Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 18 de gener del 2010

Lluiset i Roberto gruanyen la Final del Trofeu Ruralcaixa a Xeraco

ALZIRA CAMPIÓ DEL “XI TROFEU FUNDACIÓ RURALCAIXA DE RASPALL”

La final de l'XI Autonòmic de raspall parelles, “Trofeu Fundació Ruralcaixa” s'ha decidit després de més de dos hores de lluita titànica de quatre mites del món de la Pilota Valenciana (Luiset de Beniarrés, Roberto d'Aielo de Rugat, Moro d'Alcàntera del Xúquer i Cèsar de Rafelbunyol), quatre jugadors que pertanyen a dos Clubs de solera i amb tradició, que són capaços d'omplir dos trinquets com el de Xeraco i el de Genovés (fa un mes), amb gent diferent. Perquè estos jugadors enganxen a l'espectador pel seu joc, per la seua garra i perquè ho donen tot pels seus Clubs, equips i les seues aficions. Hui han delectat i que forma a l'afició que ha victorejat a cada un dels seus jugadors al llarg de la partida, els ha tirat coixinets, jaquetes, com si de toreros es tractara donant la volta a l'arena. Els espectadors que hui han estat en el recinte de la Safor, han catalogat la partida com la millor final, la més completa, emotiva i bella dels últims anys. Hi havia espectadors de totes les edats, majors, mitjans i xicotets que han disfrutat cada un dels “quinzes” dels seus ídols, perquè són ídols per a moltíssima gent de moltes comarques, d'una modalitat de Pilota, el raspall, que cada dia demostra el treball i el gran moment de la modalitat.

Rafelbunyol ha començat amb sort, ja que el sorteig ha caigut de la seua part, però les partides no és com comencen sinó com acaben. El segon joc ho ha tret Alzira, patint però ha aconseguit la igualada a 5. Així hem vist joc després de joc, amb quinzes de molt bella factura. En la primera part, El Moro, s'ha tirat a l'equip a l'esquena, la seua pilota eixia de la mà amb una força endiablada i els seus rivals no podien contindre la pegada de l'equip de Rafelbunyol. Els d'Alzira han esperat el seu moment per a col·locar-se per davant en la segona part de la partida, col·locant un 20 a 25 carregant el joc sobre Cèsar que s'ha defés molt bé, i passant al servici. Pareixia que primer gran títol ja estava en les mans d'Alzira, però estaven davant d'un Club Campió, que ha aconseguit la igualada a 25 des de la resta, en eixe moment tota l'afició s'ha alçat i ha aplaudit els seus campions, perquè hui els quatre han sigut grans campions. En l'últim joc, Rafelbunyol en el servici comptava amb tot a favor per a aconseguir el títol que li falta, però Lluiset i Roberto han tret el seu magisteri per a desplegar novament un joc precís i espectacular i acabar guanyant patint, però fent disfrutar molt als seus aficionats que tocaven les mels del triomf.
Daniel Sant Juan, vicepresident de la FPV;”Això de hui ha sigut increïble, la final ha sigut molt bona i amb partides d'este nivell és com creix el nostre modalitat, com ho són cada vegada que es disputa una final de la modalitat de raspall”,”el raspall mereix que se li tracte amb afecte perquè hi ha molta gent que treballa dia després de dia i seguix amb afany als seus jugadors”,”necessitem que els mitjans de comunicació ens tracten com ens mereixem perquè som la modalitat més visca en este moment i açò és una realitat”. Luiset resta de l'equip d'Alzira després d'acabar la final; “no podíem fallar a la nostra afició que ens seguix totes les setmanes i ens tracten com a figures, es mereixen açò i molt més, encara que en la pròxima final esperem poder guanyar amb major comoditat, ja que hem acabat exhaustos després de dos hores intenses de baralla””Rafelbunyol ha jugat una gran final igual que nosaltres, però el Moro ens ha demostrat que és un fora de sèrie, un crack”. Moro després de la final estava un poc trist; “No ha pogut ser, ho hem donat tot i hui ens hem trobat amb una gran parella, que ho tornava tot, però esperem la revenja esportiva en el pròxim torneig”.”El millor la imatge del món del raspall que hui ha disfrutat molt amb el nostre joc”.
Tots els espectadors llançaven elogis i estaven emocionats després de la partida de hui, perquè els que l'han seguit en directe han sigut afortunats d'assistir a la millor final dels últims anys com han afirmat de forma unànime la gent del raspall (Albaida, Beniarrés, Pobla del Duc, Llutxent, Polinya del Xúquer, Castelló de la Ribera, Montesa, Orba, Pego, Pedreguer, Benidorm, Gandia, Real, Genovés, Xeraco, Alzira, Pobla Llarga, Piles, Castelló de Rugat, Pedreguer… i molts seguidors de diferents poblacions d'altres tantes comarques).
Elena Bastidas, Alcaldessa d'Alzira, Daniel Sant Juan, Vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, José Garrido, President de Fundació Ruralcaixa, Carlos Baixauli, Director General de Fundació Ruralcaixa, Ferran Bofi, Alcalde de Xeraco han alliberat els herois de la jornada que ha completat les finals del “Trofeu Fundació Ruralcaixa de 2009”.

Noticia apareguda a la web de la Federació Valenciana de Pilota

Altra noticia relacionada és la que apareéis al diari Levante-EMV
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...