BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AGRICULTURA: El divendres 16 de Novembre s'enceta la campanya de recollida d'olives a la Cooperativa de Beniarrés .... FESTES: Els dies 30 d'Abril i 8 d'Octubre de 2018 seran festa local a Beniarrés

dissabte, 30 d’agost de 2008

El Consell retira les ajudes als ajuntaments per a escoles infantils

Xiquets de 0 a 3 anys

Segons aquesta informació la Guarderia de Beniarrés es queda sense ajudes públiques de la Generalitat Valenciana?

El President de la Generalitat, Francisco Camps, va anunciar en el programa electoral de 2003 45.000 places en escoles infantils


La portaveu adjunta del PSPV en les Corts Valencianes Carmen Ninet ha criticat que el cap del Consell, Francisco Camps, "va anunciar en el seu programa electoral de 2003, a través d'un gran desplegament propagandístic amb tanques electorals incloses, la creació de 45.000 places per a l'escolarització de xiquets de 0 a 3 anys", però, "a data d'avui, el Consell ha eliminat fins i tot les ajudes als ajuntaments per a escoles infantils i, en conseqüència, els municipis de la Comunitat han de pagar amb els seus propis pressuposats aquests centres quan la competència és exclusiva de la Generalitat valenciana".

En contraposició, segons va assenyalar en un comunicat la portaveu socialista, el Govern d'Espanya, a través del Consell de Ministres, aprovarà avui la concessió de 1.000 milions d'euros per a la creació de places de guarderies per a xiquets de 0 a 3 anys. En aquesta línia, Ninet va ressaltar que el propi president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "es va comprometre en la passada campanya electoral a crear 300.000 places d'educació infantil en la present legislatura", a pesar que la competència en aquesta matèria és de les comunitats autònomes, va asseverar.

La parlamentària va remarcar que a la Comunitat, "només un de cada deu municipis disposa de guarderies públiques" i, "per a major gravetat, l'absència d'un pla d'educació per a la infància per part de la Generalitat s'evidencia en la flagrant falta de guarderies públiques que existeixen en les tres províncies de la Comunitat, ja que no arriben ni al centenar d'aquest tipus de centres per a la gran demanda existent", va indicar Ninet.

En aquest sentit, va citar com exemple la situació de València, "atès que en la ciutat més poblada de tota la Comunitat només existeix una guarderia infantil pública gestionada per la Generalitat". En canvi, hi ha 72 centres privats que imparteixen el primer cicle d'educació infantil, ha dit.

La diputada socialista va adduir que la "virtualitat i la falta de realisme de les polítiques socials de Camps són greus i perjudiquen seriosament a les economies domèstiques de la societat valenciana", pel que va exigir al cap del Consell que gaste "menys a vendre a la ciutadania les seues polítiques virtuals i invertisca més en fer-les realitat", va concloure Ninet.

Noticia apareguda al diari Levante- EMV
Altra noticia sobre el mateix tema apareguda al diari Las Provincias
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...