Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 27 de maig del 2009

27 de maig: 2 anys de majoria absoluta del Partido Popular

El diumenge 27 de maig de 2007 es van celebrar les darreres eleccions locals

Aquest més es compleixen 2 anys des de que el Partido Popular governa l’Ajuntament de Beniarrés amb majoria absoluta. Recordar que del resultat de les urnes del passat 27 de maig de 2007, la nova corporació local quedava formada per 5 membres dels Partido Popular, 3 del PSPV-PSOE i 1 del BLOC. Tant Alternativa per Beniarrés com la Llista de Perputxent van quedar fora de l’ajuntament, quan la legislatura d’abans tenien un regidor cadascun d’ells i formaven govern amb el Partido Popular.

Al llarg d’aquest dos anys els menyspreu cap a les alternatives o mocions presentades per l’oposició i en especial per els regidors del PSPV-PSOE ha sigut el pa nostre de cada dia. Propostes com que els llibres siguen debades per a tots els xiquets i xiquetes que estudien al col·legi Perputxent de Beniarrés, o la compra de la casa de nº47 del carrer Cova Santa per tombar-la i obrir un carrer que unixca Sant Francesc i Cova Santa, o que les obres menors deixen de pagar l’impost de construcció (ICIO) i que les majors paguen sols l’1% mentre dure aquesta crisi, o que el que paguem d’IBI siga el 0’4 % pel que respecte a la part de l’ajuntament i no el 0’52 % i moltes altres propostes fetes per els i les socialistes, han sigut desestimades amb el vot del Partido Popular.

Passats aquests dos anys de govern del Partido Popular amb el seu alcalde Luis Miguel Tomás Lopez al capdavant del consistori, es moment de fer un balanç on el PP ha tingut la majoria suficient per a governar lliurement aplicant el seu programa electoral i la seua política. Tot el que s’ha fet al llarg d’aquest dos anys i tot el que s’ha deixat de fer ha sigut la voluntat del Partido Popular perquè tenen la majoria absoluta al consistori beniarresí.

Aquests son al meu parer les coses ben fetes que ha fet el govern municipal del PP al llarg d’aquests 2 anys:

- La construcció d’un nou pou a la zona de la Pedrera encara que no està en funcionament.

- La senyalització viaria del poble de Beniarrés, especialment la rotonda de l’entrada de l’Albereda.

- El cobriment de la pista poliesportiva i la construcció del camp de futbol.

- La guarderia municipal

- La futura construcció de la piscina a la zona del Dr. Orero.


Aquestes son les coses que s’han fet malament o que no s’han fet al llarg d’aquests dos anys de govern del PP:

- La nul·la aplicació de les ordenances municipals de tinença d’animals i circulació, preferint l’alcalde tindre el poble ple de merdes i pixarrades d’animals per tot arreu i vehicles aparcats on ve en gana, abans que aplicar les ordenances per a no fer-se de mal de voler.

- La nefasta gestió econòmica de l’Ajuntament de Beniarrés on portem tant l’any 2007 com l’any 2008, tancant amb una liquidació negativa, el que vol dir que es gasta més que s’ingressa.

- El fer obres per fer-les com per exemple el museu de ca la mestra on s’han invertit més de 180.000 € per a tindre’l tancat.

- En dos anys encara no s’ha començat l’urbanització de l’àrea de repartiment del Dr. Orero i l’àrea de la zona del Teular està paralitzada.

- El polígon industrial està tot ple de males herbes quan les parcel·les estan venudes i deurien estar els projectes empresarials ja implantats, degut al silencia i la complicitat de l’equip de govern no fa complir als adjudicaris el plec de condicions i preferix mirar a un altre lloc.

- En dos anys el govern municipal no ha sigut capaç ni de començar els tràmits per ampliar el polígon industrial per a construir un segona fase.

- Després de col·locar-se l’alcalde en l’Oficina Gestora que la Diputació te a Cocentaina, el sou que ell cobrava per dedicació exclusiva al capdavant de l’alcaldia, va ser cedit a la tinent d’alcalde, quan aquests diners, al voltant dels 18.000 €, se’ls podria estalviar el poble de Beniarrés.

- La Fira de Beniarrés segueix celebrant-se quan més calor fa al nostre poble, gastant-se uns diners que de fer-se en una altra època de l’any, li se podria traure un major profit.

- La política cultural brilla per la seua absència, fent sols actuacions que estan subvencionades per la Diputació d’Alacant deixant a banda els artistes i la gent de Beniarrés interessada en demostrar el que sap fer.

- Hem deixat perdre 2 anys per promocionar el nostre poble per a fer-lo atractiu al Turisme rural, mentre altres pobles com l’Orxa estan recollint el turisme rural, passant de llarg per el nostre poble i no deixant ingressos als comerços locals.

- El que es pretenia fora un referent per al turisme i una zona d’acampada per al turista que visita el nostre poble com la zona de recreo de “La Parà”, s’ha quedat en un simple lloc per a la gent del poble per anar a fer una torrada quan s’han invertit al voltant dels 100.000 € i no s’ha posat un simple cartell a la carretera per assenyalar aquesta zona.

- La zona del Barranc de l’Encantada segueix igual després de gastar-se 9.000 € en la redacció de projectes i 3.000 € comprant terrenys. Ara s’està redactant un nou projecte que vorem quan és una realitat.

- L’Assistència sanitària domiciliaria segueix sense arribar al nostre poble perquè la Generalitat Valenciana no vol gastar-se diners i mentrestant, el govern local deixa passar el temps sense fer l’oportuna pressió als seus companys de partit a la Generalitat. El mateix es podria dir del transport públic d’autobusos que sembla tercermundista.

Imatge del polígon amb parcel·les plenes de males herbes on tindrien que haver naus industrials.

Aquestes son algunes de les actuacions que he vist positives i negatives o que no s'han fet al llarg d'aquests 2 anys de majoria absoluta del Partido Popular. Ara l'opinió es vostra.

També vos deixe aquest àudio de la Cadena SER – Radio Alcoi de març de 2007, es a dir, poc de temps abans de les darreres eleccion locals i com es pot apreciar, el Partido Popular ja estava en plena campanya. Luis Tomàs i Yolanda Calbo tracten temes molts variats sobre projectes realitzats i sobre futures actuacions però com a frase per al record està quan la periodista li pregunta per el polígon industrials de Beniarrés, i on el nostre alcalde li contesta “ .. pràcticament en 6 mesos està tot construït ...”. Aquesta frase es va dir a març de l’any 2007. Vos convide a pegar un volta per el polígon per a que ho vegeu vosaltres mateix.

Sols cal que premeu la tecla del "play" per escoltar-ho:



2 comentaris:

Anònim ha dit...

La foto presa cap avall i a les teues esqnes q hi ha no res? o el poligon de la contraporta de festes de aquell any???? Que vergonya!!!

Beniarres al dia ha dit...

Ara no tens vergonya de passar per el polígon indsutrial de Beniarrés i veure'l ple de males herbes, amb excesa activitat i els guanys econòmics del polígon gastats? Que et sembla que al programa de ràdio l'alcalde deia per març de l'any 2007, que en 6 mesos, tot el polígon estaria construit i creant llocs de treball?.

Han passat ja 24 més de 24 mesos d'aquelles paraules, perquè no expliqueu al poble de Beniarrés perquè no s'ha complit aquesta afirmació de l'alcalade de Beniarrés? Qui ha deixat que el temps passara sense contruir-se cap nau industrial?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...