Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 5 de març del 2009

Garzón veu indicis penals contra Camps i Costa i s'inhibeix en favor del TSJ valencià

El jutge imputa també al ex vicepresident del Consell Víctor Campos i a Rafael Betoret, cap de Gabinet de la Conselleria de Turisme

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón s’ha inhibit hui d’una part de la investigació sobre el 'cas Gúrtel' al Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) al trobar indicis de responsabilitat penal en el president de la Generalitat, Francisco Camps, i el secretari general del PP valencià i diputat autonòmic, Ricardo Costa, van informar fonts jurídiques.


Francisco Camps i Ricardo Costa en una imatge d'arxiu


En un acte fet públic avui, Garzón imputa també a l'exsecretari d'Organització del PP de la C. Valenciana José Víctor Campos Guinot i al cap de Gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret Parreño. El magistrat té previst notificar al llarg de la vesprada altres dues actuacions sobre altres aforats que podrien estar imputats.

La Fiscalia Anticorrupció va informar ahir a Garzón que la causa ha de ser instruïda pels tribunals superiors de Madrid i València, a l'estar indiciariament implicats diputats o càrrecs autonòmics d'aquestes regions, i no pel tribunal Suprem, del que es dedueix que el Ministeri Públic no troba indicis suficients per a implicar en la trama a parlamentaris nacionals o europeus del Pàg.

Garzón va iniciar el passat 9 de febrer la ronda de declaracions del 'cas Gürtel' amb els interrogatoris del presumpte líder de la trama, Francisco Correa, el seu cosí Antoine Sánchez i l'exsecretari d'Organització del PP gallec Pablo Crespo. Els tres són els únics dels 37 imputats que han estat enviats a presó.

Noticia estreta del diari Levante-EMV
La cadena SER informa:
"El juez Garzón desvela en el auto que el Partido Popular valenciano se financió ilegalmente. Así consta en el auto en el que el magistrado se inhibe del caso Gürtel en favor del Tribunal Superior de Justicia de Valencia al considerar que podría haber indicios para imputar en la causa al presidente Francisco Camps y su número dos, el secretario general de los populares en Valencia, Ricardo Costa.

En la página 27 del auto, el juez Garzón desvela que el PP valenciano se financió irregularmente. En concreto, en tres partidos. Costa, dice el juez, una entrada de 420.000 euros hacia el PP valenciano por adjudicaciones amañadas. Dinero que dice el juez, es de procedencia desconocida.

Aparece también un apunte de 15.000 euros procedende de la Caja B de Orange Market, una de las empresas investigadas. En tercer lugar, dice el juez que hay unos gastos de organización del décimo Congreso del PP en Valencia en el año 2002, que fue pagado en parte con dinero B, dinero negro, 150.000 euros que dice el magistrado estaban fuera de control fiscal y en efectivo.

En el auto también se desvela también cada una de las supuestas irregularidades cometidas en este caso por el presidente de la Comunidad Valenciana, Franscisco Camps. Se dice que fue destinatario, según las declaraciones de su sastre, de compras en 2008 por valor de unos 12.000 euros. Álvaro Pérez, uno de los implicados en este asunto, es según el juez, quien hace todas las gestiones. Y el propio sastre, José Tomás, recibió bastantes llamadas de Camps justo el día en que estaba declarando, algo que les contó la SER, y dijo que "Álvaro Pérez es un bocazas".

También el juez desvela cuáles son las supuestas implicaciones de Ricardo Costa, el otro aforado, diputado del PP y hermano de Juan Costa, que se hizo trajes a medida por un valor de 7.000 euros"
Altres noticies relacionades:

5 comentaris:

paco ha dit...

A estos no els val el dit de " més val fer-te un traje que convidar-te a sopar " , aixina anem, si duren molt més estos mos porten a la ruina, entre el pijo i el primo.

Anònim ha dit...

Serà veritat que li van regalar a Camps el trage per a anar a visitar al papa?

Anònim ha dit...

¿les caseries son gratuites? Fede estas omplinte de gloria, al publicar estes coses quan encara no estan jutjats, ni sa demostrat res. Pensava que tenies mes sentit comu. No podeu aguantarse la posibilitat de atacar al PP, siga com siga, pues dels vostres tambe ni han prou escandalos, ¿nomes escoltes les noticies que critiquen als del PP? Ojala tots els delictes de uns i altres foren quatre trajes

Anònim ha dit...

Jo em vaig comprar un trage per a una celebtació i em va costar 500 €. Com seran els trages que li han regalat (per algun favor, vlar. Això es diu dàdiva) a Camps, serna d'or.
No té vergona. No hem d'oblidar que és el Nostre President Autònom.

Beniarres al dia ha dit...

Al penúltim comentari: Simplement em faig ressò de noticies publicades als mitjans de comunicació. Et poden agradar o no però és el que hi ha.

En el PP, hi ha molta gent honrada i treballadora, per tant tots no son uns presumptes delinqüents i fins que hi haja una sentència judicial tots son innocents. El que és clar és un jutge ha vist presumptes delictes comesos per aquestes dues persones per tant ací no s’ataca al PP, sinó a dos presumptes delinqüents.

Evidentment que al si del PSOE també hi han alcaldes imputats i en molts altres partits i si son culpables deuen ser condemnats però en aquest cas estem parlant del PRESIDENT de tots els valencians

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...