Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 27 de gener del 2010

Falten 9 dies

El termini per presentar els projectes al Pla E 2010 acaba el 4 de febrer

El dijous 4 de febrer acaba el termini per presentar els projectes al Pla E 2010 per part de l’Ajuntament de Beniarrés i on al nostre poble li corresponen 143.026 € ( quasi 25 milions de les antigues pessetes).

Ha falta de 9 dies (contant dissabte i diumenge) per acabar el termini de presentacions de projectes. Ni s’ha convocat el ple per a sol·licitar aquest important subvenció, ni s’ha convocat a cap reunió per consensuar cap projecte amb el PSPV-PSOE ,principal partit a l’oposició beniarresina, (desconeixc si li s’ha demanat parer al BLOC) i ni s’ha donat participació al poble de Beniarrés ni a les associacions per tal de recollir propostes, tal com vam demanar en una moció en un passat ple i on la majoria dels vots del Partido Popular va desestimar.

Cal recordar que el primer Pla E de l’any 2009, l’Ajuntament de Beniarrés va rebre 243.000 € que van ser gastats en la construcció de separació del mur del terrenys dotacional del Dr. Orero i la construcció del Centre Musical de Divulgació Artística, obra valorada amb 219.000 €. Ja en aquest Pla E, el PP va presentar els seus projectes i sols el dia de la sessió plenària va donar un torn de veu als portaveus dels grups de l’oposició pel simple fet de quedar bé, però amb el “peix tot venut” i amb el projecte ja redactat i la voluntat de fer el projecte presentat per el PP.

En aquest segon Pla E, el grup municipal socialista vam presentar ha meitat del mes de desembre un llistat de propostes per a que siguen estudiades i debatudes i per a que no ens diguen que no presentem propostes amb el suficient temps.

Els socialistes a l’igual que amb el primer Pla E tenim propostes i projectes que proposarem, si ens ho demanen, per a que siguen inclosos dintre d’aquest nou Pla E. Evidentment, les nostres propostes deurien ser consensuades per a poder eixir endavant.

Les propostes que presentem es fonamenten en els següents objectius:


1. Cal reduir l'atur i cal generar lloc de treball de qualitat, estables i qualificats.

2. Cal reforçar el teixit empresarial, enfortint el recursos de la microempresa, i de la xicoteta i mitjana empresa, amb una atenció específica per al comerç minorista i tradicional local.

3. Cal apostar per sector emergents que propugnen el desenvolupament econòmic sostenible, tant mediambiental com social: profundització de la solidaritat i lluita contra l'exclusió social i la pobresa.

4. Cal apostar per les noves tecnologies, per la qualitat, per la diferenciació, per la innovació, per la recerca.

I per tant, els projectes que proposem els socialistes per invertir aquests diners del Pla E 2010 són:

-Com l’anterior Pla E, que es cree una xarxa de recollida d’aigües pluvials per al casc urbà de Beniarrés per tal de quan ploga, l’aigua que va pels carrers i els fa intransitables, és recullga en aquesta xarxa i al mateix temps, fer baix el cabdal d’aigua que porta la xarxa de clavegueram que van a la depuradora.

- Col·locar petites centrals d’energia solar en les teulades dels edificis municipals per a generar energia elèctrica i al mateix temps fer baix la despesa en el consum que té l’Ajuntament de Beniarrés.

- Dispositius que controlen l’entrada i eixida d’aigua potable als dipòsits municipals, així com quan les bombes del pou es paren, per tal de previndre que es quedem sense aigua en cas d’averia si el personal de l’ajuntament no se n’adona.


-Construcció de naus niu al polígon industrial de Beniarrés en les parcel·les que verbalment li han dit a l’alcalde que ja no les volen, per a construir naus industrials per a llogar-les a baix cost a jovents emprenedors que volen muntar el seu negoci i crear llocs de treball.

- Destinar el 20% del total del Pla E II – 2010 a les persones en situació de dependència de Beniarrés que més ho necessiten.

- Construir un alberg o casa rural amb una segona planta on hui és el Petxinot per a fomentar el turisme rural i crear llocs de treball a Beniarrés. Aquest alberg es podria fer un concessió administrativa amb les persones interessades per la seua gestió a canvi d’una compensació econòmica per a l’Ajuntament de Beniarrés.

- Implantació d'una xarxa local de connectivitat wi-fi a internet. Construcció d'una infraestructura d'accés a internet des del sistema wi-fi (WiMAX) que proporcione serveis gratuït o de baix cost als veïns i veïnes de Beniarrés.

-Destinar aquests diners per acondicionar i millorar el Llar dels Jubilats i les Mestresses de Casa amb una actuació profunda i destinar els 600.000 € que pretén gastar el govern municipal del PP en la construcció d’un nou Centre Social a construir un Centre de Dia o Respir.

La decisió la té el Partido Popular amb la seu majoria. Ells decideixen en que invertir aquests 143.026 €.

1 comentari:

Beniarres al dia ha dit...

Sincerament no calia haver presentat aquestes propostes doncs el PP ja tenia en ment en que invertir els 143.000 €.

Ni se'ns va convidar a una reunió per a que explicarem les nostres propostes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...