Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 22 de gener del 2010

Proposta socialista per cuidar el Medi Ambient

Els socialistes proposem novament l’arreplegada de cartutxos de caça

L’esport de la caça al nostre poble està molt arrelat, havent una societat de caçadors, que pel seu nombre d’afiliats, deu ser l’associació més nombrosa del poble.

Després de la temporada de cacera, les baines dels cartutxos queden escampades per tot arreu amb l’efecte visual i la contaminació medi ambiental que deixen per les nostres serres i els nostres bancals. Cal dir que hi han caçadors que per motu propi o per a recarregar els cartutxos posteriorment, els arrepleguen una vegada han sigut disparats, i és per la qual cosa , que des de el PSPV-PSOE de Beniarrés vegem convenient incentivar la recollida d’aquests cartutxos que queden escampats per tot arreu posant en marxa una mesura incentiva: canviar cartutxos buits per plens, posant una proporcionalitat adequada i lògica.

Aquesta iniciativa ja es va portar endavant durant uns anys al consistori beniarresí i es va deixar de fer a partir de l’any 2007. Aquesta mesura que va ser impulsada en el seu temps per un altra formació política creguem que deu portar-se novament endavant perquè no importa d’on vinga si es beneficiem tots.

Aquest mateix mati del 22 de gener de 2010 ha sigut presentada aquesta petició mitjançant una instància i de no portar-se endavant per lamanca de voluntat de l’equip de govern del PP, ho presentarem en forma de moció per a que siga votada en sessió plenària.

La instància presentada diu el següent.


Nom: Grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés



EXPOSA:

Recollint les veus de part del col·lectiu de caçadors de Beniarrés exposem: Fa uns anys per part d’aquest ajuntament es va encetar una iniciativa molt positiva encaminada al reciclatge de cartutxos, en la qual els caçadors portaven els cartutxos buits que utilitzaven i se’ls baratava, de forma proporcional, per cartutxos plens, ajudant així, a mantenir el nostre terme de Beniarrés net.

Els caçadors cacen per tot arreu del terme i de forma molt arbitrària, per tant, es molt difícil de recollir els cartutxos buits sinó no son recollits pels mateixos que els tiren.

Aquesta iniciativa es va realitzar fins a l’any 2006, deixant-se de realitzar l’any 2007 i successius. En aquells temps, l’Ajuntament de Beniarrés destinava a aquest iniciativa medi ambiental una partida econòmica que rondava els 500 €, xifra perfectament assumible pel consistori beniarresí en aquell temps. Ara perfectament es pot assumir aquesta ajuda i fins i tot incrementar-la si tenim en compte que l’Ajuntament de Beniarrés disposa de 1.837.581 € per a despeses per a tot l’any 2010.

El grup municipal socialista considera que aquesta iniciativa es deu tornar a reprendre per tal de millor l’aspecte de les nostres serres i el nostre ecosistema.


SOL·LICITA:

Que per part de l’Ajuntament de Beniarrés:

1.- Es signe un conveni de col·laboració amb la Societat de Caçadors de Beniarrés, per tal de que els caçadors que col·laboren amb l’arreplegada de cartutxos buits se’ls incentive amb cartutxos plens.

2.- Que aquest conveni es realitze dintre d’aquest mateix any 2010, doncs la regidoria de Medi Ambient i Turisme té un pressupost anual de 3.000 € i pot perfectament assumir aquesta despesa.

3.- Que es destinen 800 € del pressupost de despeses de l’Ajuntament de Beniarrés per aquest activitat medi ambiental.

Beniarrés a 22 de gener de 2010


Senyor alcalde - president de l’Ajuntament de Beniarrés

13 comentaris:

Anònim ha dit...

PAGAR PER NO EMBRUTAR??? NO, AMB ELS MEUS DINERS.

Anònim ha dit...

Que dius Fede? Vos premiar una cosa als caçadors quan la lley es obliga?. Estan obligats per lley a arreplegar els cartuxos vuits i sino es poden sancionar. Demana més vigilància del Seprona i quan denuncien a uns quans vorás com arrepleguen el cartuxos. Vaja una 'gilipollà' de petició.

Anònim ha dit...

Es la mas nombrosa y mas destructiva.
Hay muchos cazadores que matan lo que se les ponga por delante ya sean conejos, buhos o lo que sea.
Y otra cosa, de aqui nada se termina la epoca de caceria, haver cuantos perros mueren envenenados, no por la sociedad de cazadores si no por algun cazador.
Y ahora encima premiarles. Que desproposito es este? Y si como dicen los comentarios de arriba es verdad es un deber y una obligacion para ellos que beverian cumplir

La iaia del balco ha dit...

Comparteix la mateixa opinió que els altres dos anònims. Els casadors són la sociació més nombrosa però també la que és mal fa al nostre poble ja que els mateixos casadors no dic tots però tots sabem que són ells qui tiren venenós qui maten en un dia 5 conills quant sols en pots matar dos. Són els qui veuen una rabosa i li tiren a matar-la són els que casen amb plom en el riu quant tots sabem que esta prohibit...i més.

Hi ara voleu premiar-lo el que no teniu es vergonya el que tindríem de fer es denunciar a l´associació fer fotografies dels cartutxos buix i denunciar a la segona denuncia ja no hi hauria cap.

Beniarres al dia ha dit...

No vaig a entrar en la discussió de caça si o caça no. No es l’intenció d’aquesta moció. Tampoc veig be generalitzar actituds que fan alguns caçadors com si ho feren tot el col•lectiu i per tant ho critique. Per altra banda es fan unes acusacions que no estan demostrades, encara que cadascú pot pensar el que vullga i si son demostrables el qui les veja les deu denunciar però no ací en un blog, sino al Seprona, com molta a gent ha fet. Tampoc es pot posar una guadia civil del Seprona darrere de cadascun dels caçadors que no compleix les seus obligacions i denunciar-lo en el moment que comet una infracció. Hi ha temes que es poden discutir que fan referència la mon de la caça, però com he dit abans, no es la intenció d’aquesta moció.

La realitat és , ja siga o no obligació dels caçadors el recollir els cartutxos buits, que les nostres serres estan plenes de cartutxos i que una manera d’incentivar aquesta recollida és premiant al qui ho fa, baratant-los de forma proporcional es cartutxos buits per plens. Es un manera d’incentivar a aquest col•lectiu a que arrepleguen els cartutxos que d’altra forma es quedarien a la serra, perquè hi ha que ser clars i objectius, pocs caçadors arrepleguen els cartutxos una vegada disparats.

La xifra proposada no representa més que una quarta part del que va costar el darrer sopar de fetes organitzar per l’ajuntament de Beniarrés l’any 2008, per tant, la xifra es totalment assumible per el consistori. No vaig veure cap crítica en que el consistori es gaste 3500 euros en un sopar i que s’alce la veu per destinar 800 euros a una iniciativa que pot beneficiar a tots.

Per tant crec que es una bona proposta per tal de fer complir la llei i que eiximtots guanyant. Altra cosa serà la voluntat de la majoria que governa l’Ajuntament de Beniarrés.

Anònim ha dit...

Jo vuic que en regalen borses de brossa perquè tire la meua brossa en el contenidor adequat. A que si la tire en el bancal i en pillen en denùncien? És el mateix que els cartuxos. Per que no demaneu que donen diners a qui porte fem o deixalles que hi han pels barrancs?En propostes com aquesta no arribareu mai a l'Ajuntament.

* El de l'oli * ha dit...

Val que no tots els caçadors són embrutadors "per se"; val que no tots solten verí a la serra. Però per uns quants se sol estigmatitzar a tot el col·lectiu. D'això se'n diu prejudicis.

Però sincerament, trobe que no es deu de premiar amb diners l'arreplegada de cartutxos. Si estan obligats a arreplegar-los després de disparar, que ho fagen i ja està. A més, trobe que és una cosa de sentit comú deixar la serra neta, l'últim anònim ho diu ben clar (encara que amb alguna falta d'ortografia...): "Jo vuic que en regalen borses de brossa perquè tire la meua brossa en el contenidor adequat. A que si la tire en el bancal i en pillen en denùncien? "

A més a més, l'ajuntament no té diners per a aquestes coses...
el que hauria de fer l'ajuntament és aclarir REALMENT en que es gasta els diners, ja que a dia d'avui encara és un misteri algunes de les despeses.

Beniarres al dia ha dit...

Una cosa crec que tenim tots clara, que els cartutxos es queden a les nostres serres i bancals i que la normativa no s’està complint, a més a més , que des de l’ajuntament no s’està fent res per fer-la complir i per ajudar a complir-la. I aquest és el motiu d’ajudar d’aquesta moció, ajudar a fer-la complir amb incentius com és el baratar cartutxos buits per plens. Aquest proposta no tanca les portes a cap altra proposta com exposa el penúltim comentari com puga ser el regalar contenidors de brossa domèstics per a poder reciclar adequadament (en altres poblacions s’ha fet).

Aquesta proposta es va portar uns anys endavant i sincerament creguem que s’ha de fer alguna cosa perquè no s’està fent res. Per tant és un problema que cal buscar-li una solució i pensem que aquesta iniciativa, que ja s’ha portat endavant altres anys, pot ajudar a millorar el nostre medi ambient.

Per altra banda, aquesta proposta no es electoralista és realista i vol intentar buscar solucions a problemes existents. Si l’intenció forà electoralista, haguérem proposat convidar a tot el poble o a un col•lectiu ( per exemple els caçadors) a un dinar o un sopar o que no es pagarem determinats impostos per a tot el poble. Com pots apreciar, no tots som iguals

Anònim ha dit...

Plantejeu-ho tipo concurs: el caçador de la societat que més cartuxos aporte guanya un premi de x euros (100 per exemple). S'ha d'educar a molta gent d'aquest colectiu, però no val a dir que uns paguen pels altres, perquè entre ells saben qui fa bé i qui fa mal i preferixen callar a denunciar (o sancionar internament).

Anònim ha dit...

I tant que callen els caçadors i no denuncien. Hi han que cacen sense permis d'armes ni paguen les quaotes i els mateixos caçadors no ho denuncien. Com va a denunciar per no arreplegar els cartuxos?

* El de l'oli * ha dit...

Reflexionant sobre l'últim anònim: si el problema més greu que hi ha és l'encobriment entre els propis caçadors... apaga i anem-se'n.
Un col·lectiu que no és capaç d'autoregular-se no es mereix que es premie la conducta correcta: arreplegar ells mateixos els cartutxos. I el NO tirar verí a la serra, el PAGAR les quotes de caça i tenir el PERMÍS d'armes crec que és una cosa de sentit comú.
Fer un concurs, com diu el penúltim és una sol·lució.
El que cal aconseguir és que mantinguen la serra en condicions, per favor.

Anònim ha dit...

Sols una data: al camí de Fantaquí, un centenar de metres després del mas, hi han milers de cartuxos desperdigats per tot arreu. Pareix una broma, com si algú haguera abocats tres sacs de cartuxos a cosa feta. Resulta indignant a la vista. IMPRESENTABLE!!! Fede, per anar a fer unes fotos i flipar. Jo no duïa càmera.

Beniarres al dia ha dit...

Una cosa sembla per a tots, els cartutxos es queden al terra després d’haver-se utilitzat ( en una gran majoria) i que no s’està fent res per solventar-ho des de l’Ajuntament ( desconeixc les mesures que haja pres la societat de caçadors), per tal el presentar aquesta proposta, que al consistori no li representa gran esforç econòmic, es una possibilitat per tal de començar a treballar en el tema de l’arreplegada dels cartutxos.

Evidentment que aquesta mesura, no es va a aplicar a força de puny i cal un diàleg entre les parts interessades per tal d’arribar a un acord o trobar millor solucions però el que no es deu de fer es creuar els braços i esperar a que els qui vinguen darrere ho solucionen.

I al darrer comentari: En breu aniré i faré les fotos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...