Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 12 d’abril del 2010

L’atur segueix pujant a Beniarrés

Han eixit publicades les dades sobre l’atur a Beniarrés. Desgraciadament, tres nous beniarresins han entrat a engreixar la llista d’aturats arribant als/les 108 aturats en que s’ha tancat el mes de març de 2010. A aquestes xifres, també cal sumar altra gent que no està inscrita a les llistes del SERVEF i que també estan buscant treball.

D’aquests 108 aturats, 63 son homes i 45 dones. Per edats, menors de 25 anys hi ha 6, entre 25 i 44, hi ha 59 i igual o majors de 45, hi ha 43. Per aquestes dades es pot deduir que la població menor de 25, o està estudiant o, desgraciadament, és més bé poca al nostre poble, el que és un greu senyal de l’envelliment de la població de Beniarrés.

I una xifra molt preocupant és l’elevada xifra de gent aturada major o igual de 45 anys, doncs en aquesta edat, comença a ser difícil el trobar un lloc de treball, encara que es gent sobradament preparada i amb molta experiència.

En l’aspecte positiu, cal assenyalar que 6 beniarresins, es a dir tots homes, han trobat faena al llarg del mes de març i han deixat d’ocupar les llistes d’atur del SERVEF. En concret han sigut 2 al ram de l’agricultura, 3 al sector industrial i 1 de la construcció. Cap d’ells del sector serveis.

Aquestes preocupants xifres fan plantejar que s’ha de fer alguna cosa a nivell local, doncs no podem estar esperant sempre que vinguen de fora a traure’ns les “faves de l’olla” doncs hi ha famílies que ho estan passant realment mal. El grup municipal socialista va proposar una bateria d’ajudes l’any passat i en aquest any 2010, per tal d’ajudar a les famílies que més greument estant patint la crisi. El vot el contra del PP va fer que no eixiren endavant amb arguments com que ja s’ajuda prou a la gent necessitada amb la Mancomunitat el Xarpolar, que l’Ajuntament no es cap ONG i que no hi havia un informe econòmic que diguera que costaven les mesures proposades, per tant no sabien d’on anaven a traure els diners.

Altre aspecte és la creació de llocs de treball i una mostra és el polígon industrial de Beniarrés, on desgraciadament, hi han més solars plens de males herbes que solars construïts amb naus industrials i creant llocs de treball i tot, amb el silenci i la complicitat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Beniarrés. O veure com el turisme rural passa de llarg per el nostre poble i que amb els diners invertits al llarg dels darrers anys, no s’haja fet cap infraestructura per tal d’atraure el turisme a Beniarrés. Perdó tenim un museu amb una sala d’interpretació de la Cova de l’Or, el que passa que sempre està tancat i una zona d’acampada on en els dits de la ma caben les tendes que han acampat des de la seua construcció.

I com no, la formació a les persones aturades. No s’està fent cap curs formatiu al poble de Beniarrés per tal de reciclar a la gent aturada per ajudar-la a encontrar nous llocs de treball que els òbriguen les portes en el mon laboral.

El grup municipal socialista continua amb la seua tasca i davant de la negativa del PP a les mesures presentades per tal d’ajudar a les famílies que més mal ho estant passant, a crear llocs de treball, ajudar a la gent emprenedora que vol muntar un negoci i a obrir noves portes a la gent que està a l’atur, aquesta mateixa setmana presentarem una nova iniciativa per tal de canviar la situació a Beniarrés.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...