Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 31 de març del 2009

Una mostra de talant democràtic

El passat dimecres 25 de març va tindre lloc la sessió ordinària que l’Ajuntament de Beniarrés convoca cada 3 mesos. Al ser de caràcter ordinari, es poden fer precs i preguntes a l’equip de govern. La regidoria socialista Mª Teresa Gilabert Castelló, va realitzar el següent prec al nostre alcalde:



PREC



En la sessió plenària del dia 30/12/2008 i referent a un prec que vaig formular demanant que es tinguera cura a l'hora de l'elaboració de les actes, tant en la seua redacció com en la traducció al valencià, la resposta de l'Alcalde va ser que jo també feia faltes d'ortografia. Sobre aquest fet, he de manifestar que em penedisc i demane disculpes, doncs el fet de cometre eixes errades per una persona tan amant de la seua llengua com em considere és lamentable i personalment em compromet a posar tota la cura necessària perquè no torne a ocórrer.

No obstant, i dit açò, em ratifique pregant, és més, exigint que no es cometen tantes errades com venen produint-se en els textos escrits que s'elaboren en aquest Ajuntament amb el vist i plau de l'Alcalde.

Perquè han hagut massa incorreccions en:

- Canvi de nom de persones:


- En una sol·licitud de llicència urbana figura el nom de Camilo Navarro Moncho i en el punt de l'acta referent a aquest tema, se li canvia per Camilo Navarro Ferrer.

- En la relació de les persones que opten al lloc de treball per a la guarderia, apareix el nom de Josefa Tomàs Abril, que en cap moment s'ha presentat per a eixe treball.

- Nombroses errades d’escriptura en escrits oficials (actes, comunicats…), com:


- Traduccions impossibles, com la moció presentada pel Bloc el dia 24/09/2008 que estant redactada en valencià se'ns mostra en el plenari amb el text totalment incoherent, sense cohesió i totalment intel·ligible. Tant és així que s'hagué de retirar per tornar-lo a refer.

- Frases inintel·ligibles com en la última convocatòria d’aquest plenari que diu textualment: “…inclosos en el següent ordre del dia, la documentació esta del qual a la seua disposició, a partir d’esta data, en secretària”.

La veritat, no entenc com des de l'Alcaldia es lligen amb lupa els escrits del meu grup, que al cap i la fi són de caràcter intern, i els que són de domini públic, el responsable dels quals sempre és l'Alcalde, contenen una quantitat d'incorreccions lingüístiques altament deplorable. I a més a més, quan algun regidor manifesta una queixa al respecte, s'inculpa a la persona que passa a net els escrits: un treballador, treballadora en pràctiques.

Aquesta conducta denota un cinisme que considere alarmant, ja que no hem d'oblidar que tots els membres de la corporació estem ací per treballar pels nostres veïns i veïnes, tant si escriuen en valencià com en castellà i tenim l'obligació d'expressar-nos correctament en les dues llengües.

Per tant, pregue que abans de signar cap document escrit, l'Alcalde li dedique més atenció i comprove si hi ha o no hi ha incorreccions, així evitarem discussions innecessàries que no ens condueixen a cap lloc.



La resposta per part de l’alcalde de Beniarrés Luis Tomàs ( que en cap moment es sol·licitava doncs era un prec) va ser que ni li admet les disculpes a la regidora ni li les dona. Tal com sona.

Aquesta demostració de “talant democràtic” ens va deixar a tots bocabats i demostra la prepotència amb la que l’equip de govern dirigeix i gestiona el nostre ajuntament. Per tant tot seguira com fins ara amb l’agreujament de que es una institució pública que representa a tot el poble i que a més a més, deu donar exemple a tots els veïns i veïnes de Beniarrés.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ni talant democratic ni vergonya.

Anònim ha dit...

Lo de inintel·ligible serà perquè escriuran en castellà i després li ho passaran al SALT, però ja sabem com ho fa el SALT.
Això té nom: ANALFEBITISME.

Anònim ha dit...

Com vos agra insultar

Anònim ha dit...

tots dicispuls de ZP. que vergoña.

Anònim ha dit...

A l'últim anònim:
Quan dius "tots dicispuls..." (supose que voldries dir "discípuls"), a qui et refereixes?, podries explicar-te un poc?

Beniarres al dia ha dit...

Aquesta actitud xulesca i de prepotència de l’alcalde en la resposat al prec de Tere em recorda quan va entrar Luis d’alcalde.

Les claus de l’ajuntament i de tots els edificis públics van ser dipositades en secretaria pels anterior regidors. A l’endemà l’alcalde va canviar el pany de l’ajuntament dient que “ una casa quan canvia d’amo canvia de claus”

Anònim ha dit...

Mira qui parla de xulo...

Beniarres al dia ha dit...

Ale, a desqualificar darrere de l'anonimat no siga que em coneguen ...

Anònim ha dit...

És indignant que una llengua es maltracte d'aquesta manera. Quan es presenta un escrit públicament ha d'estar ben redactat i sense faltes(per això hi ha gent que estudia la llengua, per corregir documents) ja estica escrit en valencià, en castellà o en qualsevol altra llengua. I no fa falta que l'alcade s'ho prenga tan malament, que rectificar i admetre que no ha fet bé la faena és de savis.I no cal culpar altres persones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...