Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 6 d’octubre del 2011

9 d’Octubre, Diada Nacional del País Valencià

Que celebrem el 9 d’Octubre els valencians?

El 9 d'octubre és la Diada Nacional del País Valencià i es commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel reiJaume I l'any 1238.

Les celebracions de caràcter local que es realitzen a València des de fa segles per recordar-ho van fer que aquesta data fos elegida com la més representativa de la conquesta feudal del Regne de València, i per tant com la data simbòlica de naixement del Poble Valencià.

A nivell de tot el territori valencià, és una celebració institucional que té com a origen directe en l'any 1977, quan el Plenari de Parlamentaris proclama per a aquesta data el Dia Nacional del País Valencià.


Programació de l’Ajuntament de Beniarrés

Dissabte 8 d´Octubre

A les 9:00 hores Despertada a càrrec de l´Associació l´Esportí.

Mapa del País Valencià

A continuació es donarà pas l’esmorzar popular (davant el centre cultural “Joan Fuster”).

En finalitzar l’esmorzar es donarà pas als tallers de Jaume I i a jocs populars valencians (davant el centre cultural “Joan Fuster”). Al mateix temps començarà el campionat de cotos en el Bar Crespo.

A les 12:00 hores al centre cultural, es projectarà un documental de Jaume I el Conqueridor. En el mateix lloc també es farà una exposició de fotos antigues

Diumenge 9 d´Octubre

A les 12:00 hores Partida de Pilota

A les 12:00 hores al centre cultural “Joan Fuster” es repetirà el documental de Jaume I el Conqueridor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...