec que no” , com si fos una cosa de creure o no creure.

6.- Quines han sigut les gestions realitzades fins la data de la celebració d’aquesta plenari per solventar la greu errada de fer una prospecció d’aigua potable en terrenys privats amb una subvenció de la Diputació d’Alacant?, o s’està a l’espera de que s’esgote aquesta legislatura i passar-li el problema a la propera corporació municipal?

A aquesta qüestió, la resposta va ser que en breu es dipositaran els diners en un jutjat fins que es demostren els o les titulars dels terrenys.

7.- Al juliol de 2009 li se va adjudicar la urbanització del PAI de l’àrea de repartiment nº 1 més coneguda com del Dr. Orero a Cesar Gilabert Solanes. Quins son els motius pels quals a data d’avui encara no s’haja començat la urbanització?

La resposta va ser que a “l’adjudicatari del PAI, li se va demanar que rectificara el projecte anterior per posar-li unes millores i que encara que tenia 1 mes per a fer-ho, s’ha allargat en el temps” per tant sembla ja bastant clar que el PSPV-PSOE de Beniarrés no ha retardat en res l’execució d’aquest PAI des de la seua adjudicació com es va dient per el poble.

8.- En que afecta les inversions pressupostades per l’Ajuntament de Beniarrés la retallada del 35 % de les inversions adoptada per la Generalitat Valenciana?

A la qüestió preguntada es va dir que “no es sap” en que pot afectar aquesta important retallada de la Generalitat Valenciana a les obres pressupostades per l’Aj. de Beniarrés per a l’any 2010.

9.- A data de la celebració d’aquest plenari, molts diners deu la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de Beniarrés per el Pla Millora realitzat l’any 2006?

La resposta va ser: Que ha data de la celebració s’han cobrat 115.000 € del Pla Millora de l’any 2006, devent la Generalitat Valenciana a l’ajuntament més de 75.000 € d’aquesta obra feta a l’any 2006 i 2007 i amb la qual es van posar els fanals de la carretera, es va de el sortidor de l’entrada i reformar l’Abeurador.

10.- El grup municipal del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Beniarrés es compromet públicament a fer complir la llei i guardar la privacitat de la informació que puga contindre el registre d’entrades i eixides. Vist que s’ha atorgat aquesta informa al grups de l’oposició d’aquest ajuntament amb total normalitat al llarg dels darrers anys, vist que mai s’ha fet un mal ús d’aquesta informació i vist que es voluntat d’atogar o no aquesta documentació. Pensa l’alcalde president de l’Ajuntament de Beniarrés facilitat còpia del registre general d’entrades i eixides?

Resposta: “En breu vos contestaré” va dir l’alcalde. I es que cal dir, que se’ns està negant el dret a rebre aquesta informació als grups de l’oposició, impedint la tasca que els beniarresins i beniarresines amb els seus vots ens han encomanat.

11.- L’Ajuntament de Beniarrés ha cobrat la totalitat dels diners del Pla E 2009 amb el qual es va construir la primera fase del Centre de Divulgació Artística i Musical?, En quina data?

Resposta: “ No, encara no s’ha ingressat el 30% restant”. I es que per a que l’Ajuntament de Beniarrés ingrese el 30% de la totalitat del Pla E 2009 ( recordar que ha Beniarrés li corresponien 236.000 €), abans té que pagar ell de fons propi aquest 30 % i encara no ho ha fet perquè no hi han diners.

Després verbalment, li se va preguntar com s’havien distribuïts els TDT que el ministeri oferia a la gent major i quina publicitat s’havia fet? La resposta va ser que s’havia fent ban per la megafonia, que s’havia penjat a la web de l’ajuntament i que s’havia telefonat personalment a les gent de Beniarrés de més de 80 anys que viu sols. Ací cal dir que a la web no es va posar res, ban ningú ens ha confirmat que el va escoltar i curiosament, els pares de dos regidors compleixen les exigències per haver rebut aquesta telefonada i que els oferia un TDT gratuït i cap d’ells va rebre la telefonada.

Altra pregunta va ser que si ja s’havia fet efectiu el pagament de la subvenció a l’Associació de Reis Mags de Beniarrés per la cavalcada de l’any 2010. La resposta va ser que no, que aquesta associació no té presa en cobrar-la ( si no estic equivocat 1.200 €). A lo que li se va respondre des de les files socialistes en que si que hi ha diners per a convidar al poble a una torrada (1271 € la festivitat de Sant Antoni) però que no hi han diners per a fer front al pagament de obligacions i compromisos.

Doncs bé, aquestes han sigut algunes de les preguntes i les corresponents respostes per part de l’equip de govern i lamentar que no es deixen fer preguntes, tant a l’equip de govern com a l’oposició, per part del públic assistent degut a la negativa del PP.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No sap no contesta o no vol? Tot amagaet es millor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...