Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 6 de març del 2009

Per un domini .val? Que en penses?

puntVAL

http://www.puntval.org/ puntVAL és una iniciativa que pretén que el govern valencià s’implique en la voluntat del poble valencià de tindre un domini per al valencià i per a la cultura valenciana.

L’objectiu és que esta demanda arribe les màximes persones possibles i fer pressió social a la Generalitat Valenciana per a que demane a l’ICANN la gestió d’un domini .VAL. En cas d’obtindre una negativa per part de la Generalitat Valenciana, optarem per la via privada.
El recolzament a la creació, publicació i promoció del valencià a través de les tecnologies de la comunicació i informació fa necessari tindre un espai propi ben definit per a la llengua i cultura valenciana.

Les facilitats que dona l’ICANN per a obtindre un domini genèric d’alt nivell (gTDL) no fan més que reafirmar la nostra convicció de reclamar un domini que identifique als valencians, el qual no està en funcionament per falta de voluntat política.

A Catalunya, aquesta iniciativa ha tingut els seus fruita amb la creació del domini .cat que ja es troba fortament arrelat http://www.puntcat.cat/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Preguntes que ens pareix el .val, doncs per mi, molt malament. Les pagines escrites en valencià (el català que és parla al País Valencià o escric per si algú li s'oblida i ja hi han vàries sentencies en tribunals en este sentit) ja tenim el domini .cat. El govern valencià que son uns penes, sols fa que anar a remolc, ells volen fins un punt però si algú aconseguix més tot seguit van plorant que ells també en volen, ja ho han demostrat en vàries actuacions com la de l'estatut d'autonomia, on després d'haver aprovat un estatut de merda amb el suport del PsoE, han posat una clàusula, anomenada clàusula Camps, que diu a grans trets que si hi ha algun estatut que aconseguix mes competències ells tb ho volen. Açò en conter de polítics pareixen xiquets barallant-se per un joguet.
Quant és demanava el .cat sols feien que criticar-ho ara que el .cat és un èxit, tb al País Valencià, volen un .val. I sabeu tot per que? doncs per confrontar el País Valencià amb Catalunya, no els interessa que ens portem be valencians i catalans, no siga que vulguem agermanar-nos, hem de portar-nos mal per que espanya persistisca en el temps. Ja utilitzen la confrontació amb la disputa ridícula de la llengua que si català no és valencià, han utilitzat el transvasament de l'Ebre en este sentit, apart per regar els seus camps de golf tan bonics i les seves urbanitzacions de luxe. Però així i tot, el projecte de Països Catalans va endavant i com deia el gran Joan Fuster: "El valencià, el català que es parla al País Valencià, és encara una llengua postergada, o pitjor, perseguida. Ens la volen acorralar al reducte folclòric; i no, aquí hem acudit a manifestar-nos per la unitat de la llengua. O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble.
O ara, o mai." I en això estan, volent-nos destruir com a poble, com? doncs es clar: Que siguem cada vegada menys valencians-catalans (estos son els que volen viure plenament en valencià) per ser valencians-espanyols (els que defensen que el valencià no és català, curiosament moltes vegades el defensen parlant en espanyol, i diuen que amb Franco és vivia millor) per després passar a ser solament español en ñ de españa i com molt és posen el vestit de faller una volta a l'any per demostrar la seua valencianitat.
Que que hem pareix el .val? una espanyolada!

Anònim ha dit...

al del primer comentari:
Totalment d'acord, ni jo ho aguera dit millor el que per mi representa.

Anònim ha dit...

Puix per mi, la veritat és que em pareix molt bé, els valencians tenim tot el dret (tant moral com legal) de decidir el que volem, encara que a alguns no els agrade, i això que ja vos deurien acostumar perquè vivim en democràcia, encara que a altres no les agrade tampoc.
I camps de golf i urbanitzacions de luxe "volgut anònim" regats amb aigua de l'ebre hi ha prou més a catalunya que en les nostres terres, així que si tant te dol el tema de l'aigua reclama-sel als governants catalans.
Una altra cosa vaig a dir te, si per a tu ser valencià és deixar de costat la nostra cultura, el nostre lèxic i la nostra territorialitat, allà vosaltres, perque porteu (vosaltres els catalanistes) tota la vida volent-nos catalanitzar i no vos adoneu que no estem en territoris ocupats sinó que tenim el que volem, i vosaltres dóna-li que dóna-li amb això dels països catalans, quan no han existit mai, no existixen i esperem que no existisquen en la vida, només en vostra imaginació imperialista. Adéu i Vixca València lliure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...