BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

dimarts, 26 de maig de 2009

XXII Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià – Comtat – Foia de Castalla

Dissabte 30 de maig a Cocentaina, sota el lema: El valencià és teu

Enguany les Festes per la Llengua compleixen 24 anys. El lema de les Trobades 2009 vol transmetre un missatge ben clar: El VALENCIÀ ÉS TEU, és la força i la dolçor afectiva que ens uneix, és el vehicle de convivència que hem d'oferir a tots els valencians i valencianes de la nostra terra que volem neta i sostenible. Hem de continuar insistint en què el valencià ha de ser llengua d'acollida, d'integració, de solidaritat i d'esperança. El valencià és la llengua base d'aprenentatge per a una educació plurilingüe. La imatge de les Trobades ha estat dissenyat un any més per Xavier Mariscal.

Aquest any l'eix temàtic de les Trobades és la promoció de la lectura en valencià. Amb aquest objectiu i en col•laboració amb el Fòrum del Llibre les Trobades es repartiran 200.000 vals d'un euro de descompte per comprar llibres en valencià a l'Espai del Llibre de cada Trobada, on estaran presents editorials, llibreters, il•lustradors, bibliotecaris i escriptors.

Les Trobades 2009 també seran un dels punts de promoció de la campanya d'animació lectora, consistent en 200.000 punts de lectura i díptics amb 10 raons per llegir en valencià.

El col·legi Perputxent de Beniarrés també participarà en aquesta trobada al poble de Cocentaina amb nombroses activitats.Programació de la XXII Trobada d’Escoles Valencianes a celebrar a Cocentaina:

10:00h Crida: “Plantadet” popular al parc Paquito el Xocolatero.

10:30h Cercavila a càrrec de grup de dolçaines i tabals Mal Passet .

11:30h Descoberta de la placa commemorativa dels 25 anys d’Ensenyament en Valencià a Cocentaina, al Teular Salutació de la Regidoria d’Educació Dansà popular.

12:00h Fireta: castells inflables, llits elàstics, gomes... Trenet turístic, zona milotxa,pilota valenciana.

17:30h Berenar popular ( 1h).

18:00h Passacarrer i tallers.

18:30h 1a sessió de contacontes .

19:30h 2a sessió de contacontes .

20:30h Lliurament de records, agraïments i salutacions Cançó de la Trobada Muixeranga.

22:00h Sopar.

22:30h Concert de rock en valencià.

24:00h Correfocs

ACTIVITATS SIMULTÀNIES

Exposicions: Paratges naturals Documents relacionats amb l’inici de l’Ensenyament en Valencià a Cocentaina (fotos, premsa...) Obres dels artistes locals Creacions dels artesans Escenari dels xiquets Visites culturals: Palau Comtal Centre d’Estudis Contestans.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...