Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 3 de juny del 2010

XXIIIa Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alcoià i el Comtat a Beneixama

El CEIP “Perputxent” de Beniarrés participa amb un Taller d’Artistes

Com cada any, se celebren a moltes comarques del País Valencià les Trobades d'Escoles valencianes, que han aconseguit ser un referent any rere any i que reuneixen a desenes de milers de persones arreu del país, malgrat el silenci administratiu. A les comarques de l'Alcoià i el Comtat, com no podia ser d'altra forma, també se celebra la Trobada, impulsada des de la Coordinadora pel valencià de l'Alcoià i el Comtat, un col·lectiu, que de fet, participa a la nostra pàgina web.

Enguany, serà la XXIIIa edició de la Trobada d'Escoles valencianes, i se celebrarà per primera volta a la localitat de Beneixama (l'Alcoià), el proper dissabte 5 de juny, a partir de les 10 del matí, durant tot el dia hi haurà: cercavila, tallers, exposicions, conta-contes, actuacions musicals, correfocs... esperem la vostra participació i que este any no deixe de ser un èxit, a l'igual que edicions anteriors.

http://trobadesalcoiacomtat.cat/


PROGRAMA D'ACTIVITATS

MATÍ
10h: Esmorzar popular a la plaça de l'Ajuntament.
11h: Cercavila a càrrec de SM La Pau de Beneixama. Descoberta de manisetes i inauguració d'exposicions.
12h: Fireta
12.30h: Contacontes al Maset dels Estudiants.

VESPRADA
17.30h:Inici dels tallers. Passacarrer pel Grup de Dolçaines i Tabalet el reclot de Beneixama.18h: 1a Sessió Contacontes. Plaça de la Torre. A càrrec de carles Cano.
18.30h: 1a Sessió Teatre de Carrer. Claustre de la Fundació Elena Santonja. Grup La Llobera. 19h: 2a Sessió Contacontes. Plaça de la Torre. A càrrec de carles Cano.
19.30h: 2a Sessió Teatre de Carrer. Claustre de la Fundació Elena Santonja. Grup La Llobera. 19.30h:Berenar Popular. A la Glorieta.
20.30h: Lliurament de records. Cançó de la Trobada. Plaça Ajuntament.
21h: Actuació Musical. Marcel, el marcià. 22h: Sopar de "baix braç".
22-23.30h: Observació Astronòmica. Poliesportiu Municipal.
23.30h: Gran Correfocs. A càrrec de la Colla de Dimonis Emplomats i del Grup de dolçaines i tabelets El Reclot.

I com no, lamentar una cosa que ja s’està convertint en habitual en els darrers anys i és que quan veus que col·laboren ajuntaments de tots els colors polítics de la nostra comarca com el de Beneixama, Alcoi, Muro. Cocentaina, Gaianes, Banyeres de Mariola, l’Alqueria d’Asnar, Penàguila i Castalla, trobes a faltar l’Ajuntament del nostres poble, l’Ajuntament de Beniarrés.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs quina poca vergonya una institució que funciona plenament en valencià, ja que tots els membres que el formen són valencianoparlants i no donar suport a les Trobades em pareix un poc inchoerent.

Sols comentar que fins i tot el govern valencià ha acceptat la unitat de la llengua catalana, com tu bé vares comentar en un article d'aquest bloc,i no sé perquè l'ajuntament de Beniarres no dóna suport a aquest acte de promoció de la nostra llengua?
algú pot explicar açò?
i que visquen les trobades d'escoles valencianes!
que visca l'escola valenciana i la llengua catalana!

Anònim ha dit...

Que fort... sense paraules. Quina vergonya d'ajuntament. La llàstima és que ells també parlen valencià, i d'aquesta manera l'única cosa que fan és malbaratar-lo.

SAJOLIDA ha dit...

A Beniarrés es celebrà la 1ª al 1987 i al 1997 la desena.
L'any 2007 (la vintena) es va proposar de fer-la a Beniarrés i per problemes amb l'Ajuntament no es va poder fer.
Trau-ne les conclusions.

Carles Tomàs ha dit...

El més trist de tot és que hagem de fer esdeveniments d'aquest tipus per reivindicar la nostra llengua. La llengua del poble devia estar present a tots els àmbits i no hauriem de demanar ni perdó ni permís a ningú per usar-la. Els altres que viuen entre nosaltres ens haurien de demanar perdó per no usar-la.

* El de l'oli * ha dit...

Ja sabem tots que l'ajuntament de Beniarrés i la cultura no són molt amics.
I en aquests temes en particular coneixem la seua postura.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...