Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 17 de gener del 2010

Si al valencià


L'Avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana es troba ara en el seu estadi final: el debat parlamentari just abans de ser aprovat definitivament. És per això que diverses entitats polítiques, sindicals i culturals han encetat una campanya per tal que finalment, vint-i-sis anys després del que ja quedà establit a la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià però no tingué desplegament legal, els funcionaris hagen d'acreditar el seu coneixement del valencià -nivell mitjà-, per tal que tots els ciutadans del territori puguen ser atesos en condicions d'igualtat. De fet, és el mateix requisit present a la resta de territoris espanyols amb cooficialitat de llengües, com ara Galícia, Catalunya o les Illes Balears, on tots els partits polítics s'han posat d'acord en la qüestió. En eixe sentit, si vosaltres també hi esteu d'acord, podeu signar el manifest Sí al Valencià en este formulari creat per a l'ocasió.

Estret del blog Vent d Cabylia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És vergonyós que a una entitat pública valenciana com és l'Ajuntament nostre no s'utilitze el valencià escrit en els actes administratius. Clar, com no es demana el requisit lingüístic als treballadors, com ara l'actual secretària...
El mateix passa amb el metge, la farmàcia, la parròquia...

Anònim ha dit...

No saps que en la parroquia no seutilitza el valencia per que Deu no enten el valencia?

* El de l'oli * ha dit...

En una paraula: DIGLÒSSIA.

A la parròquia es podría emprar el llatí; el mateix que l'ilustríssim metge, que parla en llengua forastera (i està en el seu dret; però el que no té dret és a parlar-nos per damunt del muscle).
A l'ajuntament quina llengua es podria utilitzar? En mongol?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...