Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 23 de novembre del 2007

La Fira de Beniarrés: Que ha costat?

La Fira de l'any 2007 ha sigut la més cara de totes les celebrades.

La Fira de Beniarrés, està en nivells de despeses superiors a la Fira de Sant Antoni de Muro i si ho comparem amb la població existent al municipi, superior fins i tot a la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

La Fira de Beniarrés d’aquest any 2007 costarà uns 51.000 €, dels quals segons l’alcalde va dir al darrer plenari, es rebran subvencions per valor de 36.600 €, es a dir, de les arques municipals tindran que eixir uns 14.000 € (encara s'està pendent de cobrar una subvenció de 15.500 € de la Fira de l’any 2006). Com a curiositat, cal dir que la I Fireta de la Tardor va costar uns 5.000 €.

Al pressupost de l’any 2007, es van destinar per aBillete euros l’organització i desenvolupament de la Fira de Beniarrés 18.000 € dintre de la partida 4.226.14 anomenada “Foment del Comerç”, es a dir una tercera part del cost real. Cal dir que aquesta partida pressupostaria no s’ha modificat amb la modificació de crèdits nº1 aprovada per l’equip de govern.

I molts es preguntareu, en que s’han gastat tants diners? Doncs en el Mercat Medieval 12.000 € , 17.000 € en l’actuació de Los Rebeldes, 3.500 € en beguda i convidades, 1.800 € en ventalls, 2000 € en un autobús promocional i així fins arribar als 51.000 €. Com a dada curiosa, la Fira de Sant Antoni de Muro està al voltant dels 40.000 € i la Fira de Tots Sants de Cocentaina al voltant dels 300.000 € de pressupost, aproximadament.

Els organismes donen subvencions per a organitzar esdeveniments i promocions turístiques però si te’ls donen per una esdeveniment com la Fira, poques vegades te'n tornen a donar per activitats semblants. Davant d’aquestes dades d'inversió dels diners públics, destaquen les inversions, ja esmentades en altra noticia d'aquest mateix blog, de'ls 15 € invertits en Turisme i Medi Ambient fins al 30 de setembre.

Aquestes dades son informació, pura i simple, ja que la gent deu saber en que es gasten els diners de tots els nostres governants i saber per a que hi han diners i per a que no.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

no podem deixar que jugen aixi en els nostres diners, ja esta be de hipotecar el nostre poble, prou de politica a colp de talonari!

Anònim ha dit...

La fira tindria de deixar-se de fer, és un trunyo impresionant que costa molts dirers al poble i que no aporta cap benefici, m´ha treviria a dir que fins hi tot li lleva. El que hauriem de fer és tornar a l'espirit de la fira de la tardor, una fira del poble per al poble i la comarca, on totes les organitzaciós del poble (llevat d'alguna) estaven implicades ( igent anònima a titol individual) i la dissenyaven i la feien nostra, aixó era una fira en majuscules, podria vindre mes o menys gent però era la nostra, la Fireta de Beniarrés.
Açò que fan ara, és una fira que és fa a Beniarrés però que no ès de Beniarrès perque la gent del poble no col·labora, no la dissenya, no participa. És una fira que a cop de talonari funciona i on els mateixós de l'ajuntament no van als actes que organitzen. El poble passa d'ella perque no la veu seua.
La Fireta de Beniarrés era una cosa novedosa perque donaven veu al comerç del poble, a les organitzacions del poble, a empresses de la comarca, a productes ecològics, a assosiacions solidàries. Ara li paguen a una empresa que organitze un mercat medieval i és llaven les mans. Mercats Medievals en fana grapats arreu del territori, que te de nou això, no és gens arriscat i fracassen, perque la gent per mercats medievals ja te el de Cocentaina en Tot Sants i el de Muro en Sant Antoní i altres en altres poblecions al llarg de l'any amb mes o menys exit com el de Beniarrés. La gent vol coses noves i no coses que les te a cada mig any amb més espectacularitat. Encara que per espectacular, l'actuació d'enguany dels Rocieros/eres, tot un premi al cutrisme i freakirisme mes gran, on al cap d'unes poques hores els rocieros donaven pena, fins i tot vergonya agena és el que sentiem molta gent al vorels. Vergonya de que és ferà una cosa tan cutre, espontanea i mal organitzada en Beniarrés, baix el nom dels Beniarressins i amb els nostres diners. I rabia és el que sentiem molts habitants al vore com una Fireta de Beniarrés, digna i amb orgull, s'ha converit en una patranya ridicula com la Fira de Beniarrés on l'alcaldia no vol vore la realitat i continua en la seva cabuderia i autocomplaença, sense la minima intenció de correcció i de realitat. I la realitat és que la Fira de Beniarrés és una MERDA.

Anònim ha dit...

Almogàver signe totes les paraules que has escrit. Clar com l'aigua, ho has dit.

Anònim ha dit...

Macho ai almogáver, quina raó que tens , fa dos anys seguits que en la maravellosa fira sen anen a " acualandia " aixó si que es fira.

Anònim ha dit...

que muiga el mal govern, tens tota la rao almogaver

salva ha dit...

en primer lloc, al comentari anòmIm, que senvá a aqualandia en els dies de la fireta, si no está a Beniarrés, com pot saber com es la fireta i criticarl.la si es el primer que no participa en ella?
en segon lloc a la tal duquesa de alba es una o un maleducat, un curt de mollera i un FEIXISTE amb mayúscula.
En tercer lloc Fede este comentari deuria de estar suprimit totalment, que passa que estás d'acort amb ell o que?
LAMENTABLE, DEDICAT A ALTRA COSA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...