Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 23 de març del 2009

Beniarrés podria rebre fins a 268.304 € del Pla de la Generalitat Valenciana per a la crisi.

Es repartirà una ajuda màxima de 203 € per cada habitant del municipi


La Generalitat Valenciana ha copiat el Pla Zapatero, que tant havia criticat del govern de Jose Luis Rodriguez Zapatero i ha creat el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis del País Valencià. Aquest pla està dotat amb un màxim de 1.020 i va eixir publicat el passat dia 27 de febrer de 2009 al DOCV.

A grans tretes, és un cosa semblant al Pla Zapatero però amb alguna diferència com que l’obra potser nova o ja pressupostada al pressupost de l’any 2009, el termini de temps d’execució és de 2 anys i pots comprar el terrenys on es va a fer l’obra entre altres coses que podeu llegir al decret.

Al nostre poble li pertoquen 268.304 € com a conseqüència de donar 203 € per cadascun dels 1.323 habitants.

El termini comprés per a sol·licitar aquesta important subvenció va del dia 28 de febrer de 2009 al dia 28 d’abril de 2009.

Les obres o infraestructures que podran finançar-se a càrrec de la dotació del Pla Camps com s’està coneguent públicament poden ser:

a) Infraestructures en xarxes de transport, en especial les viàries i d’urbanització que milloren l’accessibilitat dels municipis.

b) Infraestructures i equipament de sòl industrial.

c) Infraestructures i equipament per a la millora de subministraments i consums hídrics i energètics.

d) Infraestructures i equipament per a la millora de l’accés a les xarxes de comunicació avançades.

e) Infraestructures i equipament dirigides al foment de la investigació, desenvolupament i innovació.

f) Infraestructures i inversió en millora de la qualificació del capital humà.g) Infraestructures turístiques i socioculturals.

h) Infraestructures dirigides a la conservació, protecció i milloradels espais rurals i mediambientals.

Beniarrés es troba novament front a una nova possible arribada de diners que poden ajudar a pal·liar la crisi que estem patint. En aquest cas, cal dir que al decret no diu res sobre si les persones que facen les obres tinguen que ser precisament aturades (segons el que jo he llegit).

El passat 4 de març va tindre lloc sessió plenària extraordinària i en el punt “Informes d’alcaldia” l’alcalde ni va comentar aquesta possible arribada de diners al nostre poble ni quin projecte es té en ment realitzar. Tampoc a la pàgina web de l’Ajuntament hi ha res publicat sobre aquesta important quantitat de diners i on l’Ajuntament de Beniarrés, sols té que sol·licitar-los.

Aquesta subvenció també seria excel·lent per ampliar el polígon industrial però malauradament no es pot fer doncs encara no s'han requalificat els terrenys i per tant segueixen sent agrícoles.

Els socialistes de Beniarrés novament proposem els mateixos projectes que vam proposar per al Pla Zapateroi altres projectes nous i que van ser desestimats per l’equip de Govern del Partido Popular:

- Una xarxa de recollida d’aigües pluvials per a tot el poble per a separar l’aigua de pluja de l’”aigua” del clavegueram dels habitatges i sol·lucionar definitivament l’entrada d’aigua a les cases quan es produeixen fortes pluges. Aquesta obra aniria dividida en xicotets projectes per a donar treball a tots les empreses de construcció local.

- Crear la conducció del nou pou fet a la Pedrera per porat l’aigua als dipòsits municipals. Amb aquesta actuació tindríem garantit l’abastiment d’aigua potable al nostre poble en el cas de que li passara alguna cosa al pou del Barranc del Nofre, actual pou que abasteix d’aigua potable a Beniarrés.

- Al pressupost municipal per a l’any 2009 hi havia una gran quantitat de diners per a fer un nou dipòsit d’aigua potable. Ja l’alcalde ens va dir als pocs dies de ser aprovat que aquests diners no anaven a vindre per tant l’obra no anava a fer-se. Seria una bona oportunitat per a fer un nou dipòsit d’aigua potable per a Beniarrés encara que ahir a un programa radiofònic l'alcalde de Beniarrés ens va dir que anaven a redactar un projecte per a un nou dipòsit.

- El PSPV-PSOE ha proposat un ple extraordinari per a que la Diputació compre el Convent de les Monges. Si aquesta iniciativa ix endavant, aquests diners vindrien molt bé per a restaurar i adequar aquest edifici per a un ús públic

- Es pot apostar per l'instal·lació de plaques solars a les teulades dels edificis públics per a generar energia elèctrica i d'aquesta forma abaratir els diners que paguem en la factura elèctrica a Iberdrola.

Aquestes son les propostes dels socialistes de Beniarrés, el que te que decidir és l’equip de govern del Partido Popular que té la majoria dels vots.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com tenim que eixir de la crisi en eixes accions? el que mes agreujat la crisi a Espanya ha sigut la contruccio, i ara ho arreglarem tot en mes construccio. Quins politics mes burros que tenim! no sen salva cap. Ahí, ahí. En acabarse la rejola, mes rejola

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...