Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 17 de desembre del 2007

Primera nevada al Comtat i l'Alcoià

La neu cobreix els cims d'Aitana, Mariola i el Parc Natural de la Font Roja

El diumenge despertaven amb els cims coberts de blanc d'Aitana, Mariola i el Parc Natural de la Font Roja. Era la primera estampa nadalenca que s'avançava a l'hivern. Però els primers flocs de neu caiguts en la matinada del dissabte en les comarques de l'Alcoià i El Comtat van deixar també els primers problemes de tràfic en les carreteres.
Un total de sis vies presentaven al matí dificultats en la circulació a causa de la neu i a les plaques de gel. Per a transitar per les carreteres comarcals de Banyeres, Ibi, Alcoleja, Benasau i Penàguila es recomanava molta precaució. La circulació pel port de Tudons també va ser complicada ja que la precipitació en forma de neu es va perllongar durant les primeres hores del dia.
En la Font Roja, la Policia Local d'Alcoi va tallar el tràfic de vehicles sense cadenes a partir del quilòmetre sis. Concretament van quedar afectades la CV-803 a Onil, la CV-795, en Banyeres; la CV-801 a Ibi, la CV-770 a Alcoleja, la CV-70 en Benassau i la CV-788 a Penàguila.

El sol que va lluir al matí del diumenge no va ser suficient per a fondre les plaques de gel en les quals s'havia convertit la neu en molts punts. Els primers flocs de la tardor es van deixar veure en aquestes zones per sobre dels 600 metres i va deixar un espessor de poc més de dos centímetres en poblacions com Agres, Banyeres, Fageca, Alcoleja o Penàguila. En la població d'Onil va nevar amb intensitat al matí però no va arribar a quallar. En canvi, la serra d'Aitana, la de Mariola i la Font Roja si que van emblanquinar el sostre de la comarca.
Les temperatures gèlides de la matinada van convertir la pluja en neu en les muntanyes, mentre en moltes localitats de la comarca no van superar els zero graus durant tota la nit. És el cas de Banyeres, on els termòmetres van arribar a marcar els cinc graus negatius. La nit va ser freda també a Alcoi, Muro, Onil i Castalla, on van tenir 2 graus de màxima. I el dia va continuar fred en poblacions com Penàguila, Agres o Famorca, on es van mantenir en els 2 graus de mitjana
Noticia estreta del diari Levante-EMV
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...