Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 9 de maig del 2009

Atemptat al dret a l'educació

Esquerra Unida qualifica “d’atemptat al dret a l’educació” el tancament de l’escola de Gorga i les reduccions a la de Beniarrés

Lluís Torró, diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, ha anunciat que realitzarà una sèrie de preguntes orals al conseller Font de Mora sobre aquesta qüestió. “La resposta per escrit que ens ha adreçat sobre el tema de Beniarrés és un insult flagrant a la intel·ligència i una mostra de menyspreu a la institució parlamentària”.

Torró explica que el conseller d’Educació ha oferit una resposta “absolutament inacceptable” a la pregunta que Esquerra Unida formulà sobre les raons que, segons la conselleria, justificaven la reducció de dues aules d’infantil i una de primària a l’escola de Beniarrés (El Comtat). “Així mateix, preguntàvem si aquesta reducció era temporal o definitiva. La resposta es limita a indicar, literalment, que la Conselleria d’Educació ha pres les mesures pertinents atenent al que establixen les disposicions legals vigents. Per al diputat d’esquerres es tracta d’una “no-resposta, fet que resulta habitual en la pràctica parlamentària del govern valencià”.

El resultat del tancament suposa que mentre que al curs 2008-09 els 93 escolars de Beniarrés comptaven amb 14 professors, el curs vinent 90 alumnes disposaran sols de 10 professors. Per a Torró, aquesta situació “és una veritable barbaritat que no pot justificar-se exclusivament referint-se a reglaments i disposicions legals”. Per aquesta raó el diputat tornarà a preguntar sobre la qüestió exigint la resposta oral del conseller a la Comissió d’Educació de les Corts. Així mateix, anuncia tota una altra sèrie d’iniciatives parlamentàries en forma de compareixences i proposicions no de llei, tant sobre aquest cas local com de caràcter més general sobre la qüestió.

EU manifesta el seu rebuig frontal a la política que la conselleria manté envers l’escola rural pública, “l’única que no podrà ser substituïda mai per la iniciativa privada”, en paraules de Torró. Per al diputat fets com el de Beniarrés o el recent tancament de l’escola de Gorga (El Comtat) “mostren a les clares el menyspreu de Font de Mora per l’ensenyament públic, l’abandó al que sotmet el PP a les zones rurals condemnades al despoblament per manca dels serveis imprescindibles i, finalment la precària situació financera del Consell”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...