Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 2 de gener del 2010

Valoracions dels discurs de Cap d’Any del President de la Generalitat Valenciana Francisco Camps


Alarte diu que Camps va oferir ahir "el seu pitjor discurs" i critica que "no gose" defensar el Tajo-Segura davant Rajoy

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha manifestat hui que el president de la Generalitat, Francisco Camps, va oferir ahir, amb motiu de Cap d’Any, "el seu pitjor discurs en el seu pitjor any al capdavant del Consell", i ha criticat que "no s’atrevisca a defensar clarament la continuïtat del transvasament Tajo-Segura davant de María Dolores De Cospedal i el PP de Mariano Rajoy", secretària General i president del PP, respectivament.

En un comunicat, ha assenyalat que "Camps ha desaprofitat una altra oportunitat per a mostrar el seu suport als interessos valencians i exposar amb rotunditat que està a favor del transvasament Tajo-Segura", alhora que ha lamentat que el cap del Consell "amague la seua posició" i "transmeta debilitat amb generalitats i sense contingut".

El líder socialista ha reprovat així mateix que, "per a vergonya dels valencians i valencianes", en el discurs del 'president' "no hi ha hagut una sola al·lusió a la defensa del transvasament ni ha fixat una posició ferma".

"Camps podia haver aprofitat l’ocasió per a manifestar-se en contra de la reserva hídrica de 6.000 hectòmetres cúbics que pretén imposar en el transvasament l’Estatut de Castella-la Manxa", ha apuntat Alarte, qui ha atribuït que no ho fera a què "es troba completament sotmés a la voluntat" de la secretària General del PP i a les "directrius que marca" De Cospedal.

A més, ha censurat que Camps "haja repetit les mentides de l’any passat i les inversions del Pla Confiança, que són mentida, perquè un any després ni s’han realitzat les obres ni s’han creat els llocs de treball", alhora que ha lamentat que "no haja parlat de futur" i "no haja anunciat què farà contra la desocupació".

En este sentit, ha reivindicat que "els 600.000 aturats valencians no necessiten bones paraules, sinó un nou model econòmic valencià, que també estan reclamant les organitzacions empresarials", ha remarcat.

"PROTOCOL·LARI, DEMAGÒGIC I BUIT"

Alarte ha qualificat el discurs del 'president' de "protocol·lari, demagògic i buit", per "remetre’s als últims deu anys per a parlar d’èxits en la seua gestió".

En este punt, ha destacat que "el PIB valencià ha crescut menys que el PIB nacional del 2000 a 2008" i ha concretat que "en 2008, el PIB espanyol ha crescut tres vegades per damunt del PIB valencià, i el PIB per capita és de 21.336 euros en la Comunitat enfront dels 23.874 euros de mitja nacional".

"Camps ens fa ser 2.000 euros més pobres a cada un dels valencians i les valencianes que la resta dels espanyols i ens condemna a l’infradesenvolupanent", ha criticat Alarte, subratllant que "eixe és el resultat de la seua política".

Publicat a Valencianisme.com.


Valoracions de la Diputada Socialista a les Corts Valencianes Isabel Escudero publicat al seu blog:

MITING DE CAP D’ANY DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA

El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha usurpat en benefici propi i del seu partit l'espai televisiu que li pertoca per a fer el discurs de Cap d'Any com a president. El discurs de Cap d'Any del president ha estat un miting, i el contingut ben bé haguera estat vàlid per a clausurar un congrés del PP o per a tancar una campanya electoral. Promeses, il.lusions, bones intencions, política social, solidaritat, etc.

S'ha compromés, una vegada més, a presentar abans que comence el nou període de sessions de les Corts "unes bases sòlides per a un nou impuls econòmic i social de la Comunitat Valenciana, tenint en compte l'economia real i el creixement constant que hem gaudit els valencians al llarg d'aquests últims anys a benefici de tots" (es suposa que en benefici de tots, és clar, i per tant eixa cita final hauria de ser innecessària). Francisco Camps, que s'ha dirigit als valencians des d'Alacant, la seua parcel.la perduda, ha fet referència a l'actual cicle econòmic i ha subratllat que la Comunitat Valenciana «no va ocultar mai la realitat» i des del primer instant «es va posar a treballar en mesures fiscals, en polítiques d'incentiu econòmic, en plans de competitivitat, en plans per a l'ocupació i el desenvolupament econòmic consensuat amb sindicats i empresaris i altre tipus de propostes per a eixir com més prompte dels dubtes econòmics». És a dir, pavaces que es presenten un rere altre sense que arriben a executar-se.

Camps ha destacat que el Consell està preparant un pla d'inversions que superarà els 8.000 milions d'euros en els pròxims anys (cal observar la indefinició temporal), i que destinarà a col·legis, hospitals, carreteres i depuració. No cal cap esforç extra. Només amb les inversions reals dels pressupostos de la Generalitat la xifra hauria d'arribar en pocs anys als huit mil milions d'euros en col.legis, hospitals, carreteres i depuració. És una obligació del governant, i no un regal.Camps ha destacat el seu discurs que es dirigia a la major població en la història del poble valencià, ja que ha destacat l'increment de població experimentat per la Comunitat Valenciana en els últims anys fins a superar ja els cinc milions de persones. S'ha oblidat, però, que gràcies al Govern socialista d'Espanya eixa xifra récord de valencians s'ha vist per primera vegada a la història reflectida a un sistema de finançament.

Això sí, Camps ha recordat els esforços realitzats pel Consell a l'hora de reclamar un finançament d'acord amb la realitat social i demogràfica del nostre territori. Llàstima que quan Aznar va tancar el darrer sistema de finançament no estiguera Camps per a reinvindicar.

També ha recordat una vegada més, com no, les reivindicacions de l'aigua que necessita la Comunitat Valenciana i les infraestructures estratègiques, com ara el Tren d'Alta Velocitat.

D'altra banda, el president ha destacat que el 2009 serà declarat Any de la Solidaritat perquè «vam pensar que el nostre treball, el nostre esforç, i la nostra prosperitat ha d'estar al servei de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana» (¿?). No se m'ocorre que el treball del Consell puguera estar només al servei d'una part dels valencians, però bé, si Camps ho diu...

També ha avançat que el Consell iniciarà polítiques socials al servei de totes les persones (¿?), però fonamentalment de «les que necessiten una ajuda directa o de preparació o formació per a trobar com més prompte el treball que es mereixen». Imagine que no ho dirà pels milers de depenents valencians que encara estan esperant a ser valorats o a cobrar les seues prestacions.

Camps ha destacat la projecció internacional de la Comunitat (portada diària a la CNN, Le Monde i The New York Times), i ha recordat esdeveniments com ara l'eixida de la Volvo Ocean Race (amb diners, torrons).

Finalment, el president ha recordat en el marc d'aquesta festivitat a tots aquells que han patit al llarg d'enguany alguna circumstància, a les víctimes del terrorisme o de la violència domèstica i a totes les seues famílies, així com a tots aquells que pateixen episodis de violència o guerra, i ha afirmat que des de la Generalitat es cooperarà en la mesura de les seues possibilitats per a eradicar aquestes situacions. És de suposar que entre els que han patit circumstàncies negatives hi figuren els familiars de les víctimes del major accident de metro patit mai a Europa, i no es pot dir que el Consell haja cooperat massa amb ells, perquè s'ha negat fins i tot a rebre'ls.

Doncs això, uns minuts de televisió pública per un discurs de Cap d'Any del president convertit en un miting. Llàstima.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...