Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 25 d’abril del 2010

Més de 20.000 valencians diuen “Ja n’hi ha prou”

Les marxes mores i cristianes de la Banda de Beniarrés encapçalaven la manifestació



Un contundent Ja n'hi ha prou! obria la multitudinària marxa convocada ahir per entitats cíviques i sindicats d'esquerra i nacionalistes en València en ocasió del 25 d'Abril. Més de 20.000 persones van recórrer el centre de la ciutat per a expressar lo farts que estan davant la excepcionalitat institucional que viu la Comunitat Valenciana davant l'absència de gestos polítics que buiden la nebulosa de corrupció que esgita al PP, el partit que ocupa la Generalitat i les principals institucions.

Els sons de moros i cristians interpretats per la banda de Beniarrés, que encapçalava la marxa, donaven un aire solemne a la primera pancarta, una cridada a la higiene democràtica.

Representants d'associacions com Xúquer Viu, Salvem El Cabanyal, Ecologistes en Acció o la plataforma en defensa de l'aplicació de llei de dependència es van barrejar amb el gruix de la marxa, constituït en la seua majoria per milers de joves representants de diversos col·lectius de l'esquerra nacionalista i cultural. Toni Agustí, representant de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals del País Valencià, va tancar la marxa amb la lectura d'un manifest contra la corrupció i la censura en la plaça de la Reina. "El País Valencià viu una situació de excepcionalitat: la persecució de la llengua i la cultura, la utilització política de l'aigua i el territori, la corrupció, un model econòmic que agreuja la crisi que patim, la censura, l'erosió dels drets socials són alguns de molts fets que, sumats, necessiten una resposta clara i contundent".

El Col·lectiu contra la Corrupció o la Plataforma per la Transparència i la Pluralitat en Canal 9 es van sumar al crit col·lectiu de Ja n'hi ha prou en un ambient festiu. Quatre grups musicals van mantenir l'ànim dels manifestants, entre els quals s'apreciava un notable nombre de joves. La marxa va concloure sense cap incident digne de ressenyar, segons fonts policials.

La jornada nacionalista va ser ocasió per a la presentació d'una nova fundació valencianista pròxima al Bloc. "La nostra és una fundació cívic-política que té vincles amb el Bloc, però que no està lligada orgànicament a ell". Així explica la ubicació de la nova Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco el seu president, Pere Major, que va ser diputat en les Corts Valencianes i secretari general de la formació nacionalista. A la presentació van assistir Agustí Colomines i Pere Sampol de la Fundació Catalanista i Demòcrata, de Convergència Democràtica de Catalunya, i de la Fundació Emili Darder, del Partit Socialista de Mallorca.

Noticia apareguda la diari El País

Altres noticies relacionades:
Ja n'hi ha prou. Video de 3cat24.cat

12 comentaris:

Anònim ha dit...

a re dios!!!!! la banda de Beniarrés entre lo de S. Vicent i lo de València ja no pot caure mes baix ja ha fet tope.

Beniarres al dia ha dit...

No se que et passa pel cap amb les reflexions que fas. Per a tú, cal que la banda quan vaja a una filà o ha fer un concert a algún poble deu preguntar de quina tendència política és el cap de filà o l'alcalde de torn de la població?

La banda va anar a complir un contracte que els havien fet, ni més ni menys. I per cert, és tot un orgull el tindre la banda de música que tenim a Beniarrés, amb lo de Sant Vicent, lo de València i altres actuacions que fan, doncs porten el nom del nostre poble per tot arreu.

Beniarres al dia ha dit...

Acabe de rebre un comentari baix el nom de Jordi. Per problemes que desconeixc, no me'l deixa publicar, així que el publicaré abaix el nom de Beniarrés al dia. Disculpeu les molèsties.

El comentari diu: " La Banda de Beniarré no ha fet cap acte polític, a la Banda ens van llogar per a fer una entrà i això és el que vam fer. És veritat que encapçalavem la manifestació, i jo n'estic ben content, però com comprendràs no tots pensen com jo, i ens hem devinculat del tot de la faceta política, i a ningú li se va obligar a vinre a tocar respectant la seua opinió. Una anotació per si no te n'havies adonat, sas que la Banda toca tots els anys l'himne d'Espanya a la plaça de Beniarrés (dos dies diferents)? A que d'este acte no tens cap queixa? Doncs pensa que en una societat democràtica tots tenen dret a expressar-se, i sobretot cal respectar les opinions diferents a la teua, de no ser així i voler imposar només allò que tu penses rep un altre nom: Dictadura."

Anònim ha dit...

jordi , no crec que el fet de que una altra persona pense que es un errada la presencia de la unió musical en una manifa et done dret a dir-li dictador , simplement pensa diferent a tú , ¿o el que no pensa com tu es un dictador? l'article diu que la banda encapÇalava la manifa per lo tant no se perqué t'alteres , en una manifa uns posen les cares , altres les pancartes i en este cas altres la música i no n´hi ha mes . que jo sapiga una maniffa no es una entrada de moros i cristians , al menys en alcoi i la nostra comarca no es desfila en pancartes¿a lo millor en altres comunitats si?
tampoc entenc perqué barretjes un acte institucional en una manifestació. no te res que veure. y per últim ,fede ¿que opinaríes si llogaren a la societat unió musical de Beniarrés a fer una "entradeta de moros i cristians en madrid encapÇalant una manifestació contra zapatero,per qualsevol cosa? he posat qualsevol casa perqué hihan tantes que vos done a triar.
Jordi flac favor li feu a la banda , que no et sente mal es simplement una opinió lliure en democracia ,pot ser estiga enganyat però es la meva

Francesc Mompó ha dit...

Jo hi vaig ser i et puc dir que sonava molt bé. Ah, això de donar opinions des de l'anonimat té molt poc valor; això sí que és caure baix.
Salut i Terra

Carles_Crespo ha dit...

Doncs jo estic amb Jordi! La banda de Beniarrés ni enharbolava pancartes ni proferia lemes nacionalistes!

La banda feia la feia que li manen! A l'igual que Jordi, no estic ben content d'haver pogut acudir, però, tot i la meva postura, la banda no anava en representació de cap col·lectiu a la manifestació, ni reivindicava res, ni s'obligà a ningú a tocar...

Enlloc de criticar tant de d'una portura tan covard com és l'anonimat ( que no és més que resentiment i orgull secret) s'hauria d'estar orgullós de tenir una banda que participa en events a tota la geografia Valenciana, la qual cosa, en ma opinió, demostra que aquesta banda es símbol de qualitat i dedicació!

Salut i Música!

Beniarres al dia ha dit...

A un anònim no puclicat: Si vols que es publiquen comentaris d'aquesta mena,no poden fer-se de forma anònima.

Jordi ha dit...

Al segon anònim. No he acusat en cap moment el primer anònim de dictador per pensar diferent a mi, tan sols he dit que la llibertat d'expressió és un dret constitucional, i qualsevol, siga de la ideologia que siga, té dret a fer-ne ús. Seguidament dic que tots hem de respectar esta diversitat d'opinions, i només el no fer este ús d'una manera respectuosa i tolerant, és el que provoca tan sols acceptar com a vàlida la teua opinió. Anònim, revisa la el meu primer text i voràs com en cap moment he acusat a ningú de dictador, és més, no m'agradaria gens fer-ho, tan sols he utilitza una definició del terme.
Per cert, no he respost de manera alterada ni amb cap menyspreu cap a ningú, així que no poses paraules tan dolentes en la meua boca.
Gràcies, ànim i endavant!

Jordi ha dit...

Per cert, havia oblidat dir´te que ens havien llogat per realitzar la entrada com a un esdeveniment tradicional de la cultura valenciana, ja que a la manifestació es reivindica allò propi i tradicional.

i.Mengual ha dit...

una reflexio per el primer comentari, tin en conte que jo no se qui eres pero en dona igual, sols vull que me expliques perque la banda a caigut tan baixet con tu creus, si vols fes memoria cuant es va inagurar el Palau reina sofia de valencia la banda de beniarrés estava alli, per el capita de sant vicent la banda de beniarrés estava alli i per mostrar la nostra tradicio de musica festera de la comunitat valenciana la banda de beniarrés estava alli disme tu a mi quin inconvenient tens per a cuant conten en la nostra banda els digam que no? si ens busquen es perque sabem que nosaltres fem el nostre treball sempre el millor posible, espere que el passat dissabte gaudira la gent que estava en els carrers de valencia de la nostra musica i que es quedaren en el nom del nostre pòble Beniarrés

Salva d'Alzira ha dit...

La gent va quedar encantada amb la Banda Musical de Beniarrés, va estar molt be i donava molt d'ambient. Amunt la cultura popular!!

Carles_Crespo ha dit...

Sols dir que jo SI vaig anar a gust a la manifestació, el "no" del meu anterior comentari és una errada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...