Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 11 de desembre del 2007

Campanya a favor de l'ús del valencià a la Diputació d'Alacant

a la Diputació d'Alacant parlen en "cristiano" ...el valencià està discriminat

José Joaquín Ripoll, del Partido Popular, actual President de la Diputació d'Alacant, incomplix sistemàticament la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià que el pròxim any complirà els 25 anys de la seua aprovació per les Corts Valencianes. Per al PP de la Diputació el valencià no existeix i per aquest motiu la cultura sols s'expressa en castellà, els valencianoparlants no comptem i per tant no cal utilitzar-ho.

PARTICIPA EN LA CAMPANYA A FAVOR DE L'ÚS DEL VALENCIÀ PER PART DE LA DIPUTACIÓ D'ALACANT.

EN L'ACTUALITAT EL NIVELL DE DESÚS ÉS PRÀCTICAMENT ANTIESTATUTARI I ANTILUEV (Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià) I, EN CONSEQÜÈNCIA, ANTICONSTITUCIONAL.

Copia el missatge en un correu nou; ompli els espais buits i posa la localitat on vius, treballes, el teu nom i cognoms i la teu adreça personal. Escriu en "assumpte":

"PER QUÈ NO EN VALENCIÀ?"

Posa la següent adreça de correu: registro@dip-alicante.es





a la Diputació d'Alacant el PP discrimina el valencià

TEXT A ENVIAR A LA DIPUTACIÓ D'ALACANT :

Senyor president de la Diputació d'Alacant,

Sóc valencià/ana que visc a ______ i treballe a ______ , un dels municipis pertanyents a l'àmbit d'actuació de la Diputació que vostè presideix.

Com bé sap els valencianoparlants tenim drets lingüístics que legalment recull la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià des de l'any 1983 gràcies a l'Estatut d'Autonomia i la Constitució Espanyola.

També sap que les institucions democràtiques valencianes, com la que presideix, han de complir els manaments legals vigents i és en aquest punt on, com a ciutadà, entenc, veig i comprove que la diputació d'Alacant no compleix el precepte bàsic i essencial de la Llei d'Ús i Ensenyament del valencià quan diu: "Especial protecció i promoció del valencià".

És per això que li eleve la meua queixa per la inapreciable i insuficient promoció i ús de la llengua que és oficial i pròpia a la nostra comunitat autònoma: el valencià.

Així mateix li demane la contestació que considere pertinent i li oferesc la meua col•laboració en tot allò que ajude a guanyar quotes de llibertat, justícia i equitat lingüística.

Ben cordialment,

(signatura)
ADREÇA

5 comentaris:

Xavier López ha dit...

Jo mateix, des del Bloc Jove, durant els anys que hi vaig estar de Secretari Local a Alacant vaig promoure una iniciativa pareguda, no només d´enviament de queixes a la mateixa Diputació, sinó a més de presentació de mocions en diversos ajuntaments del País i a més de queixes col.lectives al Síndic de Greuges, que s´ha pronunciat varies vegades, com no, donant-nos la raó.
L´última d´estes iniciatives, en la que he pogut participar, ha estat la presentació a les Corts Valencianes de preguntes parlamentaries sobre este assumpte al Consell.
Ara bé, no puc deixar de costat la sorpresa que em produïx que un regidor del Partit Socialista, eixe partit que no ha iniciat cap acció legal des d´aquells administracions que governa per a paralitzar el tancament de TV3, que té un web al País Valencià que funciona amb un fals bilingüisme, que té la sort a més de comptar amb representació a la Diputació i no ha fet cap soroll mediàtic ni oposició amb que no només la pàgina electrònica sinó inclús les actes dels plens o el Butlletí Oficial de la Provincia estiguen íntegrament en castellà(no sé si haurà iniciat alguna acció parlamentaria però sens dubte ningú se´n ha assabentat) inicie una campanya d´este tipus. Em sorprén, gratament, però no deixe de pensar que sabent que en tots els llocs n´hi ha de tot, fa molt de temps que el PSPV, el PSC i el PSOE per extensió han deixat de ser els defensors del valencià, però ja fa molt molt molt de temps!. De tota manera tota pedra fa paret, i des del Bloc, com a organització política que ha encapçalat la crítica a la (no) política lingüística de la institució que presidix Ripoll, done la benvinguda a totes les accions que vagen per eixe camí.
Salutacions.

Beniarres al dia ha dit...

La llengua no és patrimoni de cap partit polític, és de tots els valencians i per tant tots hem de lluitar per a que siga reconeguda i utilitzada com cal i com és mereix.

Aquesta iniciativa l’he recollida d’un blog de Guadalest nomenat Ventpluig i també l’he vista en Escola Valenciana, aleshores, simplment vull ser un difusor més d’aquesta campanya que l’únic objectiu és que la Diputació D’Alacant complixca la llei d’ús del valencià.

Reconec i et done la raó de que el PSPV, no ha fet tot el possible per a que el valencià tinga l’us que li pertoca a la Diputació d’Alacant i també desconeixc les iniciatives que s’han pres fins a la data d’avui pels meus companys socialistes. Tampoc el BLOC, ha fet ni fa el que pot. Et sugerixc una proposta. Als pobles on governa PP i BLOC, s’amenaça amb trencar el pacte de govern si la Diputació no cumplix la llei d’ús del valencià. Això si que seria defendre el valencià per damunt de tot. Sembla difcil veritat?

Ni tots els socialistes som iguals ni tots els del BLOC son iguals, no som clons com els del PP i tenim llibertat per actuar, decidir i pensar.

Crec que eres una persona molt valenta, sobre to , al territorir “comanche” on vius (respecte l’ús del valencià em refereixc per defendre el valencià en les terres del sud. Ànim i endavant i a veure si entre tots aconseguim algo.

Salutacions Xavi Lopez

Xavier López ha dit...

Perdona si m´he explicat malament. En cap moment pretenia adscriure la llengua a un partit polític determinat, ni molt menys al meu. Allò que estic dient, i ho torne refermar, és el PSPV-PSOE fa molt de temps que ha deixat de fer de la normalització lingüística una prioritat política, si és que alguna vegada la va tindre entre les seues tasques immediates. Perquè fem memòria, el Canal Nou que tenim hui és un model dut a l´extrem d´allò que va deixar l´era Lerma.

D´altra banda, pareixes tant aquí com al meu blog, enrocat en el discurs de sempre de "el Bloc i els seus pactes amb el PP". Jo l´únic pacte que conec per escandalós en les comarques d´Alacant és el del PP i el del PSOE a Senija per tal d´evitar que governara el Bloc i poder dur endavant suculents plans urbanístics. Però bé, supose que eixe pacte no pagarà la pena trencar-lo ni pel valencià, ni per un nou model urbanístic respectuós amb el territori.

I és el que et deia abans, que senzill per a un militant i regidor d´un partit amb onze milions de vots demanar a un altre partit el qual la seua única fortalesa residix en els governs municipals, que pel desinterés en política lingüística d´una administració en la qual no hem aconseguit representació trenquem els pactes, i fem que? vos donem a vosaltres l´alcaldia? Estaríeu disposats a donar-nos-la a nosaltres? Com a Senija?

Tens raó, no tots els socialistes sou iguals, ni tots els del Bloc, ni els del PP ni els d´EU. Però jo sóc dels que pensa, que gent com tu, que opina diferent dins d´una espiral de nacionalisme espanyolista que creix al si de la teua organització, si estiguera militant en el partit nacionalista dels valencians este país segurament seria diferent. Mala elecció, si m´ho permets, i flac favor feu tots aquells "valencianistes" que militeu en les files de partits d´àmbit espanyol, que heu aconseguit que a l´Estat siguem ignorats i heu consentit que se´ns tractara com el "conejillo de indias" de les reformes d´estatuts del PP.

Gràcies per això de valent, i clar q pots afegir-me. Jo també ho faré.
Salutacions.

Beniarres al dia ha dit...

Veus Xavi, si te n'adones, estem tirant-se els trastos al cap, si un partit o l'altre i el PP surt de "rositas" amb un despreci pel valencià i la Carrasqueta tancada.

I per suposat, no m'equivocat de partit, crec en un socialisme just per tots, en la llibertat de l'individu i en el meu País Valencià

Anònim ha dit...

Hola,ho vaig enviar i...el mail de resposta estava replet de faltes d'ortografia com...paraules que s'escriuen amb c,escrites amb s...
D'un nivell propi de xiquets de 10 anys...

Gràcies per escriure,m'encantes.
Visita'm a joannotamartorell.blogspot.com
Gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...