Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 22 de novembre del 2007

Tancament TV3: Atac a la llibertat d’informació

La Generalitat Valenciana comunica que entre els dies 26 i 28 de novembre que tancarà el repetidor de TV3 al País Valencià.
La Generalitat Valenciana ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià que tancarà la setmana vinent (entre els dies tancament carrasqueta26 i 28 de novembre) el repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta. No serà fins unes hores abans que la Generalitat comunicarà a ACPV el dia i l'hora exactes en què vol dur a terme el tancament. El Bloc, EUPV i ERPV han criticat durament la decisió de la Generalitat valenciana perquè consideren que limita la llibertat d'expressió i que, enmig de la globalització, és anacrònic prohibir les emissions entre el Principat i el País Valencià.

Autorització del jutge

El jutjat d'Alacant va donar permís la setmana passada perquè el Consell fes efectiu el tancament en un termini de quinze dies. ACPV ha assegurat que convocaria una nova mobilització de protesta com la que es va fer el 27 d'abril passat.

La Generalitat Valenciana va demanar l'autorització judicial perquè ACPV s'havia negat a cessar les emissions tal i com havia requerit el govern valencià a través d'un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és 'un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l'Europa occidental i una agressió a la llengua'.

Tot amb tot, fonts del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han dit a VilaWeb que ara hi havia totes les condicions per poder tancar un acord amb la Generalitat Valenciana per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 i que confiava que es pogués fer efectiu aviat.

Campanya per recollir fons

ACPV té en marxa una campanya de recollida de fons per a poder sufragar la multa de 300.000 € que li ha imposat la Generalitat. S'hi han sumat alguns partits, com el BloCarrasqueta Xixonac, CDC i Esquerra, que animen els militants a comprar una litografia d'Antoni Tàpies feta expressament per l'ocasió; i s'hi han sumat institucions, com per exemple l'Ajuntament de Barcelona, que avui mateix ha aprovat una proposició presentada per ERC a favor de col·laborar amb el pagament de la multa. Tots els grups hi han donat suport excepte el PP, que s'hi ha oposat. També l’Ajuntament de Solsona col·laborarà amb el pagament de la multa.

La Generalitat Valenciana

El conseller de Presidencia, Vicente Rambla, devia compareixer ahir en la comissió de Coordinació per a parlar de les emissions de la TV3 al País Valencià, però va excusar la seua compareixença per problemas d’agenda. Com va sent habitual quan veuen un problema peguen a fugir.
Noticia estreta de Vilaweb

6 comentaris:

Anònim ha dit...

I a era hora, i aprofitan que estan les antenes que mos posen CANAL 9 i que es veiga a nivell nacional. ( que cabróns )aixi retransmetran el F1 y les paranoiaes de la RITA.
!!! YE RITA QUE TENS AÇI EN BENIARRÉS UNA COSINA FORNERA !!!! I NO TA VIES ENTERAT.

Anònim ha dit...

Que es puga vore tv3 no vol dir que s'obligue a ningú a vorela. Al que no li agrade que no la mire, però és molt injust que la lleven i que mos neguen el dret a usarla. Quin mal fa? Al contrari. A tv3 no hi ha tele basura o sinos pregunteuo a la gent que la veu. Cap programa semblant a "salsa rosa" ni daquells que xillen tots a la volta i no hi ha forma d' aclarir-se. Crec que és el major atemptat contra la llibertat d'expressió que s'ha fet mai. Penseuo bé

Anònim ha dit...

Ai mare! Això té un nom, FEIXISME.
Coartar la meua llibertat d'informació és... això, FEIXSIME.

Anònim ha dit...

A l'anònim 1 dir-li que segur que si no hagués fet cas als seus prejudicis i hagués dedicat escassos minuts a mirar TV3 no opinaria així. TV3, al contrari que altres canals, un d'ells el que tu has nombrat,és un canal en el que es fan debats, programes educatius, seríes que estan molt bé... Però tot i això el que realment crema no és el tancament de TV3,sinò perqué el tanquen.És trist que per qüestions politiques ens lleven el dret a gaüdir de veure aquest canal, per que fent açò,el que fan realent és lleva-nos drets, tallar la nostra llibertat d'informació, manipular,indirecta i directament,la nostra opinió... tot un seguit de coses que no fa falta ni nombrar, tan sols cal veure canal 9 per saber el que ens manipulen els mitjans.

Salut a tots.

Visca la terra!

Anònim ha dit...

Això de la cosina fornera de la Rita ho podria explicar l'anònim 1? A qui es referix??

LoveSick ha dit...

La qüestió de la TV3 al País Valencià és vergonyosa: el PP vol tancar-la per la seua malaltisa catalanofòbia i el PSPV mira cap altra banda, com si el tema no anara amb ells. Ni el Ministeri d'Indústria ni la Generalitat catalana han fet res per mantenir una televisió que per a molt valencians ja forma parte de la nostra memòria col·lectiva donat que portava més de 20 anys d'emissions. I tot això no és res amb l'atac que ha suposat contra la llibertat d'expressió, per a mi el tancament de la TV3 simbolitza el tancament definitiu de la democràcia al nostre país... I disculpes pel desfogament però de veritat que el necessitem,...

Bé, promet que els propers comentaris que faça al bloc seran més optimistes (espere)

salut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...