Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 11 de març del 2009

Crònica del Ple Extraordinari celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés

Per unanimitat es demana a la Diputació, Generalitat i Govern Central que compren el “Convent de les Monges”.

El dimecres dia 11 de març ha tingut lloc una sessió extraordinària a l’Ajuntament de Beniarrés a petició del grup municipal socialista en la que es demanava que la Diputació d’Alacant compre l’edifici del “Convent de les Monges” per a cedir-lo després a l’Ajuntament de Beniarrés per destinar-lo a un ús social.

La sessió ha sigut força interessant. Primerament dir que des de ja fa temps l’equip de govern del Partido Popular anava fent gestions per a que aquest edifici passara a mans públiques després d’assabentar-se de que les “Obreres de la Creu” havien marxat. Contactes amb els futurs propietaris i actualitzacions d’herències han relantit aquestes converses. Cal dir que en camp moment s’ha informat a cap grup municipal que formem l’oposició al consistori. De saber aquesta informació no haguera fet falta presentar la sol·licitud de ple extraordinari.

Cal dir que els actuals propietaris demanen per l’immoble 600.000 € i que la Diputació d’Alacant segons informació facilitada per l’alcalde, està interessada en participar en l’adquisició de l’edifici, el que no està clar és el grau d’implicació ( 100%, 80% o 50% per posar un exemple) per això a proposta del PP s’ha aprovat ampliar la petició de compra a la Generalitat Valenciana i al Govern Central. Evidentment una cosa és demanar-ho i l’altra pagar-ho. Si hi ha interés per les dues part, de segur que s’arriba a un acord que satisfaga a les dues parts
També cal dir que ja s’han interessat per la compra d’aquest edifici gent privada i que l’edifici està catalogat com a edifici protegit per el Pla General d’Ordenació Urbana, per tant el seu ús i les possibles reformes que es facen, estan condicionades a l’ordenament vigent.

Han hagut xicotetes discrepàncies i interpretacions però el que cal ressenyar és que hui es un dia important per al Patrimoni de Beniarrés i per al futur del nostre poble
El “Convent de les Monges” està més a prop de formar part del nostre patrimoni.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona iniciativa.

Que el poble de Beniarrés tinga sort i arriben els diners per a comprar-ho.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...