Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 14 de febrer del 2010

Retall del 35% de les ajudes a les escoles de música

La falta de liquiditat de la Generalitat motiva el retall en els diners per a la formació musical i el retall afecta a l’Escola Comarcal “ El Comtat” on està Beniarrés

Les escoles de música de les nostres comarques rebran un 35% menys d'ajudes per part de la Generalitat. La mesura afecta, només en Ontinyent, a més de 700 alumnes, 100 professors i 3 escoles. En alguns casos, aquesta retallada de les inversions suposarà el tancament de l'escola de música per falta de recursos per a pagar el professorat. La Conselleria de Font de Mora torna a ser el centre de totes les crítiques.

Aquesta reducció de la partida pressupostària per a 2010, que afecta les escoles de música, se suma a la reducció del 20% de les ajudes a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Cal recordar, que en la majoria de poblacions on hi ha una banda de música, és la pròpia banda la que s'encarrega de la formació musical. En aquest sentit, la reducció pressupostària d'un 35% a les escoles de música ve a sumar-se a una situació prèvia de desencontre entre les societats musicals i la Conselleria de Font de Mora. La mesura s'aprovava en les Corts, en contra de les mocions presentades pels altres grups polítics.

La mesura suposarà haver de restringir gran part de la formació en totes les escoles i, en els casos de les escoles d'agrupacions musicals menudes, podria suposar el seu tancament. Només a l'Alcoià, el Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera, la mesura de la Conselleria afectarà a les escoles de música de: Otos, Adzeneta, Palomar, Montaverner, Fontanars, Salem, Beniatjar, Motitxelvo, Quatretonda, Ontinyent, Canals, Llocnou d'En Fenollet, Vallada, Llosa de Ranes, Moixent, El Genovés, Sellent, Xàtiva, Agres, Alcoi, Benilloba, Penàguila, Cocentaina, Beniarrés, Gorga i Planes. En alguns casos el professorat ha acceptat reduir els seus ingressos parcialment a fi de mantindre la docència en actiu.



Les crítiques a la política de la Generalitat comencen a ser sorolloses. Les escoles de música són una de les víctimes més de la falta de liquiditat del Consell. Aquesta setmana, el Secretari local del Bloc d'Ontinyent, Josep Antoni Francés, exposava que es tracta de prioritats per a destinar els impostos, i en aquest sentit el Consell "prefereix pagar 4,5 milions d'euros a Lorin Maazel i treure-li dos milions d'euros a les escoles de música". Des del PSOE han recordat que aquestes decisions es fan sense respectar els diferents convenis que des de l'any 2005 s'han signat. (imatges estrestes de Google)

Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA.com

7 comentaris:

i.mengual ha dit...

No se si dir bon dia o mal dia per a l'escoles de Musica, com be sabeu la Societat Musical de Beniarrés es Soci fundador de la nostra escola Comarcal del Comtat per lo tant tambe ens toca aquesta retallada es a dir que estem dins del pot, tot aço no acaben de compendre, cuan parlen que estant tant orgullosos que de la societat valencia que es cuna de musics, i fam esta reduccio tant gran com es un 35% a les escoles de Musica , davant aquesta medida no podem estar parats perque perilla el bon ensenyament dels nostres futurs musics i el futur de les nostres bandes per aixo la Federacio de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana junt a les escoles de musica estan movilitzanse, per tots es faran unes campanyes informatives per a que totes les persones implicades estiguen ben asabentades de lo que estan fen espere que la gent responga perque esta reducccio no es una simple tonteria

Anònim ha dit...

Que pena, de veritat, per un costat despilfarran tonellaes de euros en , regates i parafernalies i per a cuidar un poquet la cultura musical tingen que arribar a este extrem.

Anònim ha dit...

Estic totalment d´acort amb el segon comentari. Quina vergonya!!!

Carlos Sellés. ha dit...

FONT DE MORA AL BARRACÓ!!!!!
Jo aquesta frase ja li la vaig dir l'any passat quan va vindre a reunirse al rectorat de la politecnica. La meua escola está al costat del politecnic, i aquest senyor ens te en barracons, quan plou tenim goteres per tots els llocs, quan esmorsem a la cafeteria ens visiten les rates que viuen baix dels barracons, el atretzo es florix tot perque es banya i no seca be. En estiu s'abrasim i en hivern ens morim de fred. ES UNA POCA VERGONYA!!!
FONT DE MORA DIMISSIÓ!!!

Anònim ha dit...

no crec que tota la culpa el tinga Font de Mora crec que es tot el seu equip la seua filosofia de fer o no fer

carlos sellés ha dit...

Si està com a representant es el que li toca assumir, "es lo que hay" està clar que aci cadascú mira per el seu interés, i quan dic font de mora clarament em referixc a tot el conjunt en general. LA MEUA ESCOLA ESTÀ EN CONDICIONS CATASTROFIQUES I ENCARA NO S'HA ACOSTAT CAP POLITIC A PEGARLI UNA MIRADETA!!

* El de l'oli * ha dit...

Realment és vergonyós la situació de les escoles en general.
Jo també hi estic d'acord: FONTDEMORA DIMISSIÓ!!!!

I per a que ho entenga el sr conseller, ho diré en anglés:
BLACKBERRYFOUNTAIN RESIGNATION!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...