Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 9 de març del 2009

Crònica del Ple Extraordinari celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés

El passat dia 4 de març de 2009 es va celebrar Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. L’ordre del dia estava format per 12 punts. La durada aproximada fa ser de 1 hora i vint minuts i va assistir prou gent, més del que venia sent habitual. Des d’aquestes línies donar-los les gràcies i animar-los a assabentar-se del que passa al nostre poble de primera ma, sense interpretacions ni rumors.

Un extracte del que va passar al plenari és el següent:

1.- Aprovació de les actes de les sessions anteriors de data 24 de setembre, 30 de desembre de 2008 i 8 de gener i 20 de gener de 2009.

Totes les actes van ser aprovades amb xicotetes rectificacions. El grup socialista és va abstindré en 3 d’elles per discrepàncies en la redacció de l’acta.

2.- Donar compte decrets de l’alcaldia del número 170 al 195.

En aquest punt la secretaria lleig el títol del decret i es dona per informat, sense dret a demanar explicacions sobre cap d’ells. Assenyalar el decret 186 que anuncia la compra d’uns terrenys a Carmen Reig Tomàs de 1285 m2 per 1.800 € situats entre la carretera CV-705 i l’àrea de repartiment del nº 1 o del Dr. Orero. Aquests terrenys son els pinets que hi han darrere del trinquet.

Altre decret a destacar és el 193 en la que es modifica l’import que havia de rebre la Unió Musical de Beniarrés i que segons el conveni era de 5.104 € passant a cobrar 3.104 € per haver rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant de 2.000 €.

3.- Ratificar decret de data 12 de febrer del 2009

Aquest decret es va fer per agilitzar l’execució del les obres del Pla Zapatero, que com ja molts sabreu es per a construir un nou edifici per a la Unió Musical i altres entitats culturals i d’aquesta forma complir els terminis de temps que la subvenció requereix. En aquest mateix punt s’aprova el projecte del nou edifici que tindrà soterrani i una planta, amb una superfície de 110 m2. Cal dir que 7 metres en perpendicular a la carretera de dintre de l’enreixat no es podrà construir per ser zona de “servidumbre” de la carretera. L’edifici es deixarà preparat per cometre una segona fase d’ampliació de l’edifici.

El resultat de la votació va ser 5 vots a favor del Partido Popular i 4 abstencions del PSPV-PSOE i del BLOC. L’abstenció socialista ve motivada per que creguem que aquests diners (218.000 €) s’hagueren pogut destinar a altres obres com puguera ser una xarxa de recollida d’aigües pluvials per a tot el poble.
Els punts 4 i 5 feien referència a convenis amb SUMA i delegació del cobrament de l’impost de l’ICIO (impost per obrar).

6.- Aprovació expedient reconeixement extrajudicial de crèdits

Novament el govern del PP ens presenta un reconeixement extrajudicial de crèdits quan comença l’any i no cregau que açò es cosa habitual. Mai a Beniarrés s’havia fet fins que el PP va entrar a governar l’ajuntament del nostre poble.

En definitiva aquest reconeixement vol dir s’han gastat més diners dels que s’han ingressat i factures de l’any 2008 passaran a pagar-se a càrrec del pressupost de l’any 2009 per un valor de 50.000 €, es a dir, 8.000.000 milions de les antigues pessetes. Entre les factures que es passen a ser pagades a càrrec del pressupost de l’any 2009 estan: 4300 € a la societat general d’autors, 3100 € en focs d’artifici dels dies 15 i 16 d’agost, 3.228 € del sopar de festes organitzat per l’ajuntament de Beniarrés, 1.500 € en lleixiu per a la piscina municipal, 10.000 € a Iberdrola per consum de llum, 3.000 € a l’empresa de la recollida de la brossa domiciliaria, 4.100 € del llibre de festes, 4.000 € l’empresa encarregada de la neteja dels edificis municipals, entre altres.

El resultat de la votació va ser 5 vots a favor d’aprovar-lo del PP i 4 vots en contra del PSPV-PSOE i del BLOC.

El punt seté era l’adhesió al Centre de Desenvolupament Rural d’Alacant aprovat per unanimitat i el huité era aprovar l’expedient de contractació de les obres del Pla Zapatero que va ser aprovat amb els vots del PP i del BLOC i l’abstenció del PSPV-PSOE. Ací per part de l’alcalde se’ns va informar que totes les empreses locals podran participar en la licitació de l’obra.

9.- Sol·licitar les següents subvencions a la Diputació d’Alacant:

- Inversió en camins de titularitat municipal: Per unanimitat de la corporació es sol·licita subvenció per adequar els camins de Laui, del Riu, Fita-Alcosser, Forinyent i Querena-Port amb un pressupost de 75.000 €.

- Millora de Infraestructures Hidràuliques: Per unanimitat de la corporació es sol·licita subvenció per renovar la xarxa de clavegueram per evitar inundacions en habitatges en el carrer Cova Santa encreuament amb Mossèn Llorenç Pellicer. Aquesta obra està valorada en 12.000 €.

- Pla Cooperació a les Obres i Serveis: Ací el PP per sorpresa doncs no hi havia res en la documentació que formava part de l’ordre del dia,ens presenta una proposta per a construir un Centre Social en l’actual Llar dels jubilats valorat en 600.000 €. Per finançar-lo s’ha d’acudir a un pla especial renunciant a demanar aquesta subvenció els propers 5 anys. La subvenció alcança el 95 % del pressupost i la resta ho posa l'Ajuntament.

Tot ve motivat perquè la Generalitat Valenciana que tenia que fer front al 50 % ni contesta ni solta un euro per a fer aquesta obra, a més a més, hipoteca possibles plans de cooperació a futurs governs municipals fins a l’any 2015 i pel que es pot apreciar ja es desestima destinar el Convent de les Monges a centre social., la qual cosa ja fa pensar per on aniran els tirs en el proper ple extraordinari del dia 11 de març on es sol·licitarà la compra d’aquest edifici per part de la Diputació.

El resultat de la votació va ser 5 vots a favor del PP i 4 abstencions del PSPV-PSOE i del BLOC.

10.- Acordar sobre la creació d’una Comissió d’Investigació.
Per unanimitat es va aprovar crear aquesta comissió d’investigació per aclarir dubtes i gestions realitzades en matèria d’esports i festes al llarg del període 1999 – 2003. Preguntat a l’alcalde que s’anava a investigar concretament, en cap moment va voler contestar i dir quins eren els motius i que havia detectat ara per a investigar gestions de fa 10 anys. Dues vegades va callar i no va contestar. La comissió estarà formada per dos representats del PP, un del PSPV-PSOE i un altre del BLOC.

Podeu llegir més sobre aquest punt clicant aquest article: l’Ajuntament de Beniarrés crea un Comissió d’Investigació.

11.- Concessió de llicències urbanístiques

Es van presentar 6 llicències d’obra menor i va ser aprovades amb el vots a favor del PP i l’abstenció del PSPV-PSOE i del BLOC. L’abstenció socialista ve fonamentada en el defecte de forma de quasi totes les sol·licituds i que estem a l’espera de que l’alcalde ens “convide” a una reunió per tal de crear un protocol d’actuació per el control i l’atorgament de les llicències urbanístiques.

12.- Informes de l’alcaldia

En aquest punt l’alcalde informa del que vol que no és el mateix que el que passa a l’ajuntament de Beniarrés. Entre les informacions està: les sol·licituds que ha fet l’ajuntament per fomentar l’ocupació (EMCORP, EZOINT, Escola Taller, ..), la compra d’un terrenys, l’adjudicació del construcció del mur del xalet d’Orero a l’empresa Carlos Selles, queixes a Iberdrola per el mal funcionament de l’enllumenat públic, que s’est`aredactant el projecte de restauració del Barranc de l’Encantada entre altres coses.

El que no ens va informar per exemple és que la Generalitat Valenciana li ha denegat a l’Ajuntament una subvenció de 30.000 € per a modificar el Pla General d’ordenació Urbana de Beniarrés amb el que es pretenia ampliar el polígon industrial de Beniarrés o reformar alguns carrers, ni de l’enverinament d’animals al poble, ni de l’empresa a la que li s’ha adjudicat la neteja d’edficis municipals, entre altres coses.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, me gustaria que explicaras, porque el campo de futbol estaba tan fangoso, y porque hubo el domingo por la mañana,hombres que con muy buena fé,se pasron tota la mañana quitando agua. QUE POCA VEGUENZA, LO QUE PASA EN ESTE PUEBLO.

Beniarres al dia ha dit...

Segons el que m’han dit i torne a repetir el que m’han dit, sembla ser que dos xiquets van deixar obert tota la nit els aspersors que s’havien posat per tindre l camp més humit. El diumenge de mati molta gent va estar llevant l’aigua de camp per a que estiguera en perfectes condicions alhora del partit. Molta gent de forma desinteressada es va posar a llevar l’aigua. Un 10 per aquestes persones.

Pel que sembla ser, va ser una gamberrada d'uns xiquets que crec no deus generalitzar dient “QUE POCA VEGUENZA, LO QUE PASA EN ESTE PUEBLO”

Anònim ha dit...

si clar, i lo de les pintadetes de banderetes eu culpes als majorets.
"CLAR, COSA DELS XIQUETS"

Anònim ha dit...

A que el referixes en:
si clar, i lo de les pintadetes de banderetes eu culpes als majorets.
"CLAR, COSA DELS XIQUETS"

Anònim ha dit...

Això, això. Explica allò de les pintadetes de les banderetes.

Anònim ha dit...

Lo del camp de Futbol , es culpa de Patatero,
perdó zapatero.

Anònim ha dit...

Yo las unicas banderas que he visto son de las brigadas rayistas y ellos estaban recogiendo el agua.

Anònim ha dit...

Al tercer comentari: Hem pareix que calles com un puta, vols enredrar les coses i quant el demanen explicacións mut i això que estas en anonimat. Cobart difamaor!

Anònim ha dit...

Fede,no et pareix que aquest comentari es un poc fort per a publicarlo? QUINS MALEDUCATS QUE SOU.

Beniarres al dia ha dit...

El comentari potser fort pels adjectius emprats però com es entre anònims considere que es poden publicar.

Espere que no ofenguen a ningú

Anònim ha dit...

Fede cada vegada et tires més terra als ulls, vosaltres sí que sou uns putos enredaors.

Anònim ha dit...

Al ultim comentari:
Quan dius vosaltres si que sou uns putos enredaors, ¿podries concretar a qui et referiexes al dir "sou vosaltres"?

Beniarres al dia ha dit...

Crec que en la llibertat d'expressió però dir on està el limit de vegades es molt dificil.

Com veig que els comentaris en aquest article estan "desviatn-se" més del que toca, no publicaré cap comentari "desviat".

Espere que ho comprenga-ho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...