Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 7 de gener del 2008

Valencià = Català, per si algú ho dubtava

El Consell diu que no acatarà la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictat una sentència que obliga la Generalitat Valenciana a acceptar la titulació de filologia catalana per acreditar el coneixement del valencià en les oposicions als cossos docents no universitaris, tal com havia demanat la Universitat de València i la d'Alacant. Ara bé, la secretària d'Educació del País Valencià, Concha Gómez, ha anunciat que la Generalitat no pensa acatar la sentència.
Gómez ha adduït que el govern ha de ser coherent amb l'estatut, que subratlla que la llengua oficial del País Valencià és el valencià.
Equiparació jurídica
La sentència que ha dictat el TSJ dóna validesa jurídica a l'ús tant del terme valencià com el de català per denominar la llengua. El tribunal considera que el terme valencià és el que està oficialment reconegut a l'estatut, mentre que en l'àmbit acadèmic s'anomena català.
És la tretzena sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià que equipara el valencià amb el català, sense comptar la del Tribunal Constitucional espanyol i la del Suprem.
Noticia copiada de Vilaweb

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es Normal que no acate la sentencia , ¿ perque collóns sam de sentir Catalans? !!!som Valençians i prou .!!!! i el que no vullga , que fofe pero rapit.

¿ Que el pareix si diem que tots els Andaluzos son Gitanos ?
A que no són , pues Nosaltres menos.
els Catalans son agarrats i botiflers.
VISCA EL PAIS VALENCIA,

Beniarres al dia ha dit...

Es increïble, que veges normal que la Generalitat Valenciana no acate una sentència judicial, aleshores, quan a tu, et condemnen per fer alguna infracció, dius que no la compleixes i et quedes tan ample. Vivim en un estat de dret i amb separació de poders.

El que la sentència diu és que el valencià i el català son la mateixa llengua, no que els catalans i els valencians som el mateix. Això, ho defendran els partits polítics, tant a favor com en contra. No mesclem les coses.Amb sentències com aquestes molts arguments emprats per partits polítics es desmonten i fan com la cabra "al monte".

El que no es pot és que un política faça de filòleg i que un jutge et diga que estàs equivocat i encara que te’n fotegues, açò sols passa a casa nostra.

Visca el País Valencià

Anònim ha dit...

No és pot demanar menys a un partit que manté imputats en diverses casues en les seues llistes, i ho justifica argumentant que està realitzant-se una campanya judicial contra els seus representants. Ja, ja!!! Riure per no plorar.

Tota esta gent ni coneixen ni saben el que és la vergonya. Que li facen una prova de valencià a Camps, a Rita, a Fabra (felicitats pel premi del "Niño"), a José Joaquín Ripoll i tota la "troupe" a vore el seu "interés" pel valencià quina puntuació trau.

I es que com deien en el seu propi partit: "Per a ser President fa falta alguna cosa més que ser major d´edat"

VERGONYOS.

Anònim ha dit...

Si ho se aborte!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...