Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 29 de juny del 2010

30 de juny, ple ordinari a l'Ajuntament de Beniarrés

El dimecres 30 de juny de 2010 tindrem ple ordinari a l’Ajuntament de Beniarrés a les 19:00 hores. Les sessions ordinàries es celebren cada tres mesos, per tant, en tres mesos, no es pot fer cap pregunta ni demanar cap explicació sobre qualsevol afer que passe a Beniarrés i que prèviament no haja estat inclòs en l’ordre del dia..

L’ordre del dia de la sessió és:

1.- Aprovació de la proposta d’adjudicació de la taula de contractació de l’obra de local d’oci-esportiu-terapèutic.

2.- Aprovació de llicències urbanístiques.

3.- Dació de compte de la resolució d’alcaldia 101/2010

4.- Reconeixement extrajudicial de crèdit.

5.- Assumptes extraordinaris si els haguera.

6.-Donar compte de resolucions d’alcaldia dictades des de l’últim ple ordinari fins la convocatòria d’aquest ple ( de la 50 a la 101)

7.- Mocions grups polítics

8.- Precs i preguntes

D’aquest ple, a priori, cal destacar el primer punt on es pretén adjudicar l’obra de construcció d’un gimnàs dalt de l’edifici dels nous vestidors de la piscina que s’està construint al carrer Dr. Orero ( l’edifici més arrimat al mur), per tant caldrà desmuntar el que s’ha construït dalt dels nous vestidors.

Dir que segons el plec de condicions, l’obra total val 95.000 € (IVA inclòs) i que l’empresa que s’ho quede, li se reconeixerà, que no vol dir que li se pagarà, la última factura i més quantiosa de 34.000 €, l’any 2012.

Dir també que aquest serà el tercer gimnàs que tindrà Beniarrés, doncs a l’actual situat al col·legi Perputxent, se’n pensa construir un al soterrani del nou Centre Social i aquest que es pensa construir amb aquesta adjudicació. Vosaltres mateix es podeu formar l’opinió que cregau.

I com no destacar, el quart punt, on ha eixit un factura pendent de pagament de l’any 2009 per valor de 3.000 euros i que no s’havia comptabilitzat fins a la data. Per desgràcia, coses que ja s’estan convertint en habituals a l’Ajuntament de Beniarrés, doncs cal recordar que aquest es nou reconeixement extrajudicial de crèdits, doncs en anteriors es van reconèixer factures per valor de 13.000 €, entre elles de l’any 2008.

I per últim, ací vos deixe, les preguntes que el PSPV-PSOE ha presentat per escrit per a que siguen contestades en el plenari:

1.- En varias ocasiones y sin resultado satisfactorio se ha preguntado por los ingresos del mercado de los domingos. En tiempo y forma, y suponemos que mucho tiempo han tenido para facilitar los datos a los concejales como es su obligación, sin embargo nunca lo han hecho. Es por ello que solicitamos se nos conteste por escrito y se faciliten los detalles del ingreso por la tasa del mercado semanal de los domingos en los ejercicios de 2008 y 2009..

2.- l’Ajuntament de Beniarrés porta anys adquirint cadires plegables. Com de tots es sabut, l’Ajuntament de Beniarrés té l’inventari de bens per actualitzar, per la qual cosa, sol·licite saber el nombre de cadires plegables de que disposa l’Ajuntament de Beniarrés i l’any en que es van adquirir?

3.- Quin ha sigut el cost per a l’Ajuntament de Beniarrés i la resta d’organismes oficials de la col·locació i muntatge de l’orgue que s’està col·locant a l’església Sant Pere Apòstol de Beniarrés?

4.- En el cas de que l’agent urbanitzador de l’àrea de repartiment nº1 del PGOU, més coneguda com del Dr. Orero, no urbanitza l’àrea en temps i forma signats per les dues parts, pensa l’equip de govern fer complir la llei?, pensa l’equip’ de govern llevar-li la condició d’agent urbanitzador?

5.- El passat ple ordinari, es a dir, fa 90 dies, l’alcalde de Beniarrés va comunicar a la resta de grups polítics que anava a convocar una reunió per a tractar el tema del polígon industrial de Beniarrés i l’incompliment per part dels adjudicataris de les parcel·les. 90 dies dies després no s’ha convocat cap reunió, és que no té importància aquest tema, es que es vol deixar passar el temps o no ha hagut temps per convocar-la?, Quins son els motius pels quals no s’ha convocat aquesta reunió de treball?

6.- Com es pensa licitar la gestió del bar de la nova piscina municipal? Quin serà el seu preu ?

7.- S’han pagat diners del Pla E 2010 per a fer front a despeses corrents?

8.- Quines gestions s’han fet fins a la data per tal d’adquirir els terrenys on l’Ajuntament va fer una captació d’aigua i que han resultat ser privats? Quina és la valoració econòmica per tal d’adquirir aquests terrenys?

Sols em queda convidar-vos a l’assistència del ple. Aquesta vegada és bona hora.


Foment obri al trànsit aquest dimecres el tram d'Autovia Central entre Muro i Albaida

El Ministeri de Foment obrirà aquest dimecres al trànsit el tram d'Autovia Central que discorre entre Muro i Albaida. Acaba d'aquesta forma una obra que s'ha perllongat per espai de quatre anys i que ha suposat una inversió de 35 milions d'euros.

L'acte de la inauguració està previst per a les 11 del matí i encara no s'ha anunciat qui el va a presidir, encara que es dóna per segura la presència d'algun alt directiu del Ministeri de Foment. La nova carretera té una longitud total d'11 quilòmetres i manté bàsicament el traçat anterior de la Nacional 340, amb la construcció de dos grans viaductes i d'una rotonda per a enllaçar amb la variant d'Albaida. Aquest tram d'autovia suavitza el port d'Albaida, acabant amb una de les últimes barreres naturals entre les províncies d'Alacant i València.

Amb aquest nou tram d'Autovia Central en funcionament, ja només queden per obrir el del Comtat i el barranc de la Batalla. Des del Ministeri de Foment es confia que tots dos puguen entrar en funcionament aquest mateix any.


Noticia apareguda a ARAMULTIMEDIA.COM


dilluns, 28 de juny del 2010

La web del Bar Cafeteria Caribbean

Inauguració el proper dijous 1 de juliol a les 20:30 hores

El proper dijous 1 de juliol la meua família enceta una nova etapa en la seua vida al gestionar el Bar Cafeteria Caribbean de Beniarrés, degut al transpàs per jubilació del seus propietaris. Un mateix i de juliol però de fa 16 anys, es a dir, de 1994, obria les seues portes aquest bar cafeteria a Beniarrés. Des d'aquest blog donar-los les gràcies per tots aquests anys que han estat al capdavant d'aquest negoci.

Volem aportar idees i una nova gestió, per això, els caps de setmana estarà obert per a que es pugau esmorzar, fer-se la “picaeta” al migdia i sopar a la nit al carrer, que tant ens agrada en els pobles de la nostra comarca, tot en un bon ambient i amb bona música.

Per tal de difondre’l i aprofitar els avantatges de la xarxa, he creat una web del bar per tal d’anar informant de les novetats, promocions i de tot el que farem Espere que vos agrade ( encara no està finalitzada però ja té la seua forma final).

Web del Bar Cafeteria Caribbean de Beniarrés

http://caribbeanbeniarres.blogspot.com/


Bar Cafeteria Caribbean
C/Rosa Escrig,7

Beniarrés ( El Comtat)
Alacant


Tlf: 965 51 55 44
Mòbil: 680 624 639 i 636 411 474
Email: caribbeanbeniarres@gmail.com


Simplement ens queda convidar-vos a un xicotet apetitiu o vi d’honor que tindrà lloc el proper dijous dia 1 de juliol a les 20:30 hores al Caribbean.

Vos esperem

diumenge, 27 de juny del 2010

Beniarrés une gastronomía y música para celebrar San Pedro

Una misa y una procesión también centrarán esta jornada en honor al patrón de este pueblo del Comtat

Beniarrés cierra hoy sus fiestas en honor a San Pedro con varios actos que estarán marcados por la gastronomía, la música y también las celebraciones religiosas.
La programación del día empezará con una degustación de buñuelos en la casa parroquial a las nueve de la mañana. Tres horas más tarde, las autoridades, los festeros y el pueblo en general se concentrarán en la iglesia para asistir a la Misa en honor a San Pedro. Finalizada esta eucaristía, la actividad se trasladará hasta el Centro Cultural Joan Fuster en donde a las 13.00 horas, la Sociedad Instructiva Musical de Alfafara ofrecerá un concierto. A la misma hora y en el mismo sitio, está prevista una charla de agricultura que versará sobre los productos pesticidas y herbicidas.
Actos vespertinos
Por la tarde, a las 19.30 horas la Asociación Cultural l'Esportí realizará un pasacalle partiendo de la plaza de la iglesia. Este será el preámbulo a la procesión en honor al patrón que tendrá lugar a las 21 horas. Durante todo el día estará abierta la feria gastronómica.
Noticia aparecida en INFORMACION. es

dijous, 24 de juny del 2010

Llengendes Valencianes a Beniarrés


Dijous 24 de juny a les 19:00 hores al Centre Cultural "Joan Fuster"


Víctor G. Labrado presentarà el recull Llegendes Valencianes. Durant el procés d'el.laboració de l'obra, visitant una infinitat de pobles de tot el país, va arribar a Beniarrés on va va poder escoltar les llegendes més peculiars explicades per la gent major d'aquesta localalitat del Comtat, al peu del Benicadell.
La presentació acabarà amb una breu excursió a al Llavador del poble on Labrado explicarà les llegendes populars en una data tant senyalada per les llegendes valencianes com és Sant Joan.
ORGANITZEN.
Ajuntament de Beniarrés
Associació de Pares i Mares del Col·legi "Perputxent" de Beniarrés
Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià
26 lletres

dimecres, 23 de juny del 2010

1002


1002 son els articles publicats en aquest blog des que el 4 de juny de 2007 va veure la llum. 1002 articles o “posts” que han sigut publicats en una blog que es sap quan es comença però no quan s’acaba.

Voldria donar-vos les gràcies a tots aquells que he gastat part del vostre temps llegint el que he escrit, tant als qui els agrada com als qui no, als anònims com als qui signen els comentaris, als qui em donen ànims i el seu suport per carrer ( els qui no els agrada no em diuen res quan en veuen).

El nou repte, començar un article semblan a aquest que comence per 2.

Gràcies a tots i totes.

dimarts, 22 de juny del 2010

Joan Ruiz segon a la prova de l'Enova

Carles Ruiz Tomas, cinquè S23 en el campionat autonòmic de fons en carretera celebrat diumenge 20 de juny a Vinaròs. El seu germà Joan segon el la prova de l’Enova de carretera i segon el la prova de Novelda, aquesta de mountain bike.
Aixì Joan es situa tercer en la general se la challenge infantil.
Ànim i Sort a tots dos¡¡¡¡¡

Edictes publicats al BOP referents a Beniarrés

Al BOP número 117 de 17 de juny de 2010 han eixit publicats els següents edictes i resolucions referents a l’Ajuntament de Beniarrés (còpia literal del publicat)

Resolución de Alcaldía 90/2010.

Vista la Convocatoria de la Junta de Gobierno del Consorcio de Plan Zonal de Residuos Zona XIV, que tendrá lugar el día 11 de junio de 2010, a las 12.30 horas.

Resultando que el Ayuntamiento de Beniarrés, designó como representantes en el Consorcio Provincial de Residuos Zona XIV en el Pleno celebrado el día 5 de julio de 2007,
como titular a Luís Tomás López y, como suplente, a don Francisco José Tomás López.

Resultando que don Luís Tomás López por causas justificadas debe ausentarse de su puesto como Alcalde, por ende, no podrá asistir a la Junta de Gobierno convocada por el Consorcio para el día indicado.

Resultando que don Francisco José Tomás López, suplente del anterior, por motivos laborales no podrá asistir a la Junta de Gobierno del Consorcio del Plan zonal de Residuos de la Zona XIV convocada para el día arriba indicado.

Considerando lo dispuesto en los artículos 43, 44 y 47 del R.D. 2.568/86 de 28 de noviembre por el que se aprueba el reglamento de organización, funcionamiento y régimen jurídico de las entidades locales

Por todo ello, resuelvo:

Primero.- Delegar mis funciones como representante del Ayuntamiento de Beniarrés ante el Consorcio del Plan Zonal de Residuos de la Zona XIV en el Concejal del Ayuntamiento de Beniarrés, don Francisco B. Sellés Sanchís, para la Junta de Gobierno convocada para el día 11 de junio de 2010, a las 12.30 horas, que surtirá efecto para el día indicado.

Segundo.- Notificar el presente decreto al concejal delegado.

Tercero.- Publicar la presente delegación en el boletín oficial de la provincia.

Cuarto.- Dar cuenta al pleno en la primera sesión que celebre.

Lo mando y firmo

Beniarrés, 8 de junio de 2010.

El Alcalde, Luis Tomás López.

EDICTO

Resolución de Alcaldía.

Teniendo que ausentarme del término municipal durante los días 11, 12, 13 y 14 del mes de Junio de 2010.

Considerando lo dispuesto en los artículos 43, 44 y 47 del R.D. 2.568/86 de 28 de noviembre por el que se aprueba el reglamento de organización, funcionamiento y régimen jurídico de las entidades locales,

Por todo ello, resuelvo.

Primero.- Delegar mis funciones en la Primer Teniente de Alcalde: doña Yolanda Calbo Moncho, que surtirá efecto para los días indicados.

Segundo.- Notificar el presente decreto a la Concejal Delegada.

Tercero.- Publicar la presente delegación en el boletín oficial de la provincia.

Cuarto.- Dar cuenta al pleno en la primera sesión que celebre.

Beniarrés, 7 de junio de 2010.

El Alcalde, Luis Tomás López.

Ante mí, el Secretario, Jesús Benlloch Pons.

EDICTO

Oferta de empleo público correspondiente al año 2010.

Por Resolución de Alcaldía de este Ayuntamiento de fecha 3 de junio de 2010, se aprobó la Oferta de Empleo Público correspondiente a la plaza que a continuación se reseñan para el año 2010, en cumplimiento del artículo 91 de la Ley 7/1985, de 2 de abril, de la Ley Reguladora de las Bases de Régimen Local, y el artículo 70 de la Ley 7/2007, de 12 de abril, del Estatuto Básico del Empleado Público, Personal funcionario. Grupo: E. Escala: Adm. Especial.

Denominación: Operario de Servicios Múltiples: número vacantes: 1

Beniarrés, 3 de junio de 2010.

El Alcalde, Luis Tomás López.

dilluns, 21 de juny del 2010

FIRA GASTRONÒMICA DE BENIARRÉS




Exposicions, Música i Mercat els dies 24, 25, 26 i 27 de juny de 2010

DIJOUS 24 DE JUNY

19.00 h
Presentació del llibre “Llegendes Valencianes” de Victor Labrado
Centre Cultural Joan Fuster

20.00 h

Passeig amb llegendes valencianes al Llavador
Els més menuts hauran d'anar acompanyats d'un adult


DIVENDRES 25 juny
22:00 h

La Fira dels Jubilats. Sopar gratuït
( cal apuntar-se abans del 22 de juny en la llar dels jubilats)
amb animació musical de l’orquestra XENON

22:15 h
Cercavila a càrrec de la Banjub, eixida des de Plaça de l'Ajuntament


DISSABTE 26 juny
09:00 h
Despertada a càrrec del “ grup de dolçaines, tabaleters i danses de l ‘Esportí

10.00 h
Obertura de les parades del mercat i animació

12.00 h
Inauguració de les exposicions.
Bolilleres
13.00 a 15.00 h
Degustació de productes locals
Carpa de l’Ajuntament

19.00 h
Xerrada d'agricultura cultiu de l'olivera
Centre Cultural Joan Fuster

20.00 h
Teatre "La Felicidad Eterna"
Centre Cultural Joan Fuster


00.30 h
Orquestra

De les 11.30 h a 14.00 h i de 19.30 h a 21.30 animació de Xaranga pels carrers del poble
DIUMENGE 27 juny

9.00 h
Degustació de bunyols en la casa parroquial
12:00 h
Missa en honor de Sant Pere, Patró del Poble
13.00 h
Xerrada d'agricultura
productes pesticides i herbicides
Centre Cultural Joan Fuster

13.00 h
Concert
a càrrec de la Societat Instructiva Musical d’Alfafara
Centre Cultural Joan Fuster

19.30 h
cercavila a càrrec de l'associació cultural l'Esportí
eixida des de la plaça de l'esglèsia

21:00 h
Processó de “Sant Pere”
“Parades” del Mercat tot el diumenge


EXPOSICIONS

AMES DE CASA: Local de les ames de casa
MUSEU DE LA COVA DE l'OR: Sala de la cova de l'or, Taller de pintura, fotografies antigues
BONSAIS: Casa Parroquial
MARIOLA UN JARDÍ BOTÀNIC: Magatzem de l'ajuntament
CARTELLS DE CINE: Ajuntament vell

Informació estreta de la web de l’Ajuntament de Beniarrés


En els següents enllaços teniu la programació de diferents fires celebrades en altres anys per si voleu fer una comparativa en la programació.

Fira de l’any 2009 : http://beniarresaldia.blogspot.com/2009/06/fireta-de-beniarres-2009.html

Fira de l’any 2008: http://beniarresaldia.blogspot.com/2008/06/fireta-de-beniarrs-2008.html

divendres, 18 de juny del 2010

Tingam trellat que no sobren els diners


Hui hem tingut sessió plenària de caràcter extraordinari a l’Ajuntament de Beniarrés. En breu faré un crònica de la sessió però abans, volia destacar un informe d’alcaldia corresponent al punt desé.
Entre moltes informacions que ens ha donat l’alcalde ( les que ell ha considerat oportunes i que li afavorien, reservant-se les que no son tant agradoses però que també son importants), em quede amb la que ens ha dit de que el proper dissabte 26 de juny s’obri la piscina municipal, la piscina municipal vella, la que tots coneguem. Molta gent del carrer ja ho coneixeria, però els membres de l’oposició que formem l’Ajuntament de Beniarrés ho desconeixiem, com tantes vegades passa.


Imatge de la nova piscina que s'està construint

Em sembla bé que s’obriga la piscina dons la calor apreta i diuen que aquest estiu serà fortet però altra cosa es obrir aquesta piscina per després obrir la nova que s’està construint. Ara es van a gastar diners en hores d’operaris posant-la a punt, amb productes químics per a mantindre-la en condicions i el poble de Beniarrés gastarà més de 500.000 litres d’aigua omplint-la, tot per a que, per a després tancar-la i marxar tots a la nova?. Perquè Beniarrés no es pot permetre el luxe de tindre dues piscines municipals públiques obertes, no?.

La piscina vella, una vegada posada en funcionament ho té tot: piscina, vestidors i bar. Cal acabar la que s’està construint amb totes les garanties i sense presa, que tinga tots els serveis que necessite i que passe tots els controls necessaris per a la seua obertura.

Que les eleccions de l’any que vé i les ànsies d’inaugurar-la no es facen tirar els diners de tots els beniarresins i beniarresines, que no estem sobrats, i si s’ha d’inaugurar l’estiu que vé, després de les eleccions, ixca qui ixca d’alcalde o alcadessa, que es done l’honor d’inaugurar la nova piscina a l’anterior equip de govern del Partido Popular. Però tingam trellat que no sobren els diners.

dijous, 17 de juny del 2010

Ple Extraordinari a l'Ajuntament de Beniarrés

L’alcalde – president ha convocat sessió plenària de caràcter extraordinari per al proper dia 18 de juny, divendres, a les 14:00 hores. Aquesta serà la desena sessió plenària que es celebra en aquest any 2010 i l’hora de la sessió, que voleu que vos diga, ja va sent habitual. El que no ho es tant es fer-los a una hora on la gent no deu demanar , normalment, permisos per poder assistir-ne que seria per les vesprades i on la gent de Beniarrés poguera assitir-ne.

L’ordre del dia de la sessió és el següent:

1.- Dació i, si és el cas, aprovació de les Actes de les sessions plenàries núm. 8 i 9, celebrades el dia 20 de maig del 2010.

2.- Acordar, si és el cas, l’aprovació de l’expedient de contractació de l’obra LOCAL D’OCI- ESPÒRTIU-TERAPEUTIC, inclòs en el programa RURALTER-LEADER,aixi com la iniciació del procediment d’adjudicació del mateix.

3.-Acordar, si és el cas, l’aprovació de la Certificació núm. 1 de l’obra Trinquet Municipal, inclosa en el pid.

4.- Acordar, si és el cas, l’aprovació de la certificació núm. 1 de l’obra Ampliació de Centre de Divulgació Artística i Musical, inclòs en el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

5.- Acordar, si és el cas, l’aprovació de la Certificació núm.2 de l’obra Centre Multiús
Dotacional, inclòs en el Pla Especial de Suport a la Inversió Local de la Comunitat Valenciana.

6.- Dació de compte i ratificació de la resolució d’Alcaldia nú. 78/2010 de 21 de maig, en virtut de la qual se sol·licita la subvenció per a finançar projecte de camins de titularitat no provincial de l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant.

7.- Dació de compte de la resolució d’Alcaldia núm 81/2010 de 28 de maig del 2010, en el qual s’acorda la modificació de crèdit del Pressupost de 2010, en la modalitat d’ampliació de crèdit.

8.- Dació de compte de la resolució d’alcaldia núm. 89/2010 de 7 de juny, referent a la delegació de l’alcalde en la Tte. Alcalde per als dies 11,12,13 i 14 de juny del 2010.

9.- Dació de compte de la resolució d’alcaldia núm. 90/2010, de 8 de juny, de delegació de representant de l’Ajuntament de Beniarrés en el regidor D. Francisco Bernardo Sellés SAnchís per a la Junta De Govern convocada per al dia 11 de juny del 2010 del Consorci de Residus de la Zona XIV.

10.- Informes d’Alcaldia

11.- Acordar, si és el cas, llicències urbanístiques.

Doncs bé, aquests son els punts de l’ordre del dia de la sessió.

Caldria destacar el punt número 2. El qual tracta d’aprovar el plec de condicions per a licitar la construcció d’un nou edifici damunt dels nous vestidors que encara s’estan construint en la nova piscina municipal, per tant caldrà desmantellar tot el que s’ha construït a la teulada d’aquest edifici que encara es troba en obres.

Assenyalar que aquest nou edifici es vol destinar com a gimnàs públic, el mateix que el soterrani que tindrà el nou Centre Social que és construirà a l’actual Llar de Jubilats i Mestresses de Casa. Per tant, tindrem a Beniarrés dos gimnàs ,tot un luxe per a una població que cada vegada està més envellida.

Destacar que aquesta obra té un cost de 95.000 € i que el pagament es farà de la següent forma:

-Anualitat 2009: 25.606 €+ IVA
-Anualitat 2011: 25.608 € + IVA
-Anualitat 2012: 34.243 € +IVA

Es a dir com l’Ajuntament no té diners per a fer front al pagaments de les certificacions de les obres i la Generalitat ha distribuït el pagament de la subvenció en 4 anys, serà l’empresa qui tindrà que fer front amb els seus propis recursos o amb els d’una entitat financera al pagament del cost integre de l’obra. Es a dir els guanys que puga tindre l’empresa per fer l’obra acabaran sent per a pagar en cost financer de l’operació de crèdit per pagar el cost de l’obra, a no ser, que siga una empresa molt solvent i que puga disposar de 100.000 € i esperar a acabar de cobrar-los en l’any 2012.

La meua opinió personal, és que no podem, repercutir la falta de diners de la Generalitat en les empreses que es queden obres subvencionades per la mateixa, que a Beniarrés si es construeix un nou gimnàs al Centre Social, ja hi ha més que suficient i no en cal un altre i que aquest nou edifici serà una nova despesa que tindrà que suportar l’Ajuntament per a mantindre’l.

Pel que respecta als altres punts, assenyalar el pagament de diferents certificacions de les obres que s’estan realitzant a Beniarrés. La única certificació que té assegurat el seu pagament és la núm 1 de l’obra Ampliació de Centre de Divulgació Artística i Musical, que correspon a la segona planta que s’està construint a l’edifici que hi ha al costat del col·legi Perputxent i que està dintre del Pla E o Pla Zapatero, doncs l’Ajuntament ja té ingressat el 85 % del cost de l’obra. La resta tot depen de la “voluntat” i dels diners de la Generalitat Valenciana, i tots, per desgràcia, sabem en quina situació econòmica es troba.

I per últim el punt 7, que es un modificació de crèdits per ingrés. La quantitat que ha ingressat l’Ajuntament és de 30.000 € corresponents al Pla Millora amb el qual l’ajuntament va posar els fanals de la carretera i va fer el sortidor de l’entrada entre altres coses, allà per l’any 2007. D’aquesta mateixa obra, la Generalitat encara deu a l’Ajuntament 45.000 € i a plogut des de que es van acabar les obres. No vull pensar que faria l'equip de govern si envers de ser la Generalitat Valenciana qui deu diners a l'Ajuntament forà el Govern d'Espanya de Zapatero.

Bé, aquests són els punts de l’ordre del dia. Sols em queda convidar-vos encara que comprenc que no assistiu.

Salutacions.

dimarts, 15 de juny del 2010

Per què Generalitat, per què?

El tram de l’autovia central, que unirà Alacant i València per l’interior, entre Cocentaina i Muro, a la nostra comarca, està gairebé acabat. De fet, la major part dels 11.591 metres estan asfaltats i únicament quedaria col·locar la senyalització i els remats finals perquè els vehicles pugen circular. Però la realitat diu una altra cosa: un conflicte suscitat entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana pel desviament de dos carreteres comarcals ha provocat que dos trams de 50 metres estiguen sense escometre, la qual cosa impedirà que el tram d’autovia pugui obrir-se al trànsit aquest estiu.

L’autovia central està a la recta final, després de dues dècades de gestació. Els últims tres trams estan en execució en aquests moments, i permetran enllaçar l’autovia des de la zona de la cruïlla amb la Carrasqueta, on acaba ara, amb la població valenciana d’Albaida. Precisament, el port d’Albaida és la secció més avançada, ja que està ja asfaltada i amb la capa de rodament posada, de manera que només falta pintar la senyalització, de manera que a finals de juny o principis de juliol estarà operatiu.

El Barranc de la Batalla estarà llest a finals d’any, segons la previsió actual de Foment, però el tercer tram, entre Cocentaina i Muro, hauria d’entrar en servei entre juliol i agost, però ja és segur que no ho farà, perquè falten dos trams de 50 metres. En els darrers dies, la UTE constructora, integrada per Corsan-Corviam i Vies i Construccions, ha procedit a utilitzar bona part de les 200.000 tones d’asfalt previstes per habilitar la calçada d’aquest tram d’autovia d’11.591 metres, construït entre la variant de Alcoi i el port d’Albaida. El pressupost definitiu és de 104 milions d’euros, el més car de tota l’autovia central.

Tot el tram no està asfaltat, ja que falten dos trams de 50 metres en els quals encara no s’ha pogut actuar, per no haver obtingut Foment els permisos necessaris per desviar les comarcals CV-700, en direcció cap a Beniarrés, i CV-705, cap a Benimarfull i Planes. En aquests dos punts les obres estan parades i encara que arribara avui mateix el permís de la Generalitat, ja no es podria concloure l’obra en el termini previst, perquè està tot per fer, incloent en un cas el pas a diferent nivell.

Foment assegura que es va dirigir a la Conselleria d’Infraestructures l’abril de 2008, instant la concessió dels permisos necessaris per treballar en aquests dos punts de l’obra i acabar l’autovia. Segons el diputat Amando Vilaplana, el Consell va demanar documentació complementària a l’octubre de 2009 i, a data d’avui, cap de les dues peticions ha obtingut una resposta favorable.

En una compareixença a les Corts, el conseller Mario Flores va assegurar que les peticions havien estat formulades incorrectament i que per això no s’han concedit.

El diputat Amando Vilaplana conclou que la situació d’aquesta obra, en la seva pràctica totalitat un vial de nova construcció, impedeix que es puga fer una posada en servei parcial; 100 metres poden amb 11.591.

La Conselleria d’Infraestructures va col·locar el 3 de desembre, dia en què s’inaugurava la variant d’Alcoi, barreres en la connexió amb la CV-700, per impedir el pas dels camions de les obres, que des de llavors han hagut d’utilitzar el nucli urbà de Muro o camins rurals. Fa dos setmanes, just després de la compareixença del conseller Mario Flores a les Corts, va fer el mateix amb la CV-705, la qual cosa també ha contribuït a dificultar l’execució dels treballs.

Amando Vilaplana explica que Infraestructures ha gastat més de 3 milions de pessetes en la col·locació d’aquestes tanques. “En una resposta parlamentària m’han reconegut que a la primera carretera les tanques van costar 8.500 i en la segona, encara no ho sabem oficialment, però ens han dit que supera els 10.000 euros, és a dir, que es gasten els diners perquè Foment no puga treballar “i acabar aquest tram de carretera, el més car de tota l’autovia central”.

A part, tot això ha tingut un efecte complementari: els alcaldes del Comtat s’han queixat a Foment, perquè el pas dels camions pesats està deteriorant els camins rurals, la qual cosa ha obligat el ministeri a preparar un pla de reparacions.

dilluns, 14 de juny del 2010

80 pueblos en peligro de extinción ( no es broma)


Una ley permitirá al Consell suprimir los pueblos de menos de 500 vecinos y fusionarlos con otros. En sólo 3 años, avanza el conseller Blasco, unos 80 municipios serán eliminados. Arranca la reordenación territorial.

Hay 80 pueblos valencianos que tienen los días contados. Van a ser suprimidos por la Generalitat en sólo tres años dentro de un ambicioso plan de reordenación territorial. El objetivo es adelgazar las estructuras de la administración pública valenciana para racionalizar los servicios y ganar en eficiencia. De fondo, cómo no, la crisis económica y el ejemplo de Grecia, que suprimirá un tercio de sus ayuntamientos para ahorrar. En el caso valenciano, el instrumento que permitirá esta reestructuración administrativa se ha aprobado esta misma semana. La nueva ley valenciana de Régimen Local autoriza al Consell suprimir de oficio los municipios y estimular las fusiones e incorporaciones de localidades cuando las condiciones económicas lo hagan conveniente. En el centro de la diana de este proceso aparecen las poblaciones inferiores a 500 habitantes.

De los 542 municipios que tiene la Comunitat Valenciana, 136 no llegan al medio millar de vecinos. Representan el 25% de las localidades y el 15% de toda la superficie autonómica, aunque juntos sólo sumen el 0,6% de la población valenciana. "Son demasiados pueblos. Del total de municipios, entre el 10% y el 15% de municipios tendrán que fusionarse", avanza el conseller de Solidaridad y Ciudadanía y responsable del área de Cohesión Territorial, Rafael Blasco. En una entrevista con Levante-EMV, Blasco abre el melón territorial y asegura que el Consell está "decidido" a llevar a cabo esta reestructuración histórica porque "ha llegado el momento".¿Cómo se hará? Lo cierto es que se asemejará bastante a la reordenación financiera de cajas de ahorros. Habrá fusiones plenas y fusiones frías. Las integraciones plenas podrán darse bien por fusión de dos o varios municipios en una entidad municipal nueva, o bien por la incorporación de uno o más pueblos pequeños a otro más grande, que absorbería a sus núcleos satélite y asumiría su personalidad jurídica, así como sus derechos y obligaciones. Obviamente, pese a la supresión oficial, el núcleo urbano seguirá funcionando, pero sin ayuntamiento propio ni independencia jurídica y política.


Imagen de la vecina poblacion de Gaianes, menor de 500 habitantes.


El proceso pueden impulsarlo las localidades afectadas con "carácter voluntario". Pero, según establece la nueva ley autonómica que sustituye a la estatal, también la Generalitat podrá iniciar "de oficio" el procedimiento de supresión -y su posterior fusión o incorporación- "cuando se acredite la desaparición de alguno de los elementos constitutivos del municipio". En todo caso, subraya el artículo 8 de la nueva ley, la supresión de municipios deberá justificarse cuando permitan "incrementar la calidad de vida de los vecinos" y proporcionar a los municipios "una adecuada dimensión territorial de modo que se mejore su capacidad económica y se aumente la eficacia y la eficiencia en la prestación de los servicios públicos".

Ése es el espíritu final de las fusiones: que dos localidades pequeñas separadas por escasa distancia no dupliquen servicios como la recogida de basura, la policía local, la limpieza viaria o los propios funcionarios y representantes políticos del ayuntamiento. Sin embargo, Blasco precisa : "No queremos acabar con los municipios pequeños porque en muchos casos el sentimiento y el afecto de esos pueblos están por encima de la situación demográfica o económica. Pero hay que reestructurar la administración local", insiste Blasco, porque la actual es "kafkiana" y "antieconómica". "Aunque sea de oficio", añade con firmeza el conseller.


Las "fusiones frías"

Estas fusiones plenas afectarían a las comarcas con más pueblos pequeños: l'Alt Millars, l'Alt Palància, els Ports, el Comtat, el Racó d'Ademús, els Serrans y la Vall d'Albaida. Menos drásticas que estas integraciones completas de municipios es la otra alternativa: la fusión fría de ayuntamientos.

Este modelo, pensado para las localidades metropolitanas, consistiría en una prestación mancomunada de servicios que respetara la independencia administrativa de cada municipio. Como en el caso de Bancaja y Caja Madrid, aunque no tan radical, dos ayuntamientos se unirían para pagar juntos la recogida de basura, la limpieza viaria, la policía local o el suministro del agua. En definitiva, se trata de poner en práctica la bella teoría de las mancomunidades que ha sido tan poco aplicada en la Comunitat Valenciana. Ahora, según las palabras del conseller, existe la voluntad de potenciar esa vía mancomunal.

El conseller de Solidaridad y Ciudadanía recalca una y otra vez que "la Generalitat va a impulsar "una política activa de fusiones" por su "voluntad reflexionada" de ajustar el municipalismo a la realidad actual. "Hay muchos ayuntamientos que tienen una supervivencia muy cuestionada hoy en día, y vamos a actuar", añade. Para dar más crédito a esa postura, Blasco expone su calendario de actuación. "A principios de 2011 -enumera-, aprobaremos el reglamento que desarrolle la nueva ley de Régimen Local. Junto con la federación de municipios y provincias, las diputaciones y las mancomunidades, crearemos una especie de calendario de posibles supresiones, fusiones e incorporaciones de municipios. Y antes de las próximas elecciones [mayo de 2011, en principio], ya habrá algún ejemplo de fusión de municipios realizada", asegura el conseller.

Según el artículo 18 de la ley, la Generalitat "incentivará" la fusión de pueblos con menos de 500 habitantes o que, siendo superior, se encuentre "en proceso de descenso continuo o acusado". También entran en este bombo de posibles fusiones los municipios con "insuficiencia de recursos económicos, técnicos y administrativos para prestar los servicios mínimos obligatorios". O aquellos que reúnan "condiciones económicas, administrativas o de cualquier otro carácter que puedan hacerla necesaria o conveniente". El conseller reitera que "el 10 o 15% de los municipios serán fusionados en un plazo de tres años". Es decir, unos 80 pueblos. Nadie sabe todavía cuáles serán. Pero hay algo claro: la época de las segregaciones de municipios (se han creado ocho pueblos nuevos y siete entidades locales menores desde 1979) ha dejado paso a otra era: la de las fusiones municipales.
Noticia publicada en Levante-EMV

Edicte Publicat al BOP referent a Beniarrés

Informació Pública d’Expedient de Llicència Ambiental Instada per Mapelor

En data 14 de juny de 2010 i publicat al BOP nº: 111 de la Província d’Alacant ix publicat el següent edicte de l’Ajuntament de Beniarrés:

De conformidad con lo establecido en el artículo 50 de la Ley 2/2006, de 5 de mayo, de Prevención de la Contaminación y Calidad Ambiental y el artículo 37 de la Ley 10/2004, de 9 de diciembre, de la Generalitat, del Suelo No Urbanizable, se somete a Información pública por un plazo de 20 días, el procedimiento de solicitud de licencia ambiental y Declaración de Interés Comunitario, instado por la empresa Mapelor (expediente 16/2010), para que las personas físicas o jurídicas, asociaciones vecinales y cuantos lo consideren oportuno, formulen las alegaciones que tengan por convenientes.

El expediente se podrá examinar en la Secretaría de este Ayuntamiento, en día laborales, con horario de 10.00 a 14.00 horas.

Beniarrés, 1 de junio de 2010.
El Alcalde, Luis Tomás López.

divendres, 11 de juny del 2010

Draco viatja a Castelló de la Plana

L’Esportí participa aquest 12 de juny en la XI Trobada de Bèsties de Foc

El drac Draco visitarà aquest dissabte les terres castellonenques per a trobar-se amb els seus germans d’arreu de les terres dels País Valencià en la XI Trobada de Bèsties de Foc organitzada per el Botafocs, ball de Dimonis de Castelló de la Plana.

Novament l’Esportí i Draco portem el nom del nostre poble, la nostra cultura i les nostres tradicions per tot arreu de les terres estimen aquesta manifestació cultural.

El drac Draco, de l'Esportí


Els actes previstos i les Colles que hi participen son els seg

Dintre dels actes dels 20 anys del grup, la XI Trobada de Bèsties de foc, a la Plaça Major i carrers dels voltants, amb participants de diferents àmbits de la cultura popular i bèsties de diferents comarques. Participen: La Porca de Sant Antoni de Barcelona, el Drac Golafre de Tortosa, el Drac de Santa Coloma de Gramenet, el Draco de Beniarrés, el Drac de Vilanova i la Geltrú, la Papallona de Terrassa, el Drac Grafus de Tortosa, el Drac Barrina de Vilanova i la Geltrú, l'Hydracus de Jesús, la Diabòlica de Morverdre, el Patarret de Sagunt, els Dracs, la Víbria, el Bestiari Infantil, l'Haca Traca Almalafa de Castelló, així com els gegants de Benicàssim i Castelló, les colles de dolçainers Xaloc de Castelló i la de Vila-real, a més de la colla de Trabucaires Xaloc de Castelló...

La cloenda musical, a partir de les 22.30 hores, a càrrec dels grups d'skà La Tartana de Barcelona i Malagana de Castelló.


Cartell de la Trobada de Bèsties de Foc

dijous, 10 de juny del 2010

Oferta Publica de Treball de l'Ajuntament de Beniarrés

S'oferta una plaça d'Operari de Serveis Múltiples

Hui he vist a la web de l'Ajuntament de Beniarrés la següent resolució d'alcaldia de data 3 de juny de 2010 sobre una oferta pública de treball:


Per Resolució d'Alcaldia d'este Ajuntament de data 3 de juny del 2010, es va aprovar l'Oferta d'Ocupació Pública corresponent a la plaça que a continuació es ressenyen per a l'any 2010, en compliment de l'article 91 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, i l'article 70 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic,

Personal funcionari.
Grup E.
Escala Adm. Especial.
Denominació: Operari de servicis múltiples.
Vacants: 1


Beniarrés, a 3 de juny del 2010

L'ALCALDE

Fdo: Luís Tomás López

No tinc més informació, per tant si en voleu més informació per tal de poder optar a concursar a aquesta plaça de treball, haureu de passar-se per l'Ajuntament.

Sort

dimecres, 9 de juny del 2010

HISTÒRIA D’UN PASDOBLE FAMILIAR

Em permet l’atreviment d’utilitzar aquest blog per poder transmetre una informació que representa per a mi una gran satisfacció, i al mateix temps, una emotiva il·lusió.

Es tracta del concert que la rondalla “La Lira” de Muro (a la que pertanc) oferirà el proper dissabte 12 de juny a les 20:30 h a l’església de Beniarrés.

Del programa preparat, vull destacar una peça anomenada “la Tienta”, un pasdoble que va ser introduït a Beniarrés per mon pare (el metge del poble), allà per l’any 1956. Aquest pasdoble el vam aprendre de “memòria”, “d’orella”, sense partitures.

Recorde que de xicotet, quan venia el bon temps, mon pare, els meus germans i jo ens ajuntàvem per tocar junts a l’entrada de casa: mon pare a la guitarra feia el baix i de director, el meu germà Emilio a la bandúrria i Paco (l’altre germà) a la guitarra. Jo, començava amb el llaüt o la bandúrria (més tard aprendria a tocar la guitarra).

També recorde que solien acudir altres persones amb els seus instruments i s’incorporaven al grup. D’ells, em ve al cap el nom d’una persona que ja no està entre nosaltres: “Toni pistolero”, un gran llaütista que li agradava tocar l’acordió. I com no, el seu germà Víctor (o Fidel per a mi), un enamorat de la bandúrria.

Passà el temps, mon pare faltà, però els germans continuàrem tocant quan es presentava l’ocasió. Més endavant, persones de generacions més joves també l’aprengueren a tocar, com Juan Vi, el fill de Tonica.

“La Tienta” ha estat sempre en el repertori familiar i s’ha convertit en la icona de la família Negro, ja que cada vegada que ens ajuntem, la toquem.

Com no havia cap partitura de la peça, i perquè no es perdera en la memòria, se m’ocorre la idea d’iniciar la faena d’escriure-la.

Després de molt de temps de treball escrivint la melodia, segones veus, harmonització, contra-cant, trio, etc, elabore un guió per a 3 bandúrries, dos llaüts, guitarra i baix. Durant aquest període d’elaboració del guió, m’assessoren persones amb coneixements musicals superiors als meus; persones a les que estic profundament agraït.

Una vegada elaborat el guió, el duc a l’actual grup “la Lira” i comencem a assajar-la.

El dia 12 de juny de 2010 la presentarem a Beniarrés, lloc on es va escoltar per primera vegada, més concretament a “cal metge”.

Des d’aquest blog, li la dedique a la família Negro i a aquelles que la toquen o la tocaven.

Tan sols em resta donar-li les gràcies a aquest blog per permetre’m aquesta gosadia.

Saluts.

Beniarrés, juny de 2010

Article enviat a aquest blog per Luis Negro la Torre

Video de la Lira de Muro interpretant Isas (Canarias)

dimarts, 8 de juny del 2010

XV Edició de la Festa del Llibre de Muro


La XV edició de la Festa del llibre de Muro tindrà lloc entre el 7 i el 12 de juny amb una gran quantitat d'actes relacionats amb la literatura i les lletres, si bé és cert que els actes culturals comencen el 28 de maig.

Exposicions. Eixe divendres s'inaugura la desena edició d'Art d'Ací, amb l'exposició El text com a pretext, que estarà ubicada a la Sala Pintor Jover fins el 27 de juny (dimecres a diumenge, de 18.30 hores a 21.30 hores). El 28 comença també una altra exposició, en aquest cas dedicada a Enric Valor i que podrà visitar-se a la sala de conferències de la Biblioteca Pública Francesc de Paula Momblanch (de 16.30 a 20.30 hores, per un mes).

Escolars. Tal i com ha explicat el regidor de Cultura de Muro, Àlex Llopis, qui ha presentat la Festa del llibre aquest dijous, estos són els actes previs si bé el gruix de les activitats es concentren en la segon setmana del mes de juny. Els centres educatius de Muro participen en la festa amb el Passeig de lectura, a les escoles Bracal, Montcabrer i a l'IES Mariola entre els dies 4 i 13 de juny. De la mateixa forma, l'institut acollirà el 9 de juny un recital poètic a càrrec dels Vegetals Bojos, mentre els dos coles tenen programada una sessió de titelles per al 10 de juny al Centre Cultural Polivalent.

Mostra de llibres. L'11 de juny tindrà lloc la Mostra de llibres, en la que prenen part les llibreries locals Papiro, Papermania, Sanchis i Carmina. Eixe mateix dia es celebra l'acte de lliurament dels XV Premis de Literatura Infantil i Juvenil Vila de Muro. Segons ha explicat la directora de la Biblioteca, Carmina Prats, enguany s'han presentat 887 treballs al concurs, el que representa una xifra "rècord".

Conferències. Pel que fa a les conferències, la Festa del llibre de Muro torna a sorprendre per la enorme qualitat dels participants en les mateixes. Entre el 7 i l'11, cada dia se'n celebrarà una a les 20.30 hores a la Biblioteca Municipal.

L'encarregat d'iniciar el cicle és el reconegut escriptor i col·laborador periodístic tant a El País com a la Cadena SER, Juan José Millás, que parlarà a Muro sobre les paraules. Dimarts intervé Clara Sánchez, escriptora i col·laboradora d'El País que es centrarà en el seu llibre Lo que esconde tu nombre, sobre nazis refugiats al nostre país (que li ha valgut el Premi Nadal 2010). Dimecres serà el torn de l'escriptor alcoià Francesc Gisbert amb la conferència La realitat de la fantasia.

La conferència de dijous 10 de juny serà per al professor Toni Mollà, sobre la literatura del jo: dietaris, viatges i altres proses de no ficció, mentre que el cicle el tanca una altra gran professional de prestigi reconegut: Cristina Peri Rossi, escriptora i periodista d'origen uruguaià. Peri Rossi intervindrà sobre el desig de l'escriptura.

Sobre les conferències de la XV Festa del llibre, el regidor de Cultura de Muro s'ha mostrat satisfet, esperant que siguen acollides de bon grat per la població. Ha fet especial menció a Millás i Peri Rossi per acceptar participar en la festa, tot i que han deixat de participar en actes públics de forma generalitzada.

Cloenda. Amb tot la Festa no acaba divendres, sinó dissabte en la nit, amb la gala de cloenda al Centre Cultural de la Vila. La vetllada estarà presentada una vegada més per Isabel Balaguer i comptarà amb l'actuació en viu de la Nova Big Band Jazz de Xàtiva. Tanmateix, es celebrarà el segon certamen de monòlegs en valencià.

Tal i com es planteja al fulletó de la Festa del llibre, "Hi havia una vegada (el nom per a 2010) és el colofó d'un conjunt d'activitats assolides per la nostra identitat com a poble i que, enteses com un tot global, esdevé en el ja assolit Muro, pont de lletres". Com ha destacat Àlex Llopis, tot açò és possible gràcies a l'esforç de la Biblioteca i Carmina Prats, de les llibreries locals, de gent anònima i desinteressada i al treball del tècnic de la Regidoria, David Galbis.

Informació estreta de ARAMULTIMEDIA.COM

dilluns, 7 de juny del 2010

Beniarrés el segon poble on més puja l'atur

Que està fallant a Beniarrés que puja l'atur i baixa al conjunt comarcal?
L'atur de la comarca va baixar al maig en 296 persones, en el que suposa el primer descens després de nou mesos d'increments consecutius. Les majors baixades es van registrar a Alcoi i Ibi, amb 104 i 83 aturats menys respectivament. L'atur S'ha reduït en 219 homes i en 77 dones.

Segons la informació facilitada per UGT, després d'aquest descens, el nombre total d'aturats en la comarca s'ha situat en 16.302. El major descens es va registrar a Alcoi, amb 104, seguit d'Ibi amb 83 i Castalla amb 43. En Onil va caure en 37 persones, a Cocentaina en 27 i a Muro en 11. Per contra, la major pujada s'ha registrat en Banyeres, amb 7, i a Beniarrés, amb 6 .

L'atur ha baixat en tots els sectors econòmics. En indústria ha descendit en 88 persones, en Construcció en 84, en Serveis en 82 i en Agricultura en 31. Onze persones sense ocupació anterior van assolir trobar treball.

Durant el mes de maig es van formalitzar 1.810 contractes de treball, el que suposa 221 menys que en el mateix mes de l'any anterior. Del conjunt, el 12,70% són fixos i el 87,30% temporals. El sector Serveis, amb el 58,83% de tota la contractació, segueix sent el sector que més ocupacions formalitza, seguit de la Indústria, la Construcció i l'Agricultura.

A l'abril es van presentar 9 expedients de regulació d'ocupació que van afectar a 90 treballadors. Set van anar de suspensió temporal de les relacions laborals, un d'extinció i altre de reducció de jornada. Sis es van presentar a Ibi, dues a Cocentaina i un a Alcoi. Aquesta dada contrasta amb els 15 expedients presentats a l'abril de l'any passat, que van afectar a 168 treballadors.

El secretari comarcal d'UGT, Vicente Prieto, ha valorat de forma positiva aquestes xifres i s'ha mostrat a favor d'una reforma del mercat de treball "que acabe amb la precarietat i temporalitat". No obstant això, precisa, "açò no pot significar una rebaixa dels nivells de garantia i protecció actuals".

dissabte, 5 de juny del 2010

Un hombre cae a un embalse desde una altura de 20 metros cuando bajaba por una tirolina en Beniarrés


Efectivos del Consorcio Provincial de Bomberos de Alicante trabajan en el rescate de un hombre que cayó a un embalse, desde una altura de 20 metros, cuando descendía por una tirolina en el Barranco de l'Encantà, en el término municipal de Beniarrés (Alicante), según informó hoy este cuerpo de bomberos.

El Consorcio recibió un aviso que alertaba de lo ocurrido a las 15.37 horas, tras lo que se desplazaron hasta el lugar del accidente dos efectivos del Grupo de Rescate del Consorcio de Bomberos con el helicóptero medicalizado y una Unidad de Mando Jefatura desde el parque de bomberos de Cocentaina.
En torno a las 16.30 horas, los bomberos se encontraban tratando de rescatar al hombre, que se precipitó desde la tirolina por causas que se desconocen.
Informa Eurpa Press

dijous, 3 de juny del 2010

XXIIIa Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alcoià i el Comtat a Beneixama

El CEIP “Perputxent” de Beniarrés participa amb un Taller d’Artistes

Com cada any, se celebren a moltes comarques del País Valencià les Trobades d'Escoles valencianes, que han aconseguit ser un referent any rere any i que reuneixen a desenes de milers de persones arreu del país, malgrat el silenci administratiu. A les comarques de l'Alcoià i el Comtat, com no podia ser d'altra forma, també se celebra la Trobada, impulsada des de la Coordinadora pel valencià de l'Alcoià i el Comtat, un col·lectiu, que de fet, participa a la nostra pàgina web.

Enguany, serà la XXIIIa edició de la Trobada d'Escoles valencianes, i se celebrarà per primera volta a la localitat de Beneixama (l'Alcoià), el proper dissabte 5 de juny, a partir de les 10 del matí, durant tot el dia hi haurà: cercavila, tallers, exposicions, conta-contes, actuacions musicals, correfocs... esperem la vostra participació i que este any no deixe de ser un èxit, a l'igual que edicions anteriors.

http://trobadesalcoiacomtat.cat/


PROGRAMA D'ACTIVITATS

MATÍ
10h: Esmorzar popular a la plaça de l'Ajuntament.
11h: Cercavila a càrrec de SM La Pau de Beneixama. Descoberta de manisetes i inauguració d'exposicions.
12h: Fireta
12.30h: Contacontes al Maset dels Estudiants.

VESPRADA
17.30h:Inici dels tallers. Passacarrer pel Grup de Dolçaines i Tabalet el reclot de Beneixama.18h: 1a Sessió Contacontes. Plaça de la Torre. A càrrec de carles Cano.
18.30h: 1a Sessió Teatre de Carrer. Claustre de la Fundació Elena Santonja. Grup La Llobera. 19h: 2a Sessió Contacontes. Plaça de la Torre. A càrrec de carles Cano.
19.30h: 2a Sessió Teatre de Carrer. Claustre de la Fundació Elena Santonja. Grup La Llobera. 19.30h:Berenar Popular. A la Glorieta.
20.30h: Lliurament de records. Cançó de la Trobada. Plaça Ajuntament.
21h: Actuació Musical. Marcel, el marcià. 22h: Sopar de "baix braç".
22-23.30h: Observació Astronòmica. Poliesportiu Municipal.
23.30h: Gran Correfocs. A càrrec de la Colla de Dimonis Emplomats i del Grup de dolçaines i tabelets El Reclot.

I com no, lamentar una cosa que ja s’està convertint en habitual en els darrers anys i és que quan veus que col·laboren ajuntaments de tots els colors polítics de la nostra comarca com el de Beneixama, Alcoi, Muro. Cocentaina, Gaianes, Banyeres de Mariola, l’Alqueria d’Asnar, Penàguila i Castalla, trobes a faltar l’Ajuntament del nostres poble, l’Ajuntament de Beniarrés.

dimecres, 2 de juny del 2010

Tot clar, per alguns


El passat 20 de maig, vam tindre dues sessions plenàries, una a les 9:30 hores, de la qual ja vaig fer una crònica en aquest mateix blog, i un altre a les 12:00 hores a petició del BLOC i del PSPV-PSOE per a demanar explicacions sobre l’actuació que s’està fent a la nova piscina municipal, el tall de l’accés a la carretera i la urbanització de l’àrea per part de l’adjudicatari. L’alcalde va voler fer coincidir les dues sessions el mateix dia però hi havia dies més que suficients per a celebrar aquesta segon sessió sol·licitada pels grups de l’oposició.

L’ordre del dia de la sessió extraordinari a celebrar el dia 20 de maig a les 12:00 hores era el següent:

1.- Debat sobre les actuacions que s’estan realitzant en la zona AR-1 i en el carrer d’eixida del municipi.

2.- Dació de compte d’informes tècnics requerits.


Imatge de l'àrea de repartiment nº1 o del Dr. Orero

Les formacions polítiques sol·licitants de la sessió vam preguntar sobre questions que afecten al PAI del AR-1 o del Dr. Orero, així com les actuacions que està fent l’equip de govern, amb la construcció de la nova piscina municipal, els vestidors i el bar.

Algunes de les preguntes que es van fer són les següents:

-Perquè sense urbanitzar està construint-se en l’accés que dona a la carretera i en els bancals?

-Estan els serveis bàsics com el clavegueram, l’energia elèctrica, aigua potable, entre altres conectats a la xarxa municipal existent i garantits per posar en funcionament?

-Qui ha de correr en la despesa de la construcció de la vorera que s’ha de fer davant dels dos edificis que s’estan construint?

-Perquè no s’ha desafectat l’accés que dona a la carretera com bé d’ús públic i s’ha tallat aquest mateix accés ocupant-lo amb una construcció?

-Quants metres quadrats de solar li corresponen a l’Ajuntament de Beniarrés per els metres que té dintre del PAI, en aquest cas més de 900 m2 corresponents a l’accés a la carretera?

-Com s’explica que una vegada fet el mur de separació de la piscina i el xalet existent, haja de nou de refer-lo i alçar-lo, el que suposarà una nova depsesa per l’ajuntament?

Aquests són algunes de les preguntes fetes al llarg de més de hora i vint minuts que va durar la sessió i la contestació es llarga i farragosa d’explicar i es podria resumir en cinc paraules: Tot està clar i correcte.

L’urbanitzador des de l’adjudicació definitiva té 120 dies per presentar el projecte de reparcel·lació i ja han passat més de 60 sense que es tinga noticia si s’ha presentat. El mur s’ha de refer perquè s’ha quedat baixet i ho ha de pagar el poble. L’accés a la carretera s’ha tallat per que feia falta ocupar-lo per a fer el bar de la nova piscina i ja s’obrirà l’altre ( el que baixa per el carrer del metge) quan s’urbanitze l’àrea i no cal que es veïns i veïnes es queixen tant, que tenen els contenidors per tirar la brossa igual de prop que abans (en referència als que hi han de front la Ferreteria) i tenen més de 5 eixides a la carretera. I finalment, ja veurem on paren els 900 m2 que l’ajuntament té de solar quan el projecte de reparcel·lació estiga redactat.

Aquestes i altres respostes son les que ens van donar l’equip de govern entre desprecis per les preguntes i rialles per els motius sol·licitats per l’oposició municipal de l’Ajuntament de Beniarrés alhora de sol·licitat aquest ple. Finalment, el PP va comunicar al secretari que ells ( Paco i Luis, Yolanda no cobra les plenàries per estar alliberada) no anaven a cobrar la sessió plenària.

Per tant, el PP té molt clar tot el que s’està fent i con s’està fent i el BLOC i el PSPV-PSOE seguin quasi amb els mateixos dubtes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...