Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 8 d’agost del 2008

Quin preu te l’educació dels nostres fills?

Renuncien a ocupar les places de mestres de la guarderia municipal pel baix sou que paga l’Ajuntament de Beniarrés

L’ajuntament de Beniarrés te previst obrir per al proper mes de setembre la guarderia municipal. Un obra que va ser finançada per la Diputació d’Alacant i que ha costat al voltant dels 240.000 € sense contar el seu equipament en mobiliari i altres menesters.

Per a dotar de personal a la guarderia es van aprovar una bases i es va procedir a realitzar unes proves per a seleccionar el personal més idoni i més capacitat per portar endavant l’aprenentatge i cuidat dels nostres fills i filles. Realitzades les proves i baremada l’experiència de les candidates ( cal dir que tot van ser dones) van eixir elegides: Elena Miracle Albors Lucas i Lucia Sancho Blanquer i entre la resta que van aprovar es va crear una borsa de treball (ací està la llista sencera). Aquests nomenaments van eixir publicat al BOP nº 149 de data 5 d’agost de 2008 ( pàgina 29)

Doncs bé, el passat dia 1 d’agost vaig pillar el registre d’entrades i eixides de l’Ajuntament de Beniarrés i quina va ser la meu sorpresa quan vaig veure que una de les dues que havia optés la plaça de mestra de la guarderia, Lucia Sancho Blanquer, havia presentat la seua renuncia a la plaça de tècnica d’educació infantil. Aquesta renuncia havia sigut presentada el dia 29 de juliol. El dia 30 vam tindre sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés i en informes de l’alcaldia ni es va mencionar aquesta dimissió. Que no deu ser important?, Quins deuen ser els motius?, Que no sabia l’alcalde que havia presentat la dimissió?

Però el més gros es que, no per l’ajuntament , sino als carrers del poble t’enteres que la primera que estava a la borsa de treball també ha presentat la seua renuncia a ocupar una plaça de tècnica en educació infantil a la guarderia municipal de Beniarrés i es quan t’enteres dels vertaders motius de la dimissió de les dues tècniques: el baix sou que vol pagar l’ajuntament.

El sou que pretén pagar l’ajuntament està per davall dels 750 € bruts al mes per fer 8 hores cada dia en jornada partida i com les qui han aprovat son de fora del poble suposa 4 desplaçaments diaris. A Muro en guarderies privades per treballar 7 hores al dia estan cobrant més de 900 € al mes. Quin preu te l’educació dels nostres fills? Per a que fan proves de selecció si després les millors no accepten pel baix sou que paga l’ajuntament? Com es pot pagar a una regidoria alliberada 950 € al mes i a unes mestres menys? Com es pot pagar 900 € al mes a un càrrec de confiança de l’alcalde i a unes mestres menys? Quina manera de desprestigiar a unes professionals amb sous tant ridículs?, Que no hi han diners per a pagar un sou digne a unes treballadores qualificades?

Mentrestant al setembre ( el dia 1 ens van dir) l’ajuntament vol obrir la guarderia i ens havien comunicat que prèviament anaven a fer una reunió amb els pares i mares. Ara se el motiu pel qual encara no han fet la reunió ni s’ha publicat el nom de les vertaderes mestres que han de portar la guarderia. Encara no saben qui son les mestres perquè estan renunciant degut al baix sou que ofereix l’ajuntament de Beniarrés.

El dia 6 d’agost els pares i mares hem rebut una carta data el dia 4 de setembre de 2008 ?? en que se’ns informa que ja està obert el periode de pagament ( 30 €) de la matricula del 4 al 22 d’agost i que ja se’ns convocarà a una reunió amb anterioritat per a informar-nos dels horaris, activitats i programació anual. Tot açò no es deuria saber ja per a que els pares es programen la seua jornada laboral? A dia de la publicació d’aquest escrit no sabem les mestresses que estaran a la guarderia, ni sabem els xiquets i xiquetes que aniran,ni sa bem si hi ha serveri de menjador, ni sabem quan començarà la guarderia i lo més dolent es que no ho se com a regidor de l’Ajuntament de Beniarrés, açò ho se com a pare i m’imagine que els altres pares i mares estaran la mateix tall que jo.

I per açò tant de presumir al llarg d’aquests darrers anys de que a la fi anàvem a tindre una guarderia pública? Realment es indignant el preu que valora l’educació dels nostre fills i filles el govern municipal del Partido Popular i el silenci amb que estan tractan aquest i mentrestant veus com van balafiant els diners de tots.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pareix que l'equip de govern de l'Ajuntament no valora gens la tasca educativa.
Ja estem acostumats, sols cal veure l'estat de les escoles.
Per cert, ens hem assabentat que l'alcalde es va negar a pagar una factura de la reparació d'una porta de l'escola per valor de 120 €. ¿Li pareixeria massa car?.

Anònim ha dit...

* El de l'oli "
Fede, tens tota la raó, és indignant. Continuarem consentint eixe mamoneo fins la pròxima legislatura?
Espere que no. Encara tinc confiança en el meu poble

Anònim ha dit...

normal que no tingen dines sels gasten tots en sopars pels amics en un catering privat al convent que per la gent que anava lo menos va costar de 40€ a 60€ per cap si eren de 50 a 100 ahi tens els jornals

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...