Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 12 de gener del 2008

L’himne espanyol ja té lletra

La lletra ha sigut acolllida de forma desigual per la població i els partits polítics

L'himne nacional espanyol, que fins a ara mancava de lletra, va ser dotat d'un text, seleccionat per un jurat especialment format pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) i obra d'un aturat, es va informar aquest divendres en la seva presentació.

Va ser el mateix president del COE qui va tenir la idea de trobar la lletra per a la vella cançó espanyola, d'un desconegut compositor, que es remunta al segle XVIII i que ja va ser himne nacional durant la dictadura de Francisco Franco (1939-75).

Un text de quatre breus estrofes va ser seleccionat entre unes set mil propostes, sobre les quals va decidir un jurat especial, integrat per especialistes en música, literatura, història i dret, així com per esportistes.

El text guanyador, que exalta de manera neutra a la "pàtria" i a la "fraternitat", arrenca la seva primer estrofa, dient: "Viva España/Cantemos todos juntos/con distinta voz/y un solo corazón" y el himno termina con las palabras "justicia y grandeza/democracia y paz".

El text complet es:

¡Viva España!/Cantemos todos juntos/con distinta voz/ y un solo corazón;

Ama a la Patria/pues sabe abrazar,/bajo su cielo azul,/pueblos en libertad;

¡Viva España!/desde los verdes valles/al inmenso mar,/un himno de hermandad;

Gloria a los hijos/que a la Historia dan/justicia y grandeza/democracia y paz


Amb aquesta nova lletra es preten presentar una iniciativa popular al congrés per a demanar la seua oficialitat i aparcar el " chinta, chinta"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sols tinc un dubte. no cal reformar la constitució per a que aquesta lletra siga legal?.
ja que és un símbol i està articulat, com a tal, en la mateixa.

Beniarres al dia ha dit...

El Comité Olímpico Español anunció hoy su decisión de no presentar la letra del Himno de España para su aprobación ante el Congreso de los Diputados debido a la "falta de consenso", y añadió que ha anulado la gala del próximo lunes, día 21 de enero, en la que iba a presentarse la letra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...