Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 1 d’abril del 2010

Ple al quinze

El dimecres 31 de març vam tindre ple ordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. Les sessions ordinàries es celebren cada tres mesos, per tant, en tres mesos, no es pot fer cap pregunta a l’equip de govern ni es pot presentar cap moció.

Dels punts de l’ordre del dia cal destacar l’adjudicació de l’obra per a construir un nou bar junt a la piscina que s’està construint, obra inclosa dintre del Pla Confiança i valorada en 134.000 € ( dels quals 9.000 € corresponen a la redacció del projecte) . L’obra va ser adjudicada a l’empresa Construcciones Alejo.

El resultat de la votació va ser 6 vots a favor del PP i el BLOC i 3 abstencions del PSPV-PSOE. L’abstenció del grup municipal socialista ve donada per que els diners del Pla Confiança estan tardant moltíssim en arribar a les arques municipals i creguem que l’empresa deu cobrar, doncs per això es treballa, i no donar-li llargues perquè l’ajuntament, actualment, no té diners per a fer front als pagaments de les certificacions i els diners no arriben de la Generalitat Valenciana.

I no ho diguem per dir-ho, doncs a data 31 de març, de 110.000 € de les obres realitzades dintre del Pla Confiança o Pla Camps al llarg de l’any 2009, l’ajuntament de Beniarrés sols ha cobrat 65.000 € pagant de fons pròpis les obres realitzades, per tant com l’ajuntament de Beniarrés té que anar pagant ara certificacions per valor de 134.000 € en aquesta nova obra del Pla Camps?.

Pel que respecta a les mocions, el BLOC en va presentar dues. Una feia referència al rescat de l’autopista AP-7 recolzant una proposta de Llei que el grup Compromís va presentar a les Corts Valencianes. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics, proposant el PSPV-PSOE que el cost de la recuperació siga cofinançat entre l’Estat i la Generalitat Valenciana.

La segon moció del BLOC demanava l’actualització de l’ordenança d’aigua municipal amb mesures d’estalvi energètic i la instauració d’una tarifa progressiva segons consum d’aigua, sent aprovada per unanimitat i quedant per a una reunió abans de començar el mes de maig.

Després passarem a les quatre mocions que el grup municipal socialista havia presentat. Vaja per davant que les quatre van ser desestimades amb els vots del Partido Popular.

La primera moció presentada feia referència al retall en les ajudes patit per la Federació de Societats Musical de la Comunitat Valenciana per part de la Generalitat Valenciana i que posa en greu perill aquest patrimoni de tots els valencians i la continuïtat de les escoles de música, com l’Escola Comarcal de “El Comtat” on es formen els músics de Beniarrés.

Després de llegir un llarg text per part de la regidor de Cultura, Yolanda, es podia resumir en que la Generalitat ja ajuda prou a les societats musicals i les escoles de música.

El resultat de la votació va ser 5 vots en contra del Partido Popular i 4 vots a favor del PSPV-PSOE i del BLOC, sent desestimada.

La segona moció feia referència a uns acords presos al si de Federació Valenciana de Municipis i Provincies, l’any 1999 i pel qual la Generalitat Valenciana es comprometia a aportar diners als ajuntaments pels serveis que aquests presten i que son competència de la Generalitat Valenciana i que son pagats amb fons propis dels ajuntaments. Aquests diners mai s’han pagat des de que es va arribar a aquest acord i on a l’Ajuntament de Beniarrés li pertocarien més de 950.000 €, per tant es demanava que la Generalitat abonara aquest deute històric.

La posició del PP va ser que aquest acord mai havia sigut signat per part de la Generalitat Valenciana amb la FVMP i que per tant era un falsedat el que es demanava en la moció. Jo li vaig dir que si que hi havia un acord i que per tant lo més lògic seria enviar la petició i que siga la mateixa Generalitat Valenciana la que diga si el poble de Beniarrés té dret o no a percebre aquests diners.

La resposta ja la sabeu, 5 vots en contra del Partido Popular i 1 abstenció del BLOC i 3 vots a favor de la moció del PSPV-PSOE, per tant, va ser desestimada.

La tercera moció presentada anava encaminada a ajudar a les famílies que tenen algun membre aturat i que estan patint la crisi econòmica més directament, amb bonificacions fiscals i reducció de taxes entre altres coses.

Davant aquest proposta el PP va dir que ja s’ajuda prou a la gent necessitada amb la Mancomunitat el Xarpolar, que l’Ajuntament no es cap ONG i que no hi havia un informe econòmic que diguera que costaven les mesures proposades, per tant no sabien d’on anaven a traure els diners.

A la qual cosa li vaig contestar que els diners els poden traure de retallar la Partida de Festes Patronals, del sou que cobra la regidora alliberada Yolanda, doncs amb l’alliberament per part de l’alcalde per la Diputació d’Alacant hi ha temps més que suficient per gestionar correctament l’ajuntament i de llevar els acompanyaments a les autoritats que realitza la Unió Musical de Beniarrés i que es troben dintre del Conveni que té l’Ajuntament de Beniarrés amb aquesta entitat musical.

El resulta de la votació se’l podeu imaginar, 5 vots en contra del Partido Popular i 4 vots a favor del PSPV-PSOE i del BLOC, sent desestimada.

La quarta moció demanava la reconsideració de destinar un Pla Especial d’Obres i Serveis a construir un nou Centre Social valorat en 600.000 € i que es destinara a la construcció de un Centre de Dia.

Ací novament el PP va dir que és impossible el que Beniarrés puga mantindre un Centre de Dia i que la gent gran i les mestresses de casa tenen dret a tindre un Centre Social, a més a més de dir, que l’actual Centre Social està en molt mal estat i té moltes carències estructurals.

El grup municipal socialista va sostindre que es pot gestionar de forma pública un Centre de Dia a Beniarrés, que els usuaris no es precís que siguen de Beniarrés poden ser dels pobles dels voltants, que la nostra gent gran i les mestresses de casa tenen dret a tindre un lloc digne però també un Centre de Dia on portar a la gent que no es pot valdre per ell mateix i que normalment està atesa per les filles que en molts casos han de deixar els seus treballs i condicionar la seua vida a l’atenció d’aquestes persones necessitades i que no es precís fer el Centre de Dia on s’hi troba l’actual Centre Social, cal buscar un lloc idoni per construir-lo i reformar i acondicionar l’actual Centre Social.

Podeu imaginar el resultat de la votació 5 vots en contra del Partido Popular, 3 vots a favor del PSPV-PSOE i 1 abstenció del BLOC, sent desestimada.

Bé, com he pogut llegir, un ple al quinze. De quatre mocions presentades per el grup municipal socialista, quatre desestimades.

Degut a l’extens d’aquest article en faré un altre sobre el torn de preguntes fetes i les contestacions que ens van donar els membres de l’equip de govern.

Que passeu unes bones Pasques.

3 comentaris:

i.mengual ha dit...

Com podem vore no volen implicarse de forma directa el nostres governans per la rectificacio de les ajude d'escoles de musica, espere que la gent estiga bastant informa i que opinen per ells mateixa i per cert la regidora de cultura deuria de asabentarse abans de de dir si tenen prou o no de lo que esta parlanse, perque hi ha molta gent implica dins d'eixe mon i que pot perillar els seus puestos de treball i el futur del nostres fills que pugen estudiar música i formarlos per a que puguen tindre una profesio com a music sense tindre que anarsen del poble

Anònim ha dit...

La quantitat de músics que hi han en els pobles, tots els pobles tenen una banda de música, aixó és un patrimoni cultural importantíssim que tenim els valencians. El País Valencià és ric en músics, hauriem d'estar orgullosos. Quant viatges per ahí i comentes la quantitat de agrupacions musicals que hi han al País Valencià la gent es queda flipada.
No pergam la nostra cultura!

Beniarres al dia ha dit...

A un comentari anònim no publicat: No es poden acusar ni a empreses ni a persones de forma anònima, espere que ho entengues i t'anime a fer aquest mateix comentari sginant-lo encara que siga amb un pseudònim.

El poble de Beniarrés i la seua gent està per damunt dels partits i crec que el PP haguera tingut que votar a favor d'aquesta moció encara que l'haja presentat el PSPV-PSOE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...